Sayfa 55/637 İlkİlk ... 545535455565765105155555 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 433 - 440 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,932
     Alıntı Originally Posted by burdur15 Yazıyı Oku
    Son on yılda olur yazar olmayan sayısıda oldukça azaldı. O yüzden olur yazar olmayanlardaki düşüşü 60 70 sene ve daha öncesindeki neslin bu diyarı terketmesine bağlıyorum. Grafiğin gerisi için şunu söyliyeyim ; yanlış eğitim politikasından kaynaklanıyor çünkü her yere üniversite açıldı bunun sonucunda üniversite okumayıp yoksul olacaklarına üniversite okuyup daha yoksul oldular. Ve dahası var bu üniversitelerin çoğunun altyapısı olmadığı için önümüzdeki dönemler daha sıkıntılı olacak. Orta kesimin zenginleşmesinin sebebi de her yerde dikilen binalar, yapılan ticaretin artması vs gibi sebebler sıralanabilir. Ortaokul mezunu müteahhit üniversite mezunu mühendisi parmağında oynatıyor çünkü parası var . Birşeyde diyemiyor çünkü üniversiteden borçlanmaya başlamış birde evlenmiş . Borç üstüne borç paçasını kaptırmış kurtulabilene aşk olsun.
    ilaveten destek olabilecek aileler tırı vırı üniversitelerde çocuklarını okutabilmek için özel üniversitelerde yılda rn az 50-60 000 masraf yaparken Devlet üniversitelerinde bile çocuğun iaşe ve ibatesi için aylık 1 asgari ücretten fazla göndermek zorunda kalıyorlar. bu durum beyaz yakalıları ezen durumlardan birisi olmaya devam ediyor... son cümle eğitim hiç olmadığı kadar pahalı hale geldi

2. Bu arada genç beyaz yaka adaylarına, yeni mezunlara tavsiyem...mutlaka lisans eğitimden farklı destekleyici bir alanda Master yapsınlar...akademik bir gelecek düşünmüyorlarsa ayni alanda master in hiç bir önemi yok bence ( bunu Boğaziçi elektronikte yüksek yapmış biri olarak söylüyorum...bana tek artısı Boğaziçi'nde İngilizce hazırlık okumak oldu).

Peki ne okumalı..,ilgi alanına göre psikoloji, hukuk, dış ticaret, girişimcilik üzerine bölümler olabilir...ama her halükarda mba tavsiye ederim.
    Çağımızda iş alanlarına dönük iş hukuku, davranışsal finans, e-pazarlama, vs çok önemli hale geliyor..

Hatta doktora eğitimi bile faydalı olacaktır..ama farklı dallarda olması önemli.

Kişisel vizyon gelişince, hem iş hayatında fark yaratma şansınız artıyor, hem de bir işe bagimli olmuyorsunuz, alternatifleriniz çoğalıyor,.,kendi işinizi yapma şansınız artıyor...hatta tarım, meyve yetiştiriciliği gibi alternatif hobi tarzında işlerde bilgi sahibi olmak değerli bir bilezik olacak.

İlerleyen yaşlarda zorda kalmamak için bu konuya azami önem vermek gerekiyor.

Çok farklı alanlara dağılmak kişiye odağını kaybettiriyor. Ama yaş ilerledikçe idari özelliklerinizi ön plana çıkarmanız gerekiyor. Ben ingilizceyi tek geçerim. İngilizce ve google size istediğiniz bilgiye ulaşma ve geleceği anlamak için kapı aralıyor. 3 sene evvel gelişen teknolojiler bugün sektörleri domine edebiliyor. Doğru konuyu seçerseniz uzun süre rahat edersiniz.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Ahmetg Guest
    47 yasima geldim sunu gordum bilmem dogrumu gordum

Maasla calisanlar akademisyenler ne bilim salla basi al maasi tipler bunlar hayati boyunca hep ayni yerde kalir

Tanidigim butun zenginler ve farkindalik yaratanlar cesaret, sermaye ve sosyal olanaklarini birlestirebilenlerdi. Istediginiz kadar okulda okuyun bu bogazici yada odtu olsun farketmez. Aksam yemeginde sofraya oturdugunda karsinda varlikli ve zengin kulturlu entellektuel bir baba ve anne ile yaptigin sohbette ogrendiklerini 500 yil bogazici ekonomiye gitsen ogrenemezsin.

Ayni sey arkadas cevresi ile de alakali. Etrafinda zenginler varliklilar entellektueller varsa elbette iyi maasli islere guzel ust pozisyonlara ve evlenecek duzgun kadina ortak olunacak sirketlere firsatlar cikiyor. Garibim Siirt in koyunden gelmis 170 IQ lu cocuk bogazicine giriyor ama okumakla kaliyor. Yapabilecegi en iyi sey ABD ye kacip akademisyen olup hayati boyunca maasa talim olmaktir.

Basimdan gecenbir seyi anlatayim

98 mi 99 senesi mi ne. Boston da yasiyorum. Arkadaslar dediki Brandeis universitesinde turk gunu varmis gidelim hem baklava borek yeriz belki guzel Turk kizlari goruruz

2 saat yolculuktan sonra vardik. Bildigin zavalli bir okul musameresi yada piyesi diyeyim o kadar rezil bir gosteri iste biraz baklava borek falan. Kizlar acaip cirkin. Neyse,

yanimada bir cocuk oturuyor. Bu arada ben o zamanlar part time okuyorum part time buyuk bir sirkette muhasebe isindeyim. Yanimdaki cocugun elinde dokumanlar belgeler var kagitlar falan orada ismi yaziyor. Cocuk Turk ama soyadi bir tuhaf

Neyse muhabbet sohbet anladimki cocuk daha 19 yasinda universite 1. sinifta ama bilmedigi sey yok. Daha TR den yeni gelmis 1 sene olmus bana bir seyler ogretmeye basladi. Ben agzim acik cocugu dinliyorum benden 10 yas kucuk ama finans piyasasini borsayi NY taki trader lari falan taniyor. Sonra anladim cocuk Musevi. NY ta zaten yahudi dolu gitmis daha mayis ayindayiz hic unutmuyorum kendine goldman sachs in trade floor unda staj ayarlamis. Ulan ben oraya pizza delivery icin gitsem beni almazlar. Nasil bu isi ayarladin dedim? Cok akrabam var orada dedi. Bunu soyleyen cocuga bakiyorum 1.85 boyunda filinta gibi giyinmis TR ye ayda bir ailesini gormeye gittigini soyledi cocuk iste bazi seyleri agzindan kaciriyor. Hani nasil baslarsa oyle devam eder derlerya bende bu cocukta onu gordum.
    ---------------------------------
    90 larin ortasinda San Diego da yasiyorum. Bir suru Turk arkadasimiz oldu. Sonradan ogrendimki hepside National University e gidiyor. hic adini duymamisiz sonra aralarindan biri dediki ya bu okula gidersen geciyorsun parayi bastir al diplomayi oyle bir yer dedi.

Agzim acik kaldi ABD de boyle okullar varmis demek. Hic unutmuyorum aralarinda bir Turk cocuk vardi. BAgdat Caddesi cocugu hayatinda hic zorluk cekmemis iste ben buna yardimci oldum falan nasil araba alinir nasil ingilizce konusulur yol yordam falan derken muhabbet ilerledi. Ne matematige ne fizige hicbirseye kafasi basmiyor nasil okuyacak bu diploma alacak falan dusunuyorum. Adamin isi gucu icmek parti kari kiz eglenmez eller havaya.

Bir gun baklayi agzindan cikardi. Megerse ailesi fakirmis ama dayisi Tofas firmasinin genel kurulundaymis. Cocugu ABD ye yollayan o. Yegenine demiski tofasta isin hazir tek sartim amerikada okuman.Hangi okula gidecegini nerede kalacagini ben ayarlarim. Cocuk daha TOEFL bile girmemis bilmiyor hicbirsey. Dusun TOEFL bile yok okula gidiyor amerikada.

Aradan 20-30 sene gecti gecen gun arkadaslardan biri email atmis bak dedi falanca ne pozisyonda diye linkedin den bana link atmis

Adam su anda TOFAS ta mudur, yazilanlardan anladigim kadariyla yurtdisi gezileri altinda sirket arabasi. Zaten taa o zamanlardan manken kizlardan biriyle sozluydu kesin onunla da evlenmistir. Cadde de bir evi vardir bunun.

Yani anlatmak istedigim basarili olmanin %99'u sosyal cevre bir dayi belki, iyi bir aile. Orta zeka li olsanda manyak guzel bir hayatin oluyor. Ama Stanford dan doktorasi olan cocugu TOFAS ta mudur yapmazlar oysaki onun hakki.

Neyse, cevremde boyle koy cocuklari var ABD de doktora yapmis super zeka cocuklar bunlar. 30-35 yaslarinda. Ama adamin evine gidip muhabbete basliyorsun adam coraplarini cikarmaya basliyor ne bilim burnuyla oynuyor. Demek istedigim ben sirketleri esasinda anliyorum. Tamam ogretim onemli ama birazda ortama uymakta onemli. Sosyal olarak o sirkete uymali bir insan.

Oyle basimdan gecenleri yazdim iste. Anilar anilar

Ankara'da dayın yoktur mamudo kurban niye doğdun? Diye türkü var.

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7. Sn. Dudu,

Tasarruf olayını çok abartmamak lazım, sonuçta yaşadığımız bir dünya var ve yaşamımızı bu dünyada mümkün olduğunca sosyalleşerek geçirmenin gerekliliğini düşünürüm. Gerçekten beni zorlamıyorsa, hava değişikliği olsun diye dışarda kahve içmek benim için zevk.

Dün akşam yatarken kızıma güzel alışkanlıklar üzerine kısa bir hikaye okuyordum, hikayede teneffüs de (ders arası) bile ders çalışan bir öğrenciye, öğretmeni teneffüslerde oyun oynaması, dinlenmesi gerektiğini anlatıyordu.

Kıssadan hisse; Cimri değil, tutumlu olmak lazım ve eminim siz de tutumlu olmayı kastediyorsunuz.

Bol kazançlar, sağlıcakla...
    Burada yer alan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Yatırımcının mali durumuna veya risk ve getiri tercihlerine uygun olmayabilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by kuzey Yazıyı Oku
    Sn. Dudu,

Tasarruf olayını çok abartmamak lazım, sonuçta yaşadığımız bir dünya var ve yaşamımızı bu dünyada mümkün olduğunca sosyalleşerek geçirmenin gerekliliğini düşünürüm. Gerçekten beni zorlamıyorsa, hava değişikliği olsun diye dışarda kahve içmek benim için zevk.

Dün akşam yatarken kızıma güzel alışkanlıklar üzerine kısa bir hikaye okuyordum, hikayede teneffüs de (ders arası) bile ders çalışan bir öğrenciye, öğretmeni teneffüslerde oyun oynaması, dinlenmesi gerektiğini anlatıyordu.

Kıssadan hisse; Cimri değil, tutumlu olmak lazım ve eminim siz de tutumlu olmayı kastediyorsunuz.

Bol kazançlar, sağlıcakla...
    Paylastigim yazida adam kahve icme demiyor zaten, kahveyi daha ucuza icebilirsin diyor.
    Ayni sekilde disarida yemek yeme evinden gotur hem daha ucuz hem de daha saglikli olur diyor.
    Yatirim icin once tasarruf sart.
    Tasarruf edilebilir gelir olmayinca yatirim yapamayiz.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 55/637 İlkİlk ... 545535455565765105155555 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •