bu arada 2025 öngörümüde yazayım benim bu yıl içinde 3 600 ün biraz altı biraz üstü biryerlerin görüleceği yönündedir ve bu 3 600 görüldüğünde ciddi bir düzeltme yaşanacağıdır
bu arada 2025 öngörümüde yazayım benim bu yıl içinde 3 600 ün biraz altı biraz üstü biryerlerin görüleceği yönündedir ve bu 3 600 görüldüğünde ciddi bir düzeltme yaşanacağıdır
Şuan dünya ticaretinde kaos var. Ortalık durulana kadar altın en garantisi. Batan çıkan ekonomile enflasyon vb belirsizlikler bir ortaya çıksın. Benim hedef fiyatlarımda 3200 ve 3600 zaten tenik seviyelerdi sanırsam bu noktalar. Satış için Teknik göstergelere de bakmak lazım.
Dolar rezerv para olma özelliğini kaybettiği uzun yollu bir süreçteyiz. Bu süreçte altından başka kıymet saklama özelliği olan pek bir varlık yok gibi.
2025 yılı zirvesi 3050-3100 dolar ons olacak muhtemelen.
Gram TL de 4000-4100 TL (yıl sonuna kadar dolar etkisi ile)
Ben yavaştan ağırlık azaltmaya başladım.
Yakın zamanda gelirse 3050-3100 e kadar tamamen kademeli satacağım.
Tabi kimseye yatırım tavsiyesi değildir.
tahminimce forumda çok kişi ons shortlamak suretiyle zarar etti veya battı. benim çok net hatırladığım 2400-2500-2600'den beri onsun tepesine short vurmak isteyenler var. hem short birikti, hem jeopolitik de fiyata çok destek veriyor. halbuki fizikisi her zaman daha değerli olan bir şey shortlanmamalı.
gram altında ise daha dolar/tl'den rallimiz var bekleyen. gram altın 10k tl 2026 içinde görülür
Tabi shortlamak çok başka bir mevzu.
2018 de 189 TL lerden aldığım külce altının gramını dün 3400 den bozdurmaya başladım.
Bundan sonra ne ons altından ne de dolar/tl den büyük beklenti içinde değilim.
Ons bana göre çok şeyi fiyatının içinde barındırıyor.
Yılsonu Dolar tl: 44 tl
Ons altın: 2350-3050 dolar arası beklentim.
Bu nedenle 2025 de 4K (gram altın) diyorum.
2026 da da en fazla 5K diyorum.
Gümüş tarafından çok daha olumluyum.
Sanayi metalleri altına hiç ayak uydurmadı.
Yakın zamanda 50 tl/gram hedefi zaten çok rahat gelir.
3 ayda xau/xag yi 79 dan 91,50 ye aldılar.
Bir geri çekilme olursa metallerde, artık gümüşten yana kullanacagım tercihimi.
2011-2019 arası 1921 dolardan 1200 dolara o berbat düşüşü görenler uzun vade ons altına zaten asla güvenmezler.
Sant Manukyan $3,200 u gorur, sonrada ciddi bi dusus yapar diyo. Yani sizler de dahil, herkes $3,200/$3,400 lerden bir dusus bekliyo. Bakalim gorelim. Benim icin ise farketmez, ben altin nasil satilir bilmiyorum ki?Ancak almayi biliyorum.
Yer İmleri