Sayfa 587/1009 İlkİlk ... 87487537577585586587588589597637687 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,689 - 4,696 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Benim eski yazılarıma bakarsan 2017 nin son çeyreğinde kısa vadeli DXY de ralli bekliyorum sonra Kartal ın pipisi dediğimi görürsün. Şu anda FED dışında herkes QE yapıyor. FED ise 2014 ortasından beri QE yapmıyor. Diğer CB ler aldırmadan QE yapıyor. Bu sebeple DXY 2014 ortalarından beri yükseliyor.

DOW ve NASDAQ ın yükselişi ise tamamen Corporate Buyback ile alakalı. Ancak artık alınabilecek nakit suyunu çekmiş durumda.

2017 son çeyreğinden itibaren 2018 in başına kadar Dolar$ ın altın vuruş rallisini yaptıktan sonra ultra FED in ultra QE ler yapmak zorunda olması sebebi ile ölmesini bekliyorum.

Bu bir his. Yanılıyor da olabilirim.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Senin yukarıdaki grafiğin son 10 yılı yani orta vadeyi kapsıyor, vadeyi 40 yıla çıkarıp DXY grafiğine öyle bakarsan "uzun vade bazında" devasa bir düşüş trendinde olduğu rahatça görülebilir, aşağıya 1973-2016 grafiğini koyuyorum, bu grafikte son 12 aylık hareket eksik yani 2017 başındaki ara zirve olan 104 e doğru bir yükseliş ile oradan şu anki 92 ye düşüş. Ne demek istediğim bu grafikte net olarak gözüküyor yani DXY'da Eylül 1985 deki (meşhur Plaza Accord anlaşması) tarihi gün içi zirve olan 164.72 den start alan "uzun vade bazlı düşüş hareketi" 30 yılı aşkın bir süre boyunca halen devam etmektedir ve hedef 2020 gibi 60-65 aralığı olarak gözüküyor, ki bu da mevcut seviyeden 3 te 1 lik bir düşüş yapacak demektir.

Yuzde 4 usd faiz ile aylik bazda ortalama 2.6 krs artmadikca usd dan elde edilen ile tl den elde edilen faiz basa bas olmuyor... ancak zaman zaman gorulen iyi artislarin surmesi ile usd daki gelir tl geliri gecebilir

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    İşin muhasebesel tarafında, bugün sattığım dolar ay sonunda kur 3,50 olmalı ki ancak zarar yazsın.

Faiz o kadar etkiliyor maliyeti ve kar durumlarını.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Borçlar, borç ödeme kapasitesinden fazla artıyor..Bu da Merkez Bankası ve bankalara baskının yanısıra, banka bilançolarında riskleri daha az dikkate alacak düzenlemeler ve Hazine garantileri ile zorlanarak yapılıyor.

Bu makas, ekonomide yeni bir fay hattı demek

https://www.dunya.com/kose-yazisi/bu...i-demek/381725
    Havalar açık ve güneşli, sorun yok..

4. Bu grafiğe göre DXY ne zamandan beri artıyor?

ABD bunun etkisini azaltmak için sözlü müdahale yapıyor. Yok TRUMP şöyle böyle, yok KATAR, yok Kuzey Kore, yok İran.

Ama görünen köy kılavuz istemez. FED dışındaki bütün CB ler yardırmış ve yardırmaya devam ediyor.

5. Hazinede TCMBde BISTte SPKda henüz FETÖCÜ ler tam anlamıyla temizlenememiş demek ki. Yüksek Faiz Düşük Kur politikası kol gibi girmiş devlete vatandaşa.

Hem Faiz arttı hem Kur arttı hem İşsizlik arttı. hatta İŞSİZLİK tavan yaptı!

Bravo...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Hazinede TCMBde BISTte SPKda henüz FETÖCÜ ler tam anlamıyla temizlenememiş demek ki. Yüksek Faiz Düşük Kur politikası kol gibi girmiş devlete vatandaşa.

Hem Faiz arttı hem Kur arttı hem İşsizlik arttı. hatta İŞSİZLİK tavan yaptı!

Bravo...

ekleme yapayım hemde enflasyon arttı......TUİK e göre tabi..bence enflasyon en az yıllık yüzde 20
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. sayın forumdaşlar, hep abd ve diğer ülkeler de enflasyon yaratmak gerektiği eğer bu olmazsa deflasyonist bir sürece girileceği konuşuluyor. Bu durumda gelişmekte olan ekonomiler de müthiş bir devalüasyon ve sonrasında çöküş seneryoları var. Peki bir seneryo da benden . Eğer müthiş bir icat yapılır ve bu icat sayesinde üretim maliyetleri dip yapar ,özellikle gelişmiş ekonomilerde gelirler müthiş şekilde artarsa ülkelerin GSYH iki kat artarsa bu durumda da bu QE'ler enflasyonlar deflasyonlar konuşulmaya devam eder mi sizce. yoksa ekonomiler farklı bir mecraya doğru mu evrilirler ? Bu konuda ne düşünürsünüz.
    NOT: YAPAY ZEKA (YZ)bu işe yarayacak gibi düşünüyorum ben.
    Y.T.D.

8. Dünyada volatilite diplerde. Büyük çöküşlerden önceki genel durum böyle olur.

Poseidon. Kopacak olan Fırtına Tsunami Deprem ne kadar büyükse o kadar çok sessizlik olur.

Sayfa 587/1009 İlkİlk ... 87487537577585586587588589597637687 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •