Gecen sene bu TR de ki ozel saglik sigorta sistemini iyice inceledim hatta eksisozlukten doktorlar buldum dibine kadar ogrendim ve tabiki sok oldum

ABD de saglik sigorta sisteminde insanlar korunmus ozel yasalar var bunun icin ama TR de yok hemen anlatayim

Diyelimki ozel saglik sigortaniz var ve ufak tefek seyler icin hastaneye gidip bunu kullandiniz o zaman sistem sizin normal biri oldugunuzu goruyor ve size o muhtesem omur boyu yenileme garantisini sunmuyor ve siz hep normal musteri olarak kaliyorsunuz. Normal musteri olarak kalirken mesela astim oldunuz, hop gelecek senenin 1 ocak itibari ile astim policeden cikariliyor

Diyelim diyabetik oldunuz hemen gelecek senenin 1 ocak itibari ile oda policeden cikariliyor

ABD de ise pre existing condition diye bir yasa var bunlar yapilamaz, neyse

Konustugum bir iki doktor soyle bir yol bulmuslar

Gencken sisteme girmisken hastalansan bile asla sigortaya soylemeyeceksin bu boyle 3-4 sene gidecek ve sen hep cepten nakit para ile tedavi olacaksin

3-4 sene sonra bu salak sigorta sistemi seni cok saglikli zannediyor ki kagit ustunde oyle ve sana i muhtesem paketi sunuyorlar

Omur boyu yenileme garantisi yani olene kadar policenden hicbir sey cikarilmadan sigortani yenileme garantisi

kulaga super geliyor ama sigorta sirketi senin priminide 3-4 e katliyor

Sen naapiyorsun? Tuketici mahkemesine gidip her sene bu yuksek fiyata itiraz edip eski fiyattan odemeye devam ediyorsun. Bunu hersene yapiyorsun

Iste TR deki ozel saglik sigorta sistemi. Ben yalnizca bana anlatilanlarin yalancisiyim. Farkli tecrubeleri olanlari duymak isterim

Ama sahsen SGK farki vererek ozel hastane bulunabilir diye dusunuyorum. Tamam butun ozel hastaneler kabul etmeyebilir ama buyuk sehirlerde sorun olmasa gerek