Sayfa 287/997 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337387787 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 2,289 - 2,296 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by mebes Yazıyı Oku
    Burada herkes tasarruflarını çeşitli finans kanallarında değerlendirmek istiyor ve buna göre yatırım yapıyor. Burada enerji konusunda bilgili arkadaşların olduğunu görüyorum . Bu konuda Sn. Reaktif tin tüm dediklerine katılıyorum. Yalnız enerjide ne tasarruf yapılır bu konuda halkın hiç bir bilgisi olmadığı gibi enerji konusunda teknik elemanların bile yeterli bilgisi yoktur . Enerji kayıpları had saftadadir . Alınan enerjin dağıtılan enerjiye kaybı %20 dır. Peki üretilen enerji kaybı ne desem bu konuda hiç kimse ses çıkaramaz fakat en iyi tahmin % 40 tır kaç barajımız boşa çalışıyor evet iki buyuk baraj havaya elektrik veriyor gibi geliyor

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu teknik bir konu değil siyasi bir konu zira kayıp kaçağın tamamı güneydoğu bölgesinden. Onun dışındaki kayıp/kaçak oranı dünya ortalamasına yakın.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Herşeye siyasi olarak bakmanın zararları diyelim . Bir noktaya kadar haklısın fakat Istanbuldaki kayıp güneydoğudaki kayıplardan daha yüksektir. KW saat bakımından istanbul birincidir...

3. Tuncelinin kurulu gücü istanbulun buyuk bir semti kadardır.

4.  Alıntı Originally Posted by mebes Yazıyı Oku
    Herşeye siyasi olarak bakmanın zararları diyelim . Bir noktaya kadar haklısın fakat Istanbuldaki kayıp güneydoğudaki kayıplardan daha yüksektir. KW saat bakımından istanbul birincidir...

Elektrik elektronik mühendisiyim. Verdiğim veriler elektrik mühendisleri odasının verileridir. Bu verilerde sizin iddianızı destekleyen bir veri görmüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

5. Enerji bakanlığı . TEDAŞ ve benzeri sitelerden kwh bazında il kayıplarını görürsün istiyorsan bu konuda detaylı bir tablo atarım. Kurulu güç olarakta örnekler vardır bu konuda kwh olarak birinci kayıp istanbul. Oranlarda ise güneydoğu illeri birincidir

6.  Alıntı Originally Posted by mebes Yazıyı Oku
    Enerji bakanlığı . TEDAŞ ve benzeri sitelerden kwh bazında il kayıplarını görürsün istiyorsan bu konuda detaylı bir tablo atarım. Kurulu güç olarakta örnekler vardır bu konuda kwh olarak birinci kayıp istanbul. Oranlarda ise güneydoğu illeri birincidir

kwh enerjinin birimidir. (kwh güç birimi değildir). İstanbulda harcanan enerji devasa boyutlarda olduğundan kayıp kwh değeri yüksek gibi görünse de aslında kayıp/kaçak oranı düşüktür.

Örneğin sabancı holding'te çalışanların kırdıkları çay bardağı sayısı çok fazladır, zira orada 100.000 çalışan var ve belki ayda 100 adet bardak kırılıyor çay içerken. Bakkal mehmet amca'da ise 2 çalışan var ve ayda 1 bardak kırılıyor. 100.000 çalışanı olan ve ayda 100 bardak kıran sabancı holding'in 100 bardak kırdı diye bardak fire *oranı* mehmet amcaya göre yüksek midir?

7. Sizinle bu konu hakkında tartışmak istemiyorum belki de siz benden daha iyi biliyorsunuzdur. Fakat bende bu konuda fikir yürüte çek kadar bilgim vardır diye bahsettim enerji kayıpları zaten KWH olarak bahsedilir Watt güç birimidir zaten bununla ilgili hiç bahsetmedim daha önceki yazdıklarımda alınan enerjinin satılan enerjiye oranı. YadA üretilen enerjinin tüketilen enerjiye oranı diye bahsettim. Asıl mevzu arada kaynadı enerjinin kayıpları hem ıletim hemde dağıtım hatlarındaki kayıp. Teknik kayıplar oran müthiş güneydoğudaki kacak oranları ayrı mevzuu . Tunceli ilindeki kurulu güç istanbuldaki buyuk bir semti kadar buradaki enerji kaybı toplam tüketimdeki oranı nekadar etkiler verdiğiniz örnek bile uyumlu degil kırılan bardak nerde fazla ? Bazı kacak oranları bile bu kırılan bardakla ile ilişki kurulursa istanbul birinci. Yüzdesel oran alınan enerjinin satılan enerjiye oranı güneydoğu. Birinci. Tamamını toplasan

8. Biraz düşünseniz bu verdiğiniz örneğin beni haklı çıkardığını anlarsınız.
    Soru şu: Bu kanser vakaları artarken Türkiye'de nükleer enerji var mıydı
    Herşey bu sorunun cevabında gizli.
    Düşünen için tabi.

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Ne desem ....

Karadeniz'deki kanser patlamasını da duymamış !

ohh miss

Sayfa 287/997 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337387787 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •