Sayfa 89/931 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 705 - 712 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. Sn.Hısım
    Hissedariz ve yaklaşık benimde ikinci yılım.
    Mesele şu ki isyatta vurkac yapmıyoruz.daha doğrusu o zihniyetle girmedim.Uzun vadede meyvesini(temettu) yemek amacım.Ancak ilerde bu meyvenin sapına kalmamak için yaptığım yatirimin erimemesi gerekiyor.Bunuda bugünden sorgulamazsak ilerde pişman oldukmu kıymeti yok.Giden sadece para değil ondan daha değerli olan zaman geri gelmiyor.
    Saygılar.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Sn.Hısım
    Hissedariz ve yaklaşık benimde ikinci yılım.
    Mesele şu ki isyatta vurkac yapmıyoruz.daha doğrusu o zihniyetle girmedim.Uzun vadede meyvesini(temettu) yemek amacım.Ancak ilerde bu meyvenin sapına kalmamak için yaptığım yatirimin erimemesi gerekiyor.Bunuda bugünden sorgulamazsak ilerde pişman oldukmu kıymeti yok.Giden sadece para değil ondan daha değerli olan zaman geri gelmiyor.
    Saygılar.

Sorgulamak icin elde veri olacak, cok yanlis isler olacak, mali goturen badem biyikli dini butunler olacak vs.

Simdi bugun ki bilgilerle, ben isyat'in iyi gittigini goruyorum.

Gecen yil kar payi dagittiginda, cepte kalan para 214 Milyondu, simdi 232 Milyon, demek ki ilk alti ayda 18 Milyon kar etmis.

Yil sonunda bu 30 Milyonu asar, 15 kurus verse, 24 Milyonu dagitir, geri kalani bilancoda tutar, gelecek yil cok daha fazla kar eder.

Iki realite var biri yazdigim bu gercek durum, bir de milletin endiseleri.

Karamsar mi yazalim bu gercek bilgiler varken. ?

3. Insallah umdugumuz gibi olurda yüzümüz güler.

4.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    velhasıl şunu açık açık yazsaniz ya isyat eski isyat değil artık.
    Peki isyat sermayesini öyle veya böyle arttiramazsa enflasyona giderek yenilecek.
    Tasfiye edilmesi gündeme gelebilirmi.

Icinizi kararttiysam affola.

ISYAT olarak portföy büyütmek gibi bir amaçları yok. dağıtılan temettü miktarının fazlalığı bu durumu destekliyor. mevcut yatırım ortaklıklarına bakıldığında portföy zaten çok büyük. Garanti + Atlas + Eczacı + Vakıf hepsini toplasan bir ISYAT etmiyor. Yüksek temettü vererek portföy küçülmesi KY lehine bir durum zira PD/DD düşük olduğundan KY için en iyi sonuç tasfiye olması. bir günde %50 cebimize koyarız. Ama tasfiye olmaz, yüksek temettü vererek yıllar içerisinde portföyü eritip makul seviyelere çekeceklerdir. Benim görüşüm bu şekilde.

5. Arkadaşlar hepimiz birer İşyat'ız aslında.

2016/12 bilançosuna bakın. 235 mn dönen varlığı var ve bununla 19 mn net kar etmiş. 2015/12 de ise 238 mn'a 5,9 mn kar etmiş.

Bu rakamlardan üçer sıfır atıp kendimize uyarlayalım.

235 bin lira param var. Bu parayla hisse, eurobond, tahvil, bono, dolar vs alıp 1 yılda 19 bin lira kazandığımı düşünsem %8,5 kar ettim demektir.

2015 kazancı ise %2,5.

Ben 1 yılda 235 bin lirayla %2,5 bile kazanamıyorum %8,5 da o yüzden İşyat alıyorum diyebiliriz.

Bankaya koysak %10 kazanırız (23.500 lira) Peki İşyat enflasyon kadar bile kar edemezken dağıttığı bu temettüyle hissesini alanları nasıl kara geçiriyor? İşin sırrı burda sanırım. Bilen birileri açıklasın lütfen.

6. İşte bunun içindir ki 1,45 lira ddefter değeri olan hisseye 90 krş bedel biçiyor piyasa. Bu paraya Hektaş, Toaso, Uluse, Asels vs vs hisse alsak yılda %40-50 kazanırdık. İşler bozulduğunda ise bu hisseler epey geri çekilir malumunuz İşyat ise kaya gibi durur. Ancak en az 5 yıllık vadede olaya bakarsanız diğer hisseler her ne kadar düşseler de bir süre sonra hızlı bir şekilde yine yükselirler ve sonuçta İşyat tan hep daha fazla kazandırırlar.

Grafikler ortada. 5-6 yılda bu hisseler 5-6 kat değerlenmişken İşyat 2 kat değerlenmiş.

7.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Arkadaşlar hepimiz birer İşyat'ız aslında.

2016/12 bilançosuna bakın. 235 mn dönen varlığı var ve bununla 19 mn net kar etmiş. 2015/12 de ise 238 mn'a 5,9 mn kar etmiş.

Bu rakamlardan üçer sıfır atıp kendimize uyarlayalım.

235 bin lira param var. Bu parayla hisse, eurobond, tahvil, bono, dolar vs alıp 1 yılda 19 bin lira kazandığımı düşünsem %8,5 kar ettim demektir.

2015 kazancı ise %2,5.

Ben 1 yılda 235 bin lirayla %2,5 bile kazanamıyorum %8,5 da o yüzden İşyat alıyorum diyebiliriz.

Bankaya koysak %10 kazanırız (23.500 lira) Peki İşyat enflasyon kadar bile kar edemezken dağıttığı bu temettüyle hissesini alanları nasıl kara geçiriyor? İşin sırrı burda sanırım. Bilen birileri açıklasın lütfen.
    işin sırrı PD/DD değerinin 0,60 olmasında bu şekilde portföy %10 kazandığında KY %14 kazanıyor. porföy yılda %12 kazansa hisse fiyatı 1.20 olur o zaman %12 kazandığında KY %14 kazanır. değişen bir şey olmaz. Hisse fiyatı karlılıkla alakalı olarak yükselir veya düşer.

8.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    İşte bunun içindir ki 1,45 lira ddefter değeri olan hisseye 90 krş bedel biçiyor piyasa. Bu paraya Hektaş, Toaso, Uluse, Asels vs vs hisse alsak yılda %40-50 kazanırdık. İşler bozulduğunda ise bu hisseler epey geri çekilir malumunuz İşyat ise kaya gibi durur. Ancak en az 5 yıllık vadede olaya bakarsanız diğer hisseler her ne kadar düşseler de bir süre sonra hızlı bir şekilde yine yükselirler ve sonuçta İşyat tan hep daha fazla kazandırırlar.

Grafikler ortada. 5-6 yılda bu hisseler 5-6 kat değerlenmişken İşyat 2 kat değerlenmiş.
    ISYAT'ı hisse gibi düşünmemek lazım. bir Fon gibi düşünebilirsiniz. 5 yılda 2 katına çıkıyorsa bence sonuç iyi. sonuçta batmaz, akmaz, kokmaz mevduattan iyi daha ne olsun

Sayfa 89/931 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •