Arama sonucu : 93 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Bono/ tahvil basligi - bilgilerimizi paylasalim..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    1 sene once 100 lira dan alalim ve yilda %2 kuponu olsun. yani 6 ayda verdigi kuponlara ne verir herbirine de %1 verir yani 1 lira alicaz her 6ayda bir.... Faiz degeri de %10 olsun yillik

faiz den dolayi 100 lira olan alim degeri 1 sene sonra 110 lira olur, kuponlardan da 1 + 1 alacagiz diyoruz
    yani 108 lira anapara arti faiz geliri kuponlardan da 2 lira eder 110
    100TL %10 yıllık faiz ile 1 yıl sonra 110 TL artı %2 kuponlar 112 TL toplamda olması gerekmezmiydi?

Bir de kuponlu devlet bono ve tahvillerinde sedece kupon faizi yazıyor. Yıllık faizi yazmıyor. Yıllık faizi kaç nasıl anlıyacağız?

Yıllık %15 - %16 bürüt kazanç sağlayan devlet bono ve tahvili var mı? Kuponlu veya basit faizli fark etmez.

Hesabi kabaca yaptim, daha iyi incelemek elbette gerekir ama kupon odemesi genelikle elde edilen faizden bagimsiz gibi oluyo atiyorum yuzde 9 faiz elde edilip 2 kupon ise elinize 7 geciyor gibi...
    Yuzde 15-16 veren devlet tahvili yok hatta 2 senelik gosterge faiz 10-11 lerde......... TL icin yaziyorum

Alıntı Originally Posted by puntoyel Yazıyı Oku
    100TL %10 yıllık faiz ile 1 yıl sonra 110 TL artı %2 kuponlar 112 TL toplamda olması gerekmezmiydi?

Bir de kuponlu devlet bono ve tahvillerinde sedece kupon faizi yazıyor. Yıllık faizi yazmıyor. Yıllık faizi kaç nasıl anlıyacağız?

Yıllık %15 - %16 bürüt kazanç sağlayan devlet bono ve tahvili var mı? Kuponlu veya basit faizli fark etmez.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

3.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Hesabi kabaca yaptim, daha iyi incelemek elbette gerekir ama kupon odemesi genelikle elde edilen faizden bagimsiz gibi oluyo atiyorum yuzde 9 faiz elde edilip 2 kupon ise elinize 7 geciyor gibi...
    Yuzde 15-16 veren devlet tahvili yok hatta 2 senelik gosterge faiz 10-11 lerde......... TL icin yaziyorum
    Anladım kupon oranı aslında ara ödeme gibi. Kupon kazancı bononun kazancının içinde gömülü gibi. Sadece 6 ayda bir ödeme alıyoruz. Avans gibi. Doğru mu anladım.

Kupon ödemeli devlet bono ve tahvillerinin %faizleri nerede yazıyor. Hep kuponun % si yazıyor.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •