Originally Posted by
freesky
Muhterem Dostlar, Degerli Topik Mudavimleri,
Hepinize saglik, sihhat ve hayirli & bereketli kazanclar diliyorum. Musadeniz olursa iki sebepten dolayi buradaki serzenislere itiraz etmek istiyorum. (Haddim olmadan Sn Mohikan'in savunuculugunu yapiyor gibi olacagim ama, inanin kendisini tanimiyorum, buradaki bir iki mesajlasmamiz haricinde. Zaten boyle birseyi ne ben yaparim, ne de o izin verir. Bunca yildir beni taniyanlariniz az cok anlamistir fitratimi...)
Ilk husus, buraya yazan arkadaslarimiz okurlarinin belli bir olgunlukta oldugunu ve kendi kararlarini kendisi verebilecek yasta ve zeka duzeyinde oldugunu farzederek yaziyorlar. Herkes kendi parasini, kendi ozgur iradesi ile, istedigi sekilde harcayabiliyor bu dunyada. Kimse, kimseye silah zoruyla islem yaptirmiyor. Lutfen, bu tur cocuksu sitemlerden vazgecip, kendinizi daha fazla komik duruma dusurmeyin. Hickimsenin zararindan mutlu olmuyoruz. Oyle bir psikopat muhtemelen burada yoktur. Ama, zarar ettigi zaman baskasini suclayan kisi, bence yeterince zekasal ve ruhsal gelisimini tamamlayamamistir, o da ayri bir mesele.
Ikinci husus, Sn Mohikan'in verdigi rakamlari bilmiyorum. Ama cok ciddi, babalar gibi bir kriz kapida. Etraftaki ese dosta, tanidik esnaflara sorarsaniz hallerini, turizmcilerle konusursaniz, ucaklarin doluluk oranlarina bakarsaniz daha saglikli fikir sahibi olabilirsiniz.
Dolares ikiye katlandi, ve etkilerini henuz tam olarak gormedik. Yavas yavas olur bu isler, sindire sindire. Sonra bir bakmissiniz ki endeks 3-5 gun arka arkaya cift senas tabanlar yapivermis. (Illa kriz cikacak yada kriz ciktigi zaman boyle olacak diye bir sey yok. Sadece bir fikir bu.) Peki o zaman ne yapacaksiniz? "Eksik olma Mohikan Hocam, sayende sermayeyi sifirlamadik" diyebilecekmisiniz bu laflardan sonra?
Cok uzattim, kusura bakmayin. Surc-i lisan olmussa da olmustur. Yapacak birsey yok. Her okudugunuz yazidan etkilenip, al-sat yapacaksaniz, zaten bu piyasa size gore bir yer degildir. Herseyi sifirlamadan donun koyunuze. Uc bes donum tarla alip, 8-10 tane koyun koyun icine. Bir koyluye de 3-5 kurus harclik verin, sizin icin baksin onlara..En azindan senede 10 tane yavrunuz olur, temettu niyetine yersiniz. Paranizai tanimadiginiz speklere vermekten daha iyi degil mi?
Vesselam,
freesky
PS: Dost, aci soylermis.
Yer İmleri