Sayfa 546/1009 İlkİlk ... 46446496536544545546547548556596646 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,361 - 4,368 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by serothehero Yazıyı Oku
    Birinizde bir grafik çizip 3,50 neden kumdan kale, 3,40 neden kağıttan uçak bir açıklasanız dişimi kırıcam.
    Sen neden yapmıyorsun anlayamadım...

Ben bir yere kırmayacağım. Söz...

2.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Sen neden yapmıyorsun anlayamadım...

Ben bir yere kırmayacağım. Söz...
    Ben zaten 2 kere açıkladım ağabey. Sen sanırım kaçırmışsın:

#4285 ve #4291

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by serothehero Yazıyı Oku
    Ben zaten 2 kere açıkladım ağabey. Sen sanırım kaçırmışsın:

#4285 ve #4291
    Sevgili kardeşim...

Bilen marifetini döktürür...

Demekki burada paylaşımda bulunanlar sizin benim gibi insanlar.

Gerek yok aynı şeyi yazmaya...Diye düşünüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by serothehero Yazıyı Oku
    Birinizde bir grafik çizip 3,50 neden kumdan kale, 3,40 neden kağıttan uçak bir açıklasanız dişimi kırıcam.
    Grafikler boş şeylerdir ve hep geçmişi gösterir geleceğin geçmişi tekrarlayacağı varsayılır ama gerçekler öyle değildir Grafiklerin kitabını yazarım yıllarca kullandıktan sonra teknik analizin yerinin çöp tenekesi olduğunu geç te olsa anladım.
    Finans işinde herşey oyun teorisi ve yatırımcı psikolojisi üzerine kuruludur. Büyük oyuncuların küçük oyuncuları yani sıradan halkı üttüğü yere finans dünyası denir. Bu topicte Geçmiş gönderilerimde dolarla ilgili kendimce bazı şeyler karalamıştım okuyuver bir zahmet...

5.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Grafikler boş şeylerdir ve hep geçmişi gösterir geleceğin geçmişi tekrarlayacağı varsayılır ama gerçekler öyle değildir Grafiklerin kitabını yazarım yıllarca kullandıktan sonra teknik analizin yerinin çöp tenekesi olduğunu geç te olsa anladım.
    Finans işinde herşey oyun teorisi ve yatırımcı psikolojisi üzerine kuruludur. Büyük oyuncuların küçük oyuncuları yani sıradan halkı üttüğü yere finans dünyası denir. Bu topicte Geçmiş gönderilerimde dolarla ilgili kendimce bazı şeyler karalamıştım okuyuver bir zahmet...
    Ağzına sağlık..

TA çöptür.
    Sadece fikir verir

2 tl den 10 tl ye gitmiş bir kağıtta size tüyo gelirse gülümsetmeye yarar misal.

Yoksa 3.50 destek idi hani..

Adam 3 milyar dolar satmak istiyor ve borsaya dibs e girmek istiyor destek diye vermeyecek mi..

6.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Haklısın, bizim ülkemizde herkes her şeyin kitabını yazar. Ama kitap yazdığı işe, sektöre inancı yoktur. Ben istediğim cevabı aldım. Burayı okuyanları boşa avare etmenin anlamı yok. Sen grafiksiz yorum yap. Okuyan da öyle okusun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12

8. Teknik analistler 2011 yılında şöyle diyordu "Efendim Dolarda 1,80 üst bandı 10 yıldır kırılamadı o yüzden yön aşağı" diyorlardı. Ne oldu? Yeni bir dönem başladı ve bu dönem yatay değil trend dönemiydi ama geçmiş grafikler yatay banda o kadar çok alışmıştı ki yeni dönemdeki dolar rallisini öngörememişti. Açıkçası ben de öngörememiştim ama 2013 gezi olaylarında bir şeylerin ters gittiğini anlayıp dolar toplamaya başlamıştım.

Şimdi ise grafiklerde ralliye alışan teknik analistler yükselen trend bandın altından sürekli gelen tepkilere o kadar çok alıştılar ki İşte oyun tam da burada çetrefilleşir. Siz bir şeyleri bildiğinizi zannettiğinizde ve kendinizden çok emin olduğunuzda algınız körelir, iş işten çoktan geçmiş olur, işin rengi değişir. Teknik analizin yeri o yüzden çöptür benim gözümde.

Teknik analiz algıları köreltmekten başka bir işe yaramaz.

Oyun sürekli değişir ve teknik analiz oyuna adapte olmakta çok geç kalır.

Sayfa 546/1009 İlkİlk ... 46446496536544545546547548556596646 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •