Sayfa 123/157 İlkİlk ... 2373113121122123124125133 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 977 - 984 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1. Erkan bey portföy yönetimi , risk yönetimi konularına dikkat ediyormusunuz. Sanki sıkıntı birazda orada gibi geldi bana. Bende vobda 4-5 defa paramı sıfırladım bıraktım. Artık kaldıraçlı işlem yapmıyorum. Fakat ileride portföy çok büyürse hedge amaçlı opsiyon , viop gibi araçları kullanmayı dşünüyoru.
    Uvy larda hedge işini araştırsa iyi olur böyle günler için iyi fırsat.

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Erkan bey portföy yönetimi , risk yönetimi konularına dikkat ediyormusunuz. Sanki sıkıntı birazda orada gibi geldi bana. Bende vobda 4-5 defa paramı sıfırladım bıraktım. Artık kaldıraçlı işlem yapmıyorum. Fakat ileride portföy çok büyürse hedge amaçlı opsiyon , viop gibi araçları kullanmayı dşünüyoru.
    Uvy larda hedge işini araştırsa iyi olur böyle günler için iyi fırsat.

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben 3 4 senedır voba girdiğim ilk sermayenin üzerine hiçbir şekilde sermaye eklemedım yani 0 a hiçbir zaman inemedim. extra para hiç sokmadım extra parada hiç çekmedim tek kurusuna dahi dokunmadım.

tabi cok badireler atlattık 0 lamadan.

potfoy ve rısk yonetımınden kastınızı tam anlamadım sistem aylık ortalama 50 adet işlem acıyor.

yani stoploss ve geriye dönüş seviyeleri halıyle cok yakın terse uzun sure bekleme gibi luksu yok.

kaldıraç kısmına gelirsek evet burada bir problem var onceden sabit kaldıraçla gidiyordu yenı yazdıgımız yapı portfoyu kontrol ederek kaldıracı kendı ayarlamakta. hal böyle olunca sermaye dalgalanmam cok fazla olabiliyor.

yani şu ankı %90 lık kazanç yarın 1 ay içinde %150 ye de cıkabiliyor tam tersne %50 ye de gerileyebilir

sermayeyı kontrol eden algorıtma para kaybettıkce rısk düşürüyor. dolayısıyla 50 bın puanlık ters hareketede gırse sermaye hıcbırsekılde 0 lanmıyor matematiksel olarak oyle bır kuralı var.

para kazandıkca ıse dahada yukelnıyor daha fazla rısk alıyor.

bir öneriniz varsa severek dınlerım
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3. s.a iyi akşamlar cümletten kolay gelsin erhan
    bilmeden yazma düşünmeden konuşma.......

4. bu sayfa yatırımcıları bu mektubu okumalı özellikle Temettü Politikası kısmını

http://www.lattedenborsaya.com/2017/...r-serisi-1984/
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

5. Erhan bey merhaba,

Yukarda bahsettiğiniz kitaplar hangileridir.

Ben sayenizde viop da işlem yapmaya başladım. ama burda algoritmik işlemler yapmak isityorum bunu nasıl geliştirebilirim bana yol göstrebilir misiniz.

6.  Alıntı Originally Posted by zifige Yazıyı Oku
    Erhan bey merhaba,

Yukarda bahsettiğiniz kitaplar hangileridir.

Ben sayenizde viop da işlem yapmaya başladım. ama burda algoritmik işlemler yapmak isityorum bunu nasıl geliştirebilirim bana yol göstrebilir misiniz.
    Sayemdemi ? Ben algoritmik trade yapiyor ve 3 senede hala ana parayi gecemedigimi ancak bu sene çok iyi gittiğini söylememesini rağmen bu çetrefilli güç ve zorlu yola girmisseniz benim sayemde değil.

Aksine kendi irade ve inancinizla girmiş olmalisiniz

7. Sayende bilgi edindim kendi aklim ve mantigimla düşündüm tasindim hesapladim ve viop a girmenin benim için anlamli bir yol olduğunu gördüm bu yüzden viopa girdim derseniz anlasiriz.

Ama senin sayede girdim sen benim aklimi celdin senin sayede kazandim veya senin sayede kaybettime kadar gider bu is o yüzden benim sayede viop konusunda bilgilendiniz.

Ancak hangisini sececeginiz siz kendi akliniz beynimiz ve mantik çerçevesinde hesaplafiktan sonra siz sectiniz.

Aman buna dikkat edelim benim sayemde girecekseniz girmeyin.

Ben size girin veya girmeyin dedim mi demedim ben size bu piyasaninda boyle olduğunu basit bir dille aktardim kendinde bu yolda ilerliyor ancak 3 senedir ana paranin altında olduğumu belirttim.

O yüzde bu sayede cümlesini kabul etmediğini biliniz.

Simdi viopta benim zararimi söylemiş olmama rağmen ve bu piyadenin kurtlar sofrasi olduğunu koca koca harflerle yazmama rağmen üst level seviyesi olduğunu benden duymaniza rağmen hala viop da trade veya sistem yaratmak istiyor musunuz.

Çünkü sizi çok çetrefilli bir yol bekliyor bunu bastan kabul edebilecek misin iz.

Ayrıca algoritma isini 10 kişiden 1 kişi yapabilir. Bu konuda kendinize guveniyormusununuz

?

8.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Sayende bilgi edindim kendi aklim ve mantigimla düşündüm tasindim hesapladim ve viop a girmenin benim için anlamli bir yol olduğunu gördüm bu yüzden viopa girdim derseniz anlasiriz.

Ama senin sayede girdim sen benim aklimi celdin senin sayede kazandim veya senin sayede kaybettime kadar gider bu is o yüzden benim sayede viop konusunda bilgilendiniz.

Ancak hangisini sececeginiz siz kendi akliniz beynimiz ve mantik çerçevesinde hesaplafiktan sonra siz sectiniz.

Aman buna dikkat edelim benim sayemde girecekseniz girmeyin.

Ben size girin veya girmeyin dedim mi demedim ben size bu piyasaninda boyle olduğunu basit bir dille aktardim kendinde bu yolda ilerliyor ancak 3 senedir ana paranin altında olduğumu belirttim.

O yüzde bu sayede cümlesini kabul etmediğini biliniz.

Simdi viopta benim zararimi söylemiş olmama rağmen ve bu piyadenin kurtlar sofrasi olduğunu koca koca harflerle yazmama rağmen üst level seviyesi olduğunu benden duymaniza rağmen hala viop da trade veya sistem yaratmak istiyor musunuz.

Çünkü sizi çok çetrefilli bir yol bekliyor bunu bastan kabul edebilecek misin iz.

Ayrıca algoritma isini 10 kişiden 1 kişi yapabilir. Bu konuda kendinize guveniyormusununuz

?

Erhan Bey,
    Sayenizde derken açalım orayı

Biliyorsunuz bu topic de de yaşandığı gibi yine temettü vermeli mi vermemeli mi tartışmalarının akabinde sizinle konuşmuştuk. Siz viop u alternatif bir piyasa olarak örneklendirmiş ve matematiksel olarak hesaplamalarını yapmıştık. Sadece temettü olayından farklı bir bakış açısını da görebilmek için.

Bende araştırdım bu süre zarfında viop da işlemler yaptım.Kayıp kazanç oldu tabi ama viop da artıdayım.

Ben yine sizin bir konuda yazdığınız sisteminiz olsun gibi bir cümleniz vardı onun üzerine yazmıştım.

Kesinlikle bu işi öğrenmek istiyorum. Hali hazırda zaten bir şekilde viop da işlem yapıyorum. Bunu duygulardan arındırmak istiyorum.

Sayfa 123/157 İlkİlk ... 2373113121122123124125133 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •