Sayfa 100/472 İlkİlk ... 50909899100101102110150200 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 793 - 800 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Danışmanlık Portresi - 63
    Danışanım 1963 doğumlu 1984-2000 arasında 3000 gün kadar SSK'sı, 2000-2007 arasında 2600 gün Bağ-Kur'u olan ve 2008-2019 yılları arasında yurtdışında çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönen bir erkek sigortalı. Ne yazık ki direkt Kuruma gitmiş ve 2021 yılında emekli olmuş. Şimdi diyor ki "SSK dönemimde hep tavandan prim ödendi, maaşım neden 2900 TL kadar?" Yanıt ve suçlu emeklilik planlamasızlığı. Öyle yapmış ki bize bir adım atacak yer bırakmamış. Başvuruyu yapmış, düşük bulup beğenmese de bağlanan aylığı çekmiş ve Bağ-Kur emeklisi olarak SSK dönemindeki tavandan ödenmiş primleri adeta çöpe boca etmiş. Neden böyle olduğunu yasa çerçevesinde ve anlayabileceği bir teknik ile anlattım. Aslında 2019 öncesinde gelse hemen, az biraz çalışma ve biraz da borçlanma ile 2-3 ay içinde SSK emeklisi olup bunun iki katı kadar aylık alabilecek iken yola gözleri kapalı devam etmeyi tercih etmiş. Bu aşamadan sonra yapacak bir şey olmadığını üzülerek belirttim.

Şevket Tezel
    işte çok çalışmış, danışman olmuş beyaz yaka örneği...ama tabi olduğu emeklilik sistemini bilmeyen bir beyaz yaka!
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Şimdi ise, 3,500 taban emekli maaşı ise, 20 bin alan da var(8-9 bin günü olan ve primi hep tavandan yatmış olanlar).
    Bunlar albay-general veya savcı-hakim emeklisi olabilir.
    Çoğunluğu tavan 10800 günle emekli oldum.
    20.000 ile uzak yakın alakam yok.

Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    Bunlar albay-general veya savcı-hakim emeklisi olabilir.
    Çoğunluğu tavan 10800 günle emekli oldum.
    20.000 ile uzak yakın alakam yok.

Emekli sandığı tavandan yatan primle emekli olanları bilmemde benim 18 ay hariç hepsi tavan bize 3 ün biri diyorlar ....

Halada o maaşı vermiyorlar bekle Allah bekle dereye su gelecekte bizde emekli olacağız , el konulan maaşlarla Allah bilir kimleri finanse ediyorlar

4. Yeni düzen adil mi en düşükten ödenen 3600 günden eğer 64 girişli ise 6000 TL alıyor

Eğer 3600 günden emekli ise 92 giriş ile 1800 TL alıyorSGK dan .

İkiside asgariden ödenmiş ama yıl farkı var .

Abo olayı tam bir saçmalık

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    7600 günüm var ve sigortam yüksekten yatıyor. Potansiyel emekli maaşım 15.000 TL üzerine çıkmış. Muhtemelen Ocakta 20 binin de üzerine çıkacak. Ama bu enflasyon böyle devam ederse bu rakamlar ile geçinilip geçinilmeyeceğini bile tahmin etmek zor.
    Bugünün 50.000 TL maaşı alım gücü olarak 2 yıl öncenin 15.000 TL sine denk geliyor.
    Aslında teorik olarak çok iyi emekli maaşı. Muhtemelen eyt kapsamına girmezseniz emekli olmanıza bir on yıl daha vardır. Primleriniz bu şekilde ödenirse de bugünün parasıyla20.000 TL ye yakın bir maaş bağlanır. (prim yüksekten yatınca her ay artıyor cüzzi oranda bir de yıl sonu enflasyon hariç ülke büyümesinin %30 u da ekleniyor) benim merakım bir on yıl sonra sgk beyaz yakalı emekli maaşlarını nasıl ödeyecek. Nüfus da yaşlanıyor.

6. E devlette Çalışma Hayatım modülünün Ne zaman emekli olurumu galiba çalışmıyor?

benzer durumu tesbit eden varmı?

7.  Alıntı Originally Posted by cenkbjk Yazıyı Oku
    Aslında teorik olarak çok iyi emekli maaşı. Muhtemelen eyt kapsamına girmezseniz emekli olmanıza bir on yıl daha vardır. Primleriniz bu şekilde ödenirse de bugünün parasıyla20.000 TL ye yakın bir maaş bağlanır. (prim yüksekten yatınca her ay artıyor cüzzi oranda bir de yıl sonu enflasyon hariç ülke büyümesinin %30 u da ekleniyor) benim merakım bir on yıl sonra sgk beyaz yakalı emekli maaşlarını nasıl ödeyecek. Nüfus da yaşlanıyor.
    Sigorta primi sürekli tavandan yatmış kaç çalışan vardır. %1 bile yoktur, bu nedenle bunun yükünden bir şey olmaz. Öte yandan sistem gayet adil, ne ka ekmek, o ka köfte. Herkesi maaşını tam göstermeye vs vergisini yüksekten ödemeye teşvik ediyor sistem.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,157
    Merhaba, SGK emekli maaşı hesaplama modulü güvenilir mi?
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 100/472 İlkİlk ... 50909899100101102110150200 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •