Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Basiniz sagolsun Ahmet bey.
HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın önünü silahla kesen komiserle ilgili son bilgi.
Batman'da, 29 Aralık 2015 tarihinde sendikaların 1 günlük iş bırakma eylemi sırasında HDP'li ve sendikacılar ile yürümek isteyen HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın önünü kesip tabancasını çıkararak, "Devlet benim" diye silah çeken komiser H.C.'nin yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 6 Eylül 2016 tarihinde tutuklandığı ve 15 yıl hapis istemiyle yargılandığı ortaya çıktı.
http://www.mynet.com/haber/guncel/hd...ilgi-3252469-1
Bu komiser kimden cesaret aliyor dersiniz ?
Bayram namazi sonrasi havaya ates edenler.
Futbol macini cehenneme cevirenler. hep bu devlet benim fikrinde olanlar nedense.
HISIM bey evet bunu anliyorum
Ancak mesela bir bolge sel felaketine maruzsa sel sigortasi eger kasirgaya maruzsa kasirga sigortasi sarttir diye biliyorum
mesela Hurricane Harvey bizim buralari mahvetti. Iki turlu sel sigortasi var. Eger satin aldiginiz ev 100 year flood plan icindeyse 100 year a gore flood insurance aliyorsunuz
eger 500 year haritasinda gozukuyorsa ona gore flood insurance aliyorsunuz ki mortgage varsa bunu almak sart. Yoksa banka size borc vermez
Yani bu mortgage alan herkesin almasi gereken sigortalar. Benim tahminim bu adam evleri pesin almis o yuzden kimse de adami sigorta almaya zorlamamis.
Nacizane fikrimdir. Neyse sonucta adam zararda. Ama sansizlik olmus
Ben Canada'da sigorta sirketinden emekli oldum.
Evi alir, sel felaketi derseniz, sizin sigorta odemeniz aylik 250 dolardan 2.250 dolara cikar.
Hatta bunun icin evinizin sular altinda kalmazi yetmez, Eyalet Valisi'nin Tv'lerde, bunun bir dogal felaket oldugunu aciklamasi gerekir.
G.Caroline ve Florida eyaletlerinde kumsal evleri vardir, satilik ilanlari cikar, bi sorun bakalim sel felaketi sigorta primi kac dolar.
Iyi bildigim bir sey var.
Bu kapitalizmin sonu gelecekse bu sigorta sirketleri yuzunden olacak.
ABD ve Kanada'da sigorta sirketleri kazanc elde etmek icin vardir, vatandasin yaralarini sarmak icin degil.
Zonguldak’ta belediyenin işlettiği mavi bayraklı Kapuz Plajı’nda bira içen iki doktora polis tarafından, Kabahatler Kanunu’nun ’Çevreye rahatsızlık verme’ maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle 109’ar lira idari para cezası uygulandı.
Plajda bira içen iki doktora para cezası
http://www.hurriyet.com.tr/plajda-bi...ezasi-40577967
kardeşim neden satışı serbest ki ozaman ? yabancı bu ülkeye neden gelsin ???
oldu olacak plajda bakın plajda diyorum .. bikiniyle dolaşmayıda yasakla.
mantık ne anlamıyorum ki.
Sigorta sirketlerinin diger tum sektorlerde oldugu gibi, toptancilari ve parekendecileri vardir.
Bankalar Mortgage verirken, firsat bu firsat sigorta policesini de satar.
Hukuka gore ( olmasada, yine de yazmak gerekiyor.) hem ipotek edip, hem de sigorta dayatamazsiniz.
Bu nedenle Turkiye'de, GM sigortalari mecburi olmaktan cikarildi.
Bunu hayat sigortasi ile karistirmamak gerekiyor, 48 ay vadeli Tuketici Kredisi aldiniz diyelim, o 4 yil icinde olurseniz, banka para kaybeder, o yuzden hayat sigorta policesini dayatir, eger onu da Toptancidan alirsaniz ayda 50 TL. bankadan alirsaniz ayda 152 TL. odersiniz, banka bu durumu gizlemek icin hayat sigorta priminizi de aylik geri odemenize koyduk filan diye gecistirir.
Yani size git karsidan, orada bir sigorta sirketi var mesela, diyelim ki 25.000 TL.lik hayat sigorta policesi al demez, kendi satar.
Is'te, mesela, Anadolu Hayat Sigorta'ya giden tum bu paralar, bu sirketin gelirlerini olusturur. (ANHYT 6.79 TL.)
ABD'de ayni durum, zaten Tr.deki her sey ABD'dekinin en kotu kopyasi olur.
Eger sizin 500.000 dolarlik hayat sigortaniz varsa, ABD bankasin police numarasini vermeniz yeterli, yoksa o da kendi fiyatindan iteler.
Yine de tum bunlarin en ahlaksiz olani DASK dedikleri haractir.
Millete zorunlu derler oder, ama asla 300.000 TL. konut depremde yikilirsa size bu parayi odemez.
40.000 TL. oder, bu da konutunuzun yapildigi tarihteki fiyatlarla maliyetidir.
Yer İmleri