Sayfa 100/993 İlkİlk ... 50909899100101102110150200600 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 793 - 800 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Ne olmusta geliyormuş kuraklık mi olacak sel
    Baskınlarımi yahut tohum fabrikalarına bomba mi atılacak yani misal dünya buğday uretimi 800 milyon ton ..bunu 400 milyon tona düşürecek ne gibi etmenler olacak.ingilizcem olmadığı için okuyamıyorum makaleyi.ukrayna denmesin hic ukraynanin üretimi yıllık 25 milyon ton ...
    "Savaş, kırılgan bir dünyayı kitlesel açlığa doğru itiyor" demişler

2.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Baskınlarımi yahut tohum fabrikalarına bomba mi atılacak yani misal dünya buğday uretimi 800 milyon ton ..bunu 400 milyon tona düşürecek ne gibi etmenler olacak.ingilizcem olmadığı için okuyamıyorum makaleyi.ukrayna denmesin hic ukraynanin üretimi yıllık 25 milyon ton ...
    economist dışı,
    konu buğday değil, sorun gübre...
    her 1 kalori için 10-11 kalori petrol tüketiliyor..

fiyat yüzünden az kullanılmış..
    çiftçiler yüksek maliyetle ekim yapmaktan kaçınmışlar kısacası..
    okuduğum kadarıyla, yaz sonu 20-35% civarı toplam(her çeşit) agro çıktısında düşüş bekleniyor..

fiziki limitli döngü olduğundan, feci bir oran..
    Memento mori

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Çin bu yıl bugday ekmemiş,hindistan bugday ihracatını yasaklamış,ekonomist ne derse o olur,gereken altyapıyı hazırlarlar adamlar sıkıntı olmaz.

Dünya nüfusu kabaca 8 milyar ÷ 800 milyon = 10 okka buğday düşüyor veya başka bir anlatımlan sadece Türkiye Dünya üretiminin ~ 25/1'ni tüketiyor, yani zaten şu anda buğday yetmiyor.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    722 idi ne zaman oraya zıpladı.

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Dünya nüfusu kabaca 8 milyar ÷ 800 milyon = 10 okka buğday düşüyor veya başka bir anlatımlan sadece Türkiye Dünya üretiminin ~ 25/1'ni tüketiyor, yani zaten şu anda buğday yetmiyor.

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

7.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    sacma sapan yazilar bunlar

Borsanin oldugu yerde kitlik olmaz pahalilik olur

Ikisi tamamen ayri olaylar

Gidanin pahalanacagi kesin. Ama uretimin azalmasi falan cahil insanlarin soylemleri

ABD de her sene milyonlarca hektar ciftciler tarafindan ekilmemesi icin hukumet tarafindan para veriliyor. Her tarlanin ekilmeme hakki 10 senede bir yenileniyor. Cunku uretim yapacak cok arazi var ihtiyac yok

https://www.pbs.org/newshour/economy...vt-pay-farmers

Herkes seni adam yerine koyup cevap yazmış. Değmez
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 100/993 İlkİlk ... 50909899100101102110150200600 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •