Sayfa 234/997 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334734 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 1,865 - 1,872 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Daha avantajli oranlar vs diyo tabi reklam satirda hauahuaha.........

Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Yillik ta her ay odeme yoksa bilesik faiz duser.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

2.  Alıntı Originally Posted by puntoyel Yazıyı Oku
    Miktarı yüksek olan yatırımlar için doğru söylüyorsunuz. Mevduat sadece enflasyona karşı paranızı değer kaybının engellenmesini belli bir nebze korumaya yarar. Yani amacı ev almak olan biri, birikmiş parasını vadeli mevduata bağlayıp 2 - 3 yıl sonra belirlediği evi alması bence şu an için zarar. Yerine birikiminin üzerine kredi kullanarak evi alması daha mantıklı. Hem kira ödemekten kurtulacak veya kira geliri olacak. Hem de ev değer olarak çok daha fazla kazanacak. Ama gayrimenkulun şu anki çıkışı tersine dönüp değer kaybı olma olasılığı da yok değil. Yani bugün 100.000 TL' ye aldığınız bir arsayı eğer arsayı aldığınız yer düşündüğünüz primi yapmazsa ani likit para ihtiyacınızda 2 - 3 yıl sonra yine 100.000 TL' ye satmak zorunda kalabilirsiniz. Şu anki durumda çok zor olsa da böyle bir durumda var.

Aslında yukarıda anlattıklarınız birazda yatırımcı profiline göre değişiyor. Bazı yatırımcılar risk almak istemiyorlar. Amaçları sadece enflasyona göre ne kadar kazandık oluyor. Yatırımcı profiliniz ne kadar risk alan bölgeye yaklaşıyorsa o derece diğer yatırım araçlarıyla kıyaslama yapmaya başlıyorsunuz. Bence enflasyon veya temel tüketim maddelerine göre yapılan kıyas, paranız zaman içinde değer mi kaybetti, yoksa değer mi kazandı görmenizi sağlıyor. Ama yatırım araçları arasında yaptığınız kıyas ise yatırımınızın ne ölçü de doğru olduğunu gösterir nitelikte.
    tabu 2017 yılı için söyledileriniz doğru fakat 2002-2003 kısaca o yıllarda 10 YIL KREDİ İLE KONUT SATIŞI YOKTU.. yani paranızı tasarruf ederdiniz , bankaya yatırırdınız, istedğiniz konutu alacak düzeye geldiğinde nakit öder alırdınız..

açıkçası bu uzun vadeli kredi ile konut alımı kaç yılında başladı bilmiyorum.. fakat uzun vadeli kredi ile konut alma dönemi başladığında gayri menkulun ciddi derecede fiyatları yükselmişti.. tabi kısa zamanda ani yükselişi görüp konut almaktan vazgeçenler yine kaybetmeye devam ettiler zira gayrimenkul artttıkça arttı..

benim ailem için aldığım 29.500 tl olan daire şuan için rahatlıkla 300.000 tl ye satılabiliyor.. türkiye de büyük şehirler ortalaması bana göre 10 kat fiyatlar artmış durumda.

istanbul da bu daha da fazla..

bu hep böyle olur sıradan insanlar konut almaya kalktığında fiyatlar ciddi derece de artmıştır. tabi almaktan imtina ederler fiyatlar daha da artar..

yani bugünkü şartlar ile 14-15 yıl önceki şartları kıyaslamak doğru değil.. evet bugün konut almak için birikim yapmak doğru değil.. ama alacağınız konutlar fiyat olarak zaten zirve yapmış durumda..

bir başka deyişle bu konjonktür de konut almak doğru değil.. ee peki bizim amacımız zaten zarar etmek değilse. konut almakla ciddi derecede risk almış olacağız.

o dönem konut kesinlikle alınmalıydı.. (benim bankadaki param devlet tarafından gasp edildi alamadmım) fakat o dönem istedği konutu alacak kadar birikimi olmayanlar ve/veya faizler yüksek diye konut almaktan imtina edenler bu zarara uğradılar.

yani o dönem ne kadar zeki olursanız olun, ne kadar bilgili olursanız olun o yüksek faizlerde birikimi konuta yatırmak çokta akıllıca görünmüyordu.. zaten istedği konutu alacak birikimi olmayanlar için söylenecek fazla birşey yok.

KISACA O DÖNEM KONUT ALAN DA , ALMAYAN DA HATA YAPMADI.. HİÇ UNUTULMAMASI GEREKEN; KREDİLİ KONUT SATIŞI YOKTU.

3.  Alıntı Originally Posted by casual Yazıyı Oku
    tabu 2017 yılı için söyledileriniz doğru fakat 2002-2003 kısaca o yıllarda 10 YIL KREDİ İLE KONUT SATIŞI YOKTU.. yani paranızı tasarruf ederdiniz , bankaya yatırırdınız, istedğiniz konutu alacak düzeye geldiğinde nakit öder alırdınız..

açıkçası bu uzun vadeli kredi ile konut alımı kaç yılında başladı bilmiyorum.. fakat uzun vadeli kredi ile konut alma dönemi başladığında gayri menkulun ciddi derecede fiyatları yükselmişti.. tabi kısa zamanda ani yükselişi görüp konut almaktan vazgeçenler yine kaybetmeye devam ettiler zira gayrimenkul artttıkça arttı..

benim ailem için aldığım 29.500 tl olan daire şuan için rahatlıkla 300.000 tl ye satılabiliyor.. türkiye de büyük şehirler ortalaması bana göre 10 kat fiyatlar artmış durumda.

bu hep böyle olur sıradan insanlar konut almaya kalktığında fiyatlar ciddi derece de artmıştır. tabi almaktan imtina ederler fiyatlar daha da artar..

yani bugünkü şartlar ile 14-15 yıl önceki şartları kıyaslamak doğru değil.. evet bugün konut almak için birikim yapmak doğru değil.. ama alacağınız konutlar fiyat olarak zaten zirve yapmış durumda..

bir başka deyişle bu konjonktür de konut almak doğru değil.. ee peki bizim amacımız zaten zarar etmek değilse. konut almakla ciddi derecede risk almış olacağız.

o dönem konut kesinlikle alınmalıydı.. (benim bankadaki param devlet tarafından gasp edildi alamadmım) fakat o dönem istedği konutu alacak kadar birikimi olmayanlar ve/veya faizler yüksek diye konut almaktan imtina edenler bu zarara uğradılar.

yani o dönem ne kadar zeki olursanız olun, ne kadar bilgili olursanız olun o yüksek faizlerde birikimi konuta yatırmak çokta akıllıca görünmüyordu.. zaten istedği konutu alacak birikimi olmayanlar için söylenecek fazla birşey yok.

KISACA O DÖNEM KONUT ALAN DA , ALMAYAN DA HATA YAPMADI.. HİÇ UNUTULMAMASI GEREKEN; KREDİLİ KONUT SATIŞI YOKTU.
    Enflasyon seviyesinde fiyatı artan bir konutu kredili olarak kaldıraç avantajından yararlanarak almak mantıklı mı?

Kredi borcun bitince satılarak kira gelirleri sadece kredi geri ödemelerine destek olacaktır.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4. Odea temdit 14.30

5.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Odea temdit 14.30
    aynen bende bugun o orandan bagladım 32 lik persembe cuma olaydı 14.50-60 alırdık haralde bilanco son gunleri... faizlerde yon yukarı butce giderek acık veriyorken enflasyon artıyorken ekonomi 4.ceyrekten itibaren kuculmeye gircekken malum yeni tesvikler gelcektir 2019 secime kadar ekonomi buyumeli yani 2 yıl daha faiz iyi getiri verecek

6.  Alıntı Originally Posted by casual Yazıyı Oku

Ben konut yatırımını günümüz için söylemiştim. 2000 li yıllarda kredi işlemleri nasıldı hatırlamıyorum. Dediğiniz gibi o dönemde kredi kullanıma uygun olmayabilir. Sonuç itibariyle ne kadar risk alırsanız o kadar çok kazanırsınız veya kaybedersiniz. Önemli olan bu riski alabilmeniz. Konut veya arsa alımında bir risk vardır. Yani vadeli mevduat gibi kar - zarar belli olan bir yatırım değildir. Eğer bu risk sizin için makul seviyedeyse yatırımınızı bu yönde yaparsınız.

2000 li yıllarda da emin olun elinde yüksek miktarda para olanların tümü arsa - konut yatırımı yapmadı. Keşke yapsaydık diyorlardır bu konuda size katılıyorum. Ama yapmadılar, yapamadılar, risk almak istemediler. Şimdi de aynı durum söz konusu onu söylemek istemiştim.

7.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Bu tarz ürünler tamamen tuzak, fonlu mevduat, hatta 6 ay 12 ayda ki stopaj indirimi de tuzak.
    Mevduatçı bunları yemez, aldanmayın
    Nasıl bir tuzak var açıklar mısınız? Sonuçta stopaj avantajı var.

Size bu soruyu yazarken aklıma bir de şu soru takıldı. Aylık veya 3 aylık dönemlerde ara ödemeli 1 yıllık mevduat için ara ödeme dönemlerindeki stopaj %10 ' mu? olur % 15' mi? Yıllık bağlıyorsunuz ama faiz gelirini aylık alıyorsunuz sonuç olarak.

8. Yalnız ekonomi eskiye göre canlandı, bir bankada denetime gittik, genel müdürlük çatır çatır krediler gidiyor,

Sayfa 234/997 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334734 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •