Sayfa 548/1009 İlkİlk ... 48448498538546547548549550558598648 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,377 - 4,384 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Eğer içsel nedenler olmazsa 4 ü geçmez ama sanki çok uzun vadede içsel olaylar olacak gibi. Tabi öncesinde doları olana lanet okutacak. Misal hala Hurriyet internet sitesinde dolar çöküyor manşetleri 2-3 defa atılmadı. Doların Düşüşü Ekşi sözlükte üst üste trend topic olmadı. Bunlar dip göstergesi olacak benim için. Burada dolar fanatiklerinin de özgüveni pek kırılmış değil. Her ne kadar powerpc yazmaktan vazgeçmiş olsa da yakında en ufak yukarı harekette geri döner Yani dolarcılarda derin bir umutsuzluk baş göstermeden dolara ek alım konusunda el atmam. He kısa vadede buradan 3,51 e bile hareket olabilir o tarz dalgalarla uğraşmıyorum çok uzun vadeli fırsatları kolluyorum.
    Yine son derece doğru bir yorum. Bu beklentiyi boşa çıkaracak tek gelişme aniden bir küresel krizin çıkması durumudur. Her ne kadar her şey süt liman gözüküyorsa da alttan bir şeyler fokurduyor. Küresel toplam borç 250 trilyon dolara çıkmış durumda. Antin kuntin işlerle devranı döndürmeye çalışıyor merkez bankaları ama nereye kadar? 1987 Ağustosunda aniden patlayan borsa krizi 25 standart sapma olayı idi yani big bang'tan bu yana geçen 14 milyar yıl boyunca borsalar her gün açık olsaydı yine de gerçekleşmemesi gerekiyordu ama gerçekleşti, tek 1 günde gelişmiş ülke borsa endeksleri %25'e yakın göçüverdi hem de hiç kimse böyle bir gelişmeyi beklemezken. Eğer buna benzer ani bir kriz yaşanırsa hemen herkes dolara yükleneceğinden tüm dünyada dolar aniden fırlayabilir, çünkü dolar "uluslar arası tek güvenli liman" olarak algılanıyor. Bunu da unutmamak lazım.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. USDTRY de kabaran birşeyler var.

3.  Alıntı Originally Posted by derinlikler Yazıyı Oku
    Çizgiye yapıştı arkadaş..

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Dolarda yükseliş trend i bitmiştir diyen burada bir ben varım sanırsam..

..
    tek ben vardım diye bi şey yok.. anaparada hiç bi zaman kuruş dolar taşımadığım gibi, vadelide dolar-short pozisyon taşıdım zaman zaman, ref. öncesi günlerden beri her kafayı kaldırdığında short yaptım ve her seferinde kar yazdım.. en son bayram öncesi 3.48 kapanmak zorunda kaldım, büyükçe bi voliyi kaçırdım.. bora bey şahidimdir

dolar/lira kurunun seviyesi sadece ekonomik/finansal bir hadise değildir, hiç bi zaman değildi, aynı zamanda siyasi boyutu vardır.. finans-kapital için kendi çıkarlarına uymadığını düşündüğü bir tc hükümetini yıpratmanın en kestirme yolu kur'u yukarı yönde patlatmaktır, halk oyu'nu etkileyen birincil faktördür kuru patlatmak- halkın alım gücü azalır, yaşam standardı düşer ve mutlak surette faturayı keser önüne gelen ilk sandıkta..

finans-kapital'in en iyi bildiği iş piyasa yapmaktır, 300 yıldır bütün piyasaları onlar yapar, lale soğanının fiyatını 1 dolardan 2000 dolara yükseltir, sonra hiç bir şey olmamış gibi tekrar 1 dolar yapar.. cari fazla veren, borçluluğu en düşük olan, piyasa serbestliği çok düşük olan, devasa döviz rezervleri olan ve en yüksek faizlerden birini vermekte olan rusya'nın para birimini 30 rubleden alıp 80 ruble yapabilir bir kaç ay içinde.. türkiye finansal serbestliğin en yüksek olduğu ülkelerden biri olması ve kriz tecrübesi en yüksek ülke olması hasebiyle daha değişik bir tahtadır büyük sermaye için, yerliyi dolarize etmeden başarılı olamaz, tahtayı yukarı sürdükten sonra yerli alıcıya devretmesi lazımdır pozisyonu, o yüzden işin çok büyük kısmı algı yönetimi'dir- 'türk ekonomisi batmak üzere & ben de paramın değerini korumak için dolar almalıyım'a inandırmak zorundadır ortalama türk'ü.. ortalama türk'ün paralı kesimi zaten bu tür cehennem senaryolarına iman etmeye dünden gönüllü olduğu için nispeten kolay bir operasyon oldu.. sürü ikna olmaya hazırdı

dolara iman edip full dolarize olan kitlenin daha fazla dolar alacak hali kalmadı pek, ana rezervler full-dolar zaten, günlük rutin gelir akışlarından gelenleri de dolara çeviriyor olmanın artık esamesi okunmaz.. doların dip yapmış olduğunu anlamak için malum kitlenin dolar bozmaya başladığını görmek lazım- başkanlık seçiminden önce zor gibi.. seçime kadar yatay/aşağı trend devam eder

Ahmetg Guest
    Rxpu

Bir sorum var gerci ozelden sorabilirdim ama herkes ogrensin istedim

Simdi yabanci yatirimci geldi bugun icin 3.40 dan bozdu dolarini ve %15 ten faize yatirdi

3.40*1.15=3.91 tam 1 sene sonra yani 12 Eylul 2018 de bu parayi alacaklar burasi garanti

Ayni anda bugun yani 12 Eylul 2017 de Vadeli islemler borsasina gidip tam 1 sene sonraya dolarlarini bugunden satabilirler. Bu futures piyasasi

http://www.cmegroup.com/trading/fx/e...t/usd-try.html

Su anda Sep 2018 dolar kuru 3.6380-3.8780 gosteriyor tabi islem maliyetide var. Hadi 3.70 den sattilar diyelim

Yani 12 Eylul 2018 de adamlarin getirisi 3.91/3.70=%5.6 ve kemiksiz kilciksiz garanti operasyon

Hesabimda bir hata varmi?

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Aklıma geldi de, şeytan dürttü, ben başdanışman falan olsam dolarda bir güzel pozisyon alırdım, sonra kur çok düştü iyi değil MB armut mu topluyor falan diye bir demeç verirdim, ertesi güne hoop %1-2 kar yazardım. Kimse de beni bu güzel manipülasyonum için inceleyip araştıramayacağı için tuzum da kuru olurdu.
    Ben olsam yapardım yani, iyi ki değilim. Neyseki ülkeyi benim gibiler yönetmiyor, namuslu ahlaklı insanlara emanetiz böyle paralarda gözleri olmaz, o yüzden içim rahat.
    iyi guldum

ben sana sunu diyeyim. Ust seviyelerde burokrat olsan kulagina oyle seyler gelirki 2 ayda milyoner olursun

ufak bir ornek

Kayseride Vali Konagi nin arkasinda eskiden cok guzel bir mahalle ama simdi Irakli ve Afganistanlilarin oturdugu mahallede ev-arsamiz vardi. Bes para etmez bir yer. Bir milletvekili geldi almak istedi. Adama 150000 milyon tane soru sordum cevap vermedi. Ama killandim. Akrabalarin husumet ve baskisiyla satildi

6 ay sonra haber geldi, oranin imar planinda degisiklik olacakmis. Adam kesin 1'e 10 kazandi.

nereden duydu? Cunku milletvekili. Bu olay Amerikada olsa o adam hapse girer

7. Doktor bu ne?

En yüksek faizi mevduata VakıfBank, HalkBank, ve Ziraat veriyor.

Bu becerikli bakan kaç dönemdir ekonomi bakanı. Bunu bilmiyor mu? Bir bakan bu yorumu yapıyorsa piyasadan haberi pek yok demektir. Oturup evlilik programları mı seyrediyor sorması ayıp?

Bankalarla ne görüşecekmiş acaba?

Zeybekci: Faizler için bankalarla görüşeceğiz

https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-381360

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    tek ben vardım diye bi şey yok.. anaparada hiç bi zaman kuruş dolar taşımadığım gibi, vadelide dolar-short pozisyon taşıdım zaman zaman, ref. öncesi günlerden beri her kafayı kaldırdığında short yaptım ve her seferinde kar yazdım.. en son bayram öncesi 3.48 kapanmak zorunda kaldım, büyükçe bi voliyi kaçırdım.. bora bey şahidimdir

dolar/lira kurunun seviyesi sadece ekonomik/finansal bir hadise değildir, hiç bi zaman değildi, aynı zamanda siyasi boyutu vardır.. finans-kapital için kendi çıkarlarına uymadığını düşündüğü bir tc hükümetini yıpratmanın en kestirme yolu kur'u yukarı yönde patlatmaktır, halk oyu'nu etkileyen birincil faktördür kuru patlatmak- halkın alım gücü azalır, yaşam standardı düşer ve mutlak surette faturayı keser önüne gelen ilk sandıkta..

finans-kapital'in en iyi bildiği iş piyasa yapmaktır, 300 yıldır bütün piyasaları onlar yapar, lale soğanının fiyatını 1 dolardan 2000 dolara yükseltir, sonra hiç bir şey olmamış gibi tekrar 1 dolar yapar.. cari fazla veren, borçluluğu en düşük olan, piyasa serbestliği çok düşük olan, devasa döviz rezervleri olan ve en yüksek faizlerden birini vermekte olan rusya'nın para birimini 30 rubleden alıp 80 ruble yapabilir bir kaç ay içinde.. türkiye finansal serbestliğin en yüksek olduğu ülkelerden biri olması ve kriz tecrübesi en yüksek ülke olması hasebiyle daha değişik bir tahtadır büyük sermaye için, yerliyi dolarize etmeden başarılı olamaz, tahtayı yukarı sürdükten sonra yerli alıcıya devretmesi lazımdır pozisyonu, o yüzden işin çok büyük kısmı algı yönetimi'dir- 'türk ekonomisi batmak üzere & ben de paramın değerini korumak için dolar almalıyım'a inandırmak zorundadır ortalama türk'ü.. ortalama türk'ün paralı kesimi zaten bu tür cehennem senaryolarına iman etmeye dünden gönüllü olduğu için nispeten kolay bir operasyon oldu.. sürü ikna olmaya hazırdı

dolara iman edip full dolarize olan kitlenin daha fazla dolar alacak hali kalmadı pek, ana rezervler full-dolar zaten, günlük rutin gelir akışlarından gelenleri de dolara çeviriyor olmanın artık esamesi okunmaz.. doların dip yapmış olduğunu anlamak için malum kitlenin dolar bozmaya başladığını görmek lazım- başkanlık seçiminden önce zor gibi.. seçime kadar yatay/aşağı trend devam eder
    Son düzenleme : sadecegrafik; 12-09-2017 saat: 22:47.

8.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Doktor bu ne?

En yüksek faizi mevduata VakıfBank, HalkBank, ve Ziraat veriyor.

Bu becerikli bakan kaç dönemdir ekonomi bakanı. Bunu bilmiyor mu? Bir bakan bu yorumu yapıyorsa piyasadan haberi pek yok demektir. Oturup evlilik programları mı seyrediyor sorması ayıp?

Bankalarla ne görüşecekmiş acaba?

Zeybekci: Faizler için bankalarla görüşeceğiz

https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-381360
    türk bankacılık sisteminde net faiz marjı %4+ .. net faiz marjı demek- topladığı fonların maliyetiyle sattığı fonların getirisi arasındaki fark.. yani sattığı kredi faiziyle- topladığı mevduat faizi arasındaki fark..

dünyanın başka hiç bir yerinde %4 net faiz marjı yok.. başka ülkelerde bankalar %2 mal ediyorsa, %3 ile satıyor, bilemedin %4 ile satıyor, elde ettiği marj %1 yada %2.. bu sebepten ötürüdür ki, bankacılık sektörünün toplam karı bütün bir reel sektörü bir kaç misliyle katlıyor, bakanın dikkat çektiği mevzuu bu.. bence haklı.. ne demek, ekonomideki bütün artı değeri tek bir sektörün yalayıp yutması ??

kamu bankaları da yüksek faiz veriyormuş ? tabii ki verecek, oyunun kuralı neyse ona göre oynayacak, pazar payı kapma derdi varsa (ki, olmalı- karını uzun vadede maksimize etmek isteyen her ticari işletme gibi) bazen en yüksek faizi vermek durumunda kalacak.. siyasi yönetimden aldığı emirle yönetiliyor olsaydı (90'larda olduğu gibi) vermemesi gerekirdi, ama an itibariyle sektörel şartlar gerektirmiş ki veriyor.. bunun ana fikirle alakası yok

Sayfa 548/1009 İlkİlk ... 48448498538546547548549550558598648 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •