Yapılan son açıklmalardan kazanç ibresinin ahme ve powerpc ye doğru kaydığını görülüyor !! enflasyon hedefinin önemli olmadığı yüksek kur istenildiği açıkça dile getirildi
Ekonomi yönetiminin derdi doların daha da düşmesini engellemek, 3.5TL gibi bir kurun uzun süre ve istikrarlı olarak sürmesini istiyorlar gibi okuyorum.
Ancak Türkiye'de doların değerini belirleyen sıcak para olduğu için istikrarlı bir kur sıcak para ve carry'ciler için uygun değil. Bu nedenle ortaya şöyle bir ikilem çıkıyor. Ya düşük kur yüksek faiz, yada ekonomiyi hatta büyümeyi sarsacak kadar yüksek kur ve bunu engellemek için uygulanacak olan yüksek faiz.
Türkiye'de istikrarlı kur ancak cari açığın yurt içi üretim çıktısı ve ihracat ile kapanarak dengelendiği noktada oluşabilir. Bu noktaya gelmeden doların seviyesi ile ilgili açıklamalar ve yönlendirmeler sadece ekonomi ve ticaret döngüsüne zarar verir.
Ayrıca döviz kurunun *gecikmeli de olsa* ihracata etkisinin düşük teknoloji üretim çıktımız ve dünyada günden güne artan korumacılıktan dolayı minimum seviyede olduğunu düşünüyorum.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
.............
Son düzenleme : paramanya; 13-09-2017 saat: 16:30.
Guzel yer arkasida sipil dagi .hayirli olsun.
Yer İmleri