Sayfa 37/310 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon
Arama sonucu : 2478 madde; 289 - 296 arası.

Konu: PAGYO Panora GYO A.Ş.

1. Ayrıca şunu da yazayım bu hissenin büyük ortakları milyonlarca lota sahipler ve bunlar hiçbir şekilde yaş tahtaya basmayan adamlar. Bu hisseden onlar ne kazanıyorsa biz de aynısını kazanmaktayız şu an.

Domates konusunda da kısa bilgi vereyim. Bu ara kilosu maz 2 liraya Ayaş domatesi var tavsiye ederim. Salçalık düşünüyorsanız 1.2 TL civarına Rio tipi var. Ayaş domatesi bulamıyorsanız tarla domates olarak satılanlar da bu mevsimde lezzetli...

Pembe domatesler en son 4.45 idi carrefour'da. O da fena değil ama çoğunlukla sera. En pahalısı da salkım domates kilosu 5 filan. Tavsiye etmem.

En önemlisi de evde domates yiyen tüketen haftada 3 kilo talep eden sevdiklerinizin olması ve onlarla birlikte alışveriş yapmak.

2.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Mevduatçı gözü ile bakılırsa hisse fiyat artışı+temettü geliri vergiden arındırılmış 1 yıl için net yüzde 12 üzerinde olursa mevduata göre karda sayılırsınız.

Ancak parası çok olup, 1,5 milyonTL ve üzerine işyeri alacağına dertsiz kafam olsun diye bu hisseye yatırım yapan için hisse fiyatı+ temettünün toplam senelik BÜRÜT artışı yüzde 22 altı aklı selim büyük yatırımcı için zarardır.

O niye niye dediğiniz satışlar bu yüzden geliyor, hisse büyük yatırımcıya tam karşılığı olan işyeri satın al kiraya ver durumuna göre zarar ettirip duruyor. Satışların özü budur.

Hedefi KY mantığı ile koyup senelik yüzde 12 ile para kazandığınızı sanırsanız hayat boyu KY olarak kalır, domates fiyatlarından dem vurursunuz.

Tabi burası borsa heran bir spekülatör işleme başlayabilir etmez etmez denilen fiyatlar bir çırpıda görülebilir. Bu ihtimal her hissede mevcut.
    Yani bunu okuyan da zannedecek ki, her alınan işyeri yılda brüt yüzde 22 garanti kazandırıyor. Pehhh...
    Son düzenleme : jtucker; 20-09-2017 saat: 22:20.

3.  Alıntı Originally Posted by jtucker Yazıyı Oku
    Yani bunu okuyan da zannedecek ki, her alınan işyeri yılda brüt yüzde 22 garanti kazandırıyor. Pehhh...
    Halep oradaysa arşın burada:

Gelin çok basit bir hesap kitap olayını yapalım:
    2milyon TL param var.

Halka arzadan panora alıyorum: 4,7TL arz fiyatı toplam 425.531 LOT

Diğer bir yatırımcı ise 14.000 TL banka kiracılı bir işyerini alıyor. (banka kiracılı olduğu için çarpanı yüksek alıyorum, daha önce 120 çarpanlı mevcut satılıkta klinik kiracılı işyerini yggyo başlığında yazmış idim)

geliyoruz bu güne:
    PAGYO dan 4 yıl temettü aldım: toplam 709.362TL
    Banka kira ödedi, artırım tüfe üzerinden 4 yıl: toplam 761.373TL

Rakamları küsüratları yuvarlayarak yazıyorum:

İşyerini satılığa çıkardı: Kira çarpanı doğrultusunda banka kiracılı işyeri aylık kirası tüfe artışları sonucu 19.000TL satış fiyatı: 2.800.000TL +761.000TL kira geliri toplam serveti: 3.561.000TL

PAGYO hissemi sattım: 425.531 lot*3,90=1.660.000TL temettü gelirlerim 709.000TL
    Toplam servetim: 2.370.000TL

Halka arzdan hisse alan yatırımcı banka kiracılı işyeri getirisine göre 1.191.000 TL servet kaybetmiş oldu.

Yine dip not olarak düşeyim: Burası borsa gelir bir spekülatör hisseyi ele alır fiyatı manipüle eder, herşey mümkün.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. Sanal bir örnek üzerinden gitmişsin.
    Ben her alınan işyeri her zaman yıllık brüt yüzde 22 getirmez diyorum.
    Evet, doğru zamanda doğru yerden alınan bir işyeri belli dönemlerde yüzde 22'den de fazla getirir.
    Ama yanlış zamanda yanlış yerden alınan bir işyeri zarar da ettirebilir.
    Global ekonomi, ülke ekonomisi, işyerinin bulunduğu bölge, alım fiyatı, kira çarpanı vs bir çok faktör bu karlılığı etkileyebilir.

Zamanında İstanbul otogarının altından işyeri alanlara sor bakalım, senelik brüt yüzde kaç kazanmışlar? Ben sana söyleyeyim, paraları pul oldu.

Her neyse, konu basit, çok yazmaya gerek yok.

5. Sanal olduğunu nereden çıkardınız? Herşey piyasa koşullarınca hesaplanmıştır. Dediğim gibi yggyo başlığında borsem tarafından satılık net 120 çarpan kiracılı işyeri paylaşmıştım. Bu işyeri piyasa gerçek satış oralaması 150 çarpan.

Nerelerden işyeri alınır nerelerden alınmaz dedelerimizden babaya oradan bizlere geçen tecrübe gerektirir. Akıllı olan hesap kitap yapmayı bilen kaybetmez açık net.

PAGYO naptı? Halka arzdan alan kafasını duvarlara taşlara vuruyor zira temettü+hisse fiyatı ile bırak kar etmeyi parasının değerini koruyamadığı gibi enflasyona parasının yüzde 20 sini kaptırdı.

Ak yatırım satarda satar...
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Halep oradaysa arşın burada:

Gelin çok basit bir hesap kitap olayını yapalım:
    2milyon TL param var.

Halka arzadan panora alıyorum: 4,7TL arz fiyatı toplam 425.531 LOT

Diğer bir yatırımcı ise 14.000 TL banka kiracılı bir işyerini alıyor. (banka kiracılı olduğu için çarpanı yüksek alıyorum, daha önce 120 çarpanlı mevcut satılıkta klinik kiracılı işyerini yggyo başlığında yazmış idim)

geliyoruz bu güne:
    PAGYO dan 4 yıl temettü aldım: toplam 709.362TL
    Banka kira ödedi, artırım tüfe üzerinden 4 yıl: toplam 761.373TL

Rakamları küsüratları yuvarlayarak yazıyorum:

İşyerini satılığa çıkardı: Kira çarpanı doğrultusunda banka kiracılı işyeri aylık kirası tüfe artışları sonucu 19.000TL satış fiyatı: 2.800.000TL +761.000TL kira geliri toplam serveti: 3.561.000TL

PAGYO hissemi sattım: 425.531 lot*3,90=1.660.000TL temettü gelirlerim 709.000TL
    Toplam servetim: 2.370.000TL

Halka arzdan hisse alan yatırımcı banka kiracılı işyeri getirisine göre 1.191.000 TL servet kaybetmiş oldu.

Yine dip not olarak düşeyim: Burası borsa gelir bir spekülatör hisseyi ele alır fiyatı manipüle eder, herşey mümkün.
    Hocam haklısın da bu halka arz dan alanlar için geçerli. Kimse geçmiş yatırımı az kazandırdı diye düşük gördüğü fiyattan satmaz. Gelecekte az kazanırım diye satar. Bence satışlar düşük kar beklentisinden dolayi.. yeni avm lerin kiraları dusurebilecek yada artmasını onleyeceginden..

Yatırım tavsiyesi değildir.

7. düşen kanalın direnci 3.92. destek 3.65

KAP : Borsa İstanbul A.Ş. Duyurusu

VOLATİLİTE BAZLI TEDBİR SİSTEMİ (VBTS)

Sermaye Piyasası Kurulunun ilgili kararları uyarınca, Borsamız Pay Piyasasında işlem gören pay senetlerinde, işlemlerin adil ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesinin sağlanması ve yatırımcıların aşırı volatilitenin getirdiği risklerden korunmaları amacıyla bir tedbir sistemi geliştirilmiştir.

25/09/2017 tarihinden itibaren uygulanacak tedbir sistemi kapsamında; gerekli koşulların oluşması halinde ilgili pay senedinde 15 gün süreyle birinci tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri, birinci tedbir uygulanan pay senetlerinde volatilitenin devam etmesi durumunda ise 15 gün süreyle ikinci tedbir olan "Brüt Takas" tedbiri uygulanacaktır.
    "Brüt Takas" tedbirinin getirilmesi durumunda, birinci tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri de "Brüt Takas" tedbirinin geçerli olduğu süre zarfında uygulanmaya devam edilecektir.

Tedbir alınmasını gerektiren koşulların oluşması durumunda; tedbir uygulanacak pay senedi ve tedbirin başlangıç tarihi ile tedbir süresi, ilgili tarihte piyasa kapandıktan sonra Borsamız tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurulacaktır.

**ÖNEMLİ

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Sayfa 37/310 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •