Sayfa 703/1009 İlkİlk ... 203603653693701702703704705713753803 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 5,617 - 5,624 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. enki

EM ler pazar dır..
    Kimin pazarı.
    Global üreticilerin..
    Globalde de emme basma tulumba çalışır..
    Adamlar bizi bitirirlerse kime satacaklar iphone larını..Çok basma kalıp bi cümle gibi gözükebilir ama doğrudur..

Vergi indirimi açıklandı ama 2 türlü etkisi var bence..

Birincisi senin dediğin..
    İkincisi de ABD ekonomisinin hızlanması..Bu da global risk iştahını artırır diye düşünüyorum.
    Tabi önce meclise gelecek de şirketler oturup hesap kitap yapacaklar ne getirir ne götürür..
    Öyle kolay değil..Açıkladı yarın öbür gün trilyon dolarlar hemen ABD ye..
    ı ıh..

EM ler için süreç her zaman sıkıntılı..Zaten hepsi sıkıntılı ülkeler ..Ne zaman biraz kalksalar bam güm oluveriyor.

Ne öldürüyorlar ne de kendi seviyelerine çıkmamıza izin veriyorlar..

emme basma tulumda..
    Her türlü para akışı bana gelmek şartı ile ucuz iş gücünün olduğu yerlerde üretim yapar yine döner sana satarım..

Yani bizler karın tokluğuna yaşıyoruz..

Bence sen boş ver pazar felan..hayvan terli, EM'lerde, esasen kendileride yiyemiyorlar artık..bu ortamda yiyebilenin parası değerlenir..ABD mali vergi altyapı vb.. reformlarla yiyebilecekse onun parası değerlenir..üsttüne üstlük enflasyon nedeniyle FED'de faizleri arttırır..''first America'' biliyorsun

Başta EM'ler dolar şortcuları ne yapacak bu durumda..dolar borçlarını nasıl ödeyecekler..sorun bu..

Bir noktada kim gemisini kurtarırsa..eşik aşıldı artık..yazmıştım IMF bile bir şok durumunda stand-by olmadan ülkelere nasıl kredi kanalı açarım derdinde..

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bence sen boş ver pazar felan..hayvan terli, EM'lerde, esasen kendileride yiyemiyorlar artık..bu ortamda yiyebilenin parası değerlenir..ABD mali vergi altyapı vb.. reformlarla yiyebilecekse onun parası değerlenir..üsttüne üstlük enflasyon nedeniyle FED'de faizleri arttırır..''first America'' biliyorsun

Başta EM'ler dolar şortcuları ne yapacak bu durumda..dolar borçlarını nasıl ödeyecekler..sorun bu..

Bir noktada kim gemisini kurtarırsa..eşik aşıldı artık..
    Bütün bunları sen altın portföyünden dolayı yazıyor olmayasın
    Yazdığın düpedüz global meltdown

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan çıkar gibi bir soru bu..Ya zaten zaman zaman yazıyorum..insan inandığı doğrultuda mı pozisyon alır..yoksa pozisyon aldığı için mi inanır pozisyonuna..dolayısıyla böyle sorular abesle iştigal..takılma sen bunlara fazla..

Ayrıca dolar düşerken herkes ağlıyordu..ben niye ağlamadım acaba..

2-3 ay önce bol ucuz paraYA şiddetle ''finito'' diyordun..hatta yazılarımla dalga geçiyordun..şimdi doların düşmesini bol ve ucuz paraya bağlamaya çalışıyorsun..bence bu kolay para sayesinde ülkelerin ,şirketlerin ne hale geldiğinden haberin yok senin..hala yerel yorumlar yapıyorsun..bak bakalım Brazilya'ya, Güney Afrika'ya oralardaki siyasi, ekonomik olaylar nasıl gelişiyor..sıcak para girişleri nasıl oluyorda, oluyor..

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan çıkar gibi bir soru bu..Ya zaten zaman zaman yazıyorum..insan inandığı doğrultuda mı pozisyon alır..yoksa pozisyon aldığı için mi inanır pozisyonuna..dolayısıyla böyle sorular abesle iştigal..takılma sen bunlara fazla..

Ayrıca dolar düşerken herkes ağlıyordu..ben niye ağlamadım acaba..

2-3 ay önce bol ucuz para şiddetle ''finito'' diyordun..şimdi doların düşmesini bol ve ucuz paraya bağlamaya çalışıyorsun..bence bu kolay para sayesinde ülkelerin ,şirketlerin ne hale geldiğinden haberin yok senin..hala yerel yorumlar yapıyorsun..bak bakalım Brazilya'ya, Güney Afrika'ya oralardaki siyasi, ekonomik olaylar nasıl gelişiyor..sıcak para girişleri nasıl oluyorda, oluyor..
    Hayır doların değer kaybını ona bağlamıyorum..Para basma finito the end ..bitti..

Ama bu demek değil ki hemen lap diye düşecez..
    Sisteme enjekte edilmiş trilyonlarca dolar var..

FED in ilk etapda çekmeyi düşündüğü milyar 10M dolar..

Bir süre plato da takılacaz..

Çok küçük bir ekonomiyiz ayrıca..

10 Milyar dolar sok ahanda sonuç böyle oluyor..

Hayır doların değer kaybını ona bağlamıyorum..Para basma finito the end ..bitti..

Ama bu demek değil ki hemen lap diye düşecez..
    Sisteme enjekte edilmiş trilyonlarca dolar var..

FED in ilk etapda çekmeyi düşündüğü milyar 10M dolar..

Bir süre plato da takılacaz..

Çok küçük bir ekonomiyiz ayrıca..
    Ha haaa şu an globalde FED'in bastığından çok daha fazla trilyon dolarlar var ortalıkta..bir tarafatan kepçeyle dolduruyorlar, hala devam ediyor..diğer taraftan çay kaşığıyla alıyorlar farkında değilmisin..kör tapayı taksınlar bakalım ..sistem ne hale geliyor..oluşan balonlardan haberin yok senin..

Global meltdown(kriz) olabilir, olmayabilir..fakat ciddi bir enflasyona ne dersin..bu kadar borcun nasıl halledilebileceğini sanıyorsun..öyle bir durumda birikimlerini nasıl korumayı düşünüyorsun..

Şu an bile fiat paralarda meltdown devam ediyor farkında değilmisin yoksa..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    "Barzani yönetimi kendini ateşe attı. Bu bizi teğet geçer ama birilerinin canını fena halde yakar"

(RTE)

Gene teğet geçti bir şey...

Meteor gibi...

Bizi teğet geçti ama birilerini yaktı...

Daha önce de duymuştuk bu lafı.

Eee. Hergün yeni bir laf icad edecek halimiz yok.

Sayfa 703/1009 İlkİlk ... 203603653693701702703704705713753803 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •