Sayfa 547/1009 İlkİlk ... 47447497537545546547548549557597647 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,369 - 4,376 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Uzun vadede Dolarda beklentim önce yatay aşağı sonra yeni ralli dönemidir Ama buna çoğu kişi tahammül edemeyebilir. Dolar 2-3 yıl alanı pişman etmeden yeni rallisini başlatmayabilir. Her şey hareketin sertliğiyle doğru orantılı olacak gibi yani 2,98-3.10 aralığına sert bir şekilde gidersek yeni rallinin başlama olasılığı o kadar çabuk olur. Ama bu şekilde süründüre süründüre düşüş-yatay dönemi olursa Yeni dolar rallisinin başlama olasılığı gecikir.

Kanımca Gram Altında 2011 zirvesinden sonra meydana gelen sürece benzer önce yıpratma sonra yeni ralli süreci yaşayabiliriz.

2.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Teknik analistler 2011 yılında şöyle diyordu "Efendim Dolarda 1,80 üst bandı 10 yıldır kırılamadı o yüzden yön aşağı" diyorlardı. Ne oldu? Yeni bir dönem başladı ve bu dönem yatay değil trend dönemiydi ama geçmiş grafikler yatay banda o kadar çok alışmıştı ki yeni dönemdeki dolar rallisini öngörememişti. Açıkçası ben de öngörememiştim ama 2013 gezi olaylarında bir şeylerin ters gittiğini anlayıp dolar toplamaya başlamıştım.

Şimdi ise grafiklerde ralliye alışan teknik analistler yükselen trend bandın altından sürekli gelen tepkilere o kadar çok alıştılar ki İşte oyun tam da burada çetrefilleşir. Siz bir şeyleri bildiğinizi zannettiğinizde ve kendinizden çok emin olduğunuzda algınız körelir, iş işten çoktan geçmiş olur, işin rengi değişir. Teknik analizin yeri o yüzden çöptür benim gözümde.

Teknik analiz algıları köreltmekten başka bir işe yaramaz.

Oyun sürekli değişir ve teknik analiz oyuna adapte olmakta çok geç kalır.
    Adapte olduğun da da iş işten geçmiştir zaten
    O yüzden 2018 dolar beklentim taban 3 3.10 arası

Uzun süre 4 tl yi geçemez dolar diye düşünüyorum..

10 sene birikim vardı eskiden aniden kırılır idi..Şimdi Türkiye değişti 3 sene ye yayıldı kırılış.
    2 aydada son şeklini verdiler..
    En baba mevduatçıların çoğunu dolar manyağı ettiler
    tut şunu 2 dk ya gelecez dediler..

Bakalım ne zaman gelecekler..
    3.80 den dolar alan adamın 1 sene sonra maliyeti 4.20 dir
    2 sene sonra 4.70 dir..

Dolarda yükseliş trend i bitmiştir diyen burada bir ben varım sanırsam..

TV deki teknik analistlerden zaten böyle bişi beklemiyorum..
    Bakalım haklı mı çıkacam yanılacak mıyım..

Her ikidurumu düşünerek poz almaya çalışacam bundan sonra.

3. Şimdi burada yazan çoğu kişi Dolarda 3-3,10 aralığından sonra bir yükseliş öngörüyor ya...
    Buna insanları hazırlıyorlar bir nevi,
    acaba beklenti tersine hareket edip onlara 3,60-3,70 ten USD aldırabilirler mi ?

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Adapte olduğun da da iş işten geçmiştir zaten
    O yüzden 2018 dolar beklentim taban 3 3.10 arası

Uzun süre 4 tl yi geçemez dolar diye düşünüyorum..

10 sene birikim vardı eskiden aniden kırılır idi..Şimdi Türkiye değişti 3 sene ye yayıldı kırılış.
    2 aydada son şeklini verdiler..
    En baba mevduatçıların çoğunu dolar manyağı ettiler
    tut şunu 2 dk ya gelecez dediler..

Bakalım ne zaman gelecekler..
    3.80 den dolar alan adamın 1 sene sonra maliyeti 4.20 dir
    2 sene sonra 4.70 dir..

Dolarda yükseliş trend i bitmiştir diyen burada bir ben varım sanırsam..

TV deki teknik analistlerden zaten böyle bişi beklemiyorum..
    Bakalım haklı mı çıkacam yanılacak mıyım..

Her ikidurumu düşünerek poz almaya çalışacam bundan sonra.
    Eğer içsel nedenler olmazsa 4 ü geçmez ama sanki çok uzun vadede içsel olaylar olacak gibi. Tabi öncesinde doları olana lanet okutacak. Misal hala Hurriyet internet sitesinde dolar çöküyor manşetleri 2-3 defa atılmadı. Doların Düşüşü Ekşi sözlükte üst üste trend topic olmadı. Bunlar dip göstergesi olacak benim için. Burada dolar fanatiklerinin de özgüveni pek kırılmış değil. Her ne kadar powerpc yazmaktan vazgeçmiş olsa da yakında en ufak yukarı harekette geri döner Yani dolarcılarda derin bir umutsuzluk baş göstermeden dolara ek alım konusunda el atmam. He kısa vadede buradan 3,51 e bile hareket olabilir o tarz dalgalarla uğraşmıyorum çok uzun vadeli fırsatları kolluyorum.

Yaw bütün dünya birleşmiş Türkiyede algıya oynuyor..enteresan..

Bizler ortalık sıkışacak, Trump uçuracak derken EM'lere para giriyordu..

Artık global para akımlarını kestirebiliyorsanız..bu yeterli..

Yok QE'ler finito olmuş..artık normale dönülecekmiş..yersen..

Yiyen yedi..Geçmiş olsun..şimdi başka taraflara bakmak lazım..
    Son düzenleme : enki; 12-09-2017 saat: 18:32.

6. http://www.viratrabzon.com/mobil/haber.php?id=38975

vatandaş tepkisinde haklı neden çağrı yapıldı bize doları bozdurun diye
    madem doların fiyatı düşmemesi isteniyor. niye bizim dolarları bozdurdunuz diyo
    daha üç ay önce 200 dolar bozdurana bedave traş yapıyorlardı.

7. Başdanışmanların böyle bir şeye ihtiyaçları yok.

Ahlaklı olsalar yeter. Yönetim kurulu üyeliklerinden zaten malı götürüyorlar.

Cöleli kaç tane yönetim kurulunda? Yılda jestiyon prim bonus dahil toplam kaç para alıyor. Haketse helali hoş olsun.

OGER in içini oyduğu TTKOM da 2014 Mayıs ayından beri yönetim kurulunda. Aldığı parayı hak etmemiş. OGER e dur dememiş temettüleri alırken.

Türkiye Varlık Fonunda yönetim kurulunda. Ne başarısı olmuş TVF nin? Daha yeni başarısız diye başındaki adamın kellesini aldılar.

Yalakalık yerine liyakate bakmak lazım. Görüşü önemli değil. Terörist olmasın yeter. Sağcı Solcu olması fark etmez.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Aklıma geldi de, şeytan dürttü, ben başdanışman falan olsam dolarda bir güzel pozisyon alırdım, sonra kur çok düştü iyi değil MB armut mu topluyor falan diye bir demeç verirdim, ertesi güne hoop %1-2 kar yazardım. Kimse de beni bu güzel manipülasyonum için inceleyip araştıramayacağı için tuzum da kuru olurdu.
    Ben olsam yapardım yani, iyi ki değilim. Neyseki ülkeyi benim gibiler yönetmiyor, namuslu ahlaklı insanlara emanetiz böyle paralarda gözleri olmaz, o yüzden içim rahat.

8.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Grafikler boş şeylerdir ve hep geçmişi gösterir geleceğin geçmişi tekrarlayacağı varsayılır ama gerçekler öyle değildir Grafiklerin kitabını yazarım yıllarca kullandıktan sonra teknik analizin yerinin çöp tenekesi olduğunu geç te olsa anladım.
    Finans işinde herşey oyun teorisi ve yatırımcı psikolojisi üzerine kuruludur. Büyük oyuncuların küçük oyuncuları yani sıradan halkı üttüğü yere finans dünyası denir. Bu topicte Geçmiş gönderilerimde dolarla ilgili kendimce bazı şeyler karalamıştım okuyuver bir zahmet...
    Harika ve de son derece önemli tespitler bunlar. 10 numara olmuş.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Sayfa 547/1009 İlkİlk ... 47447497537545546547548549557597647 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •