Bazılarının anlamadığı, kafasına girmeyen konu şudur.
Eskiden tabandan ve tavandan prim ödense bile emekli maaşları arasında 1,5 katı fark oluyordu.
Şimdi ise, 3,500 taban emekli maaşı ise, 20 bin alan da var(8-9 bin günü olan ve primi hep tavandan yatmış olanlar). Kendi alacağım emekli maaşını hesaplatıyorum, hadi benim 6500 günüm var...yukarıda belirttiğim çalışma günü olup, emekli olan ve şu an 20 bin maaş alan(temmuz maaşı), bir sürü arkadaşım var.
Hala, bık bık konuşmanın anlamı ne? Hadi zeka desem, burada herkes üni mezunu...Yoksa art niyet mi var?
Yeni yasa, maaş bağlanma oranlarını düşürüp, emeklilik yaşını yükselttiği için eleştirilebilir. Ama eski sisteme göre daha adil olduğu nettir. Hele hele hayatı boyunca maaşlı çalışan, maaşı üzerinden vergisini kuruşu kuruşuna ödeyen(maaşını düşük göstermeyen) beyaz yakalı kesim için bu emeklilik yasası çok daha hakkanyetlidir.
Yani ne kadar ekmek o kadar köfte..eskiden vergisini tam ödeyen,sigortasını tavandan ödeyen adam, maaşını en düşükten ödeyen emekliyi fonluyordu...şimdi herkes ne kadar maaşından vergi ödüyorsa, o kadar maaş alıyor..bu kadar basit.
hala, yok yüksek maaş alanla düşük maaş alan birbirine yaklaşacak, arada fark kalmayacak deyip milleti yanlış yönlendirmeyin..geri zekalı değilseniz, art niyetlisiniz demektir..ikisinden birini ya kabul edin, ya da boş boş konuşmayın.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri