Sayfa 107/1024 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207607 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 849 - 856 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

penguen.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

2.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    İki yıllık sözkonusu gösterge tahvillerin en büyük alıcılarının, portföylerinde en fazla bulunduranların kimler olduğu da dikkate alınmalı. İşsizlik fonu, BES fonları ve özellikle BES devlet katkı fonları ve kamu bankalarının önemli ağırlığı varsa vade sonlarına kadar tutacaklarını, çok ihtiyaç olmadıkça vadelerinden önce satmakta acele etmeyeceklerini, ayrıca TCMB'nin likiditeyi arttırıcı, parasal genişlemeci tedbirleri ile birlikte gösterge tahvil faizlerinin bir süre daha baskılanacağını düşünüyorum.
    Ben de tam olarak bunu detaylıca anlatmaya çalışmıştım. Hatta BES çok büyük amaçla bu işlev için kurulmuş bir mekanizma. Sadece BES fonlarının yaptığı *rekabetçi olmayan* hamle sonucu baskı belki 2-3 puandır. İşsizlik fonu da keza ciddi oranda bu uğurda feda edilen bir fon.

Ekleme: Tcmb'nin gevşek para politikası ile oluşan likiditenin tahvile kayması çok tehlikeli bir süreci başlatabilir. O nedenle merkez bankaları bu patikayı tıkayıcı bazı önlemler almak isteyebilirler. Çünkü: Devlet borçlandığı zaman bu borçlanma karşılınğında zorunlu karşılık ayrılmıyor. Bu devlete verilmiş çok büyük bir imtiyaz. Ama bu imtiyaz istismar edilirse geniş para arzı üzerinde ciddi bir kontrol dışı genişlemeye neden olabilir. Merkez bankasının da böyle bir tehlikeye yeşil ışık yakacağını sanmam. Örneğin bankalar mevduat ile borçlandıklarında ZK ayrılıyor bu nedenle para arzı merkezin kontrolünün büyük ölçüde dışına çıkma ihtimali azalıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    BOTAŞ, bugünden itibaren elektrik üreten santraller için dolar kurunu 6,5 TL olarak sabit tutacak.
    niyekine 6.50 altını beklemiyorlar mı
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    niyekine 6.50 altını beklemiyorlar mı
    Sayın başkanım niyet başka, Şu an kur:6.44 ama Botaş 6.50'den satacak. Yani volatiliteye karşı önlem almış. Tıpkı bankaların makası açtığı gibi Botaş ta v*****n kolunu uzatmış.

En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    r 2.80 den 2016 dan bu yana tuttuğum tum dolarları 6.60 dan az önce sattım.

hahahahaha günün süprizi saat 17 civarında geldi fon alıp bayrama kadar bekleyeyim diye düşünüp hesabıma bakınca gördüm ama nasıl oldu anlamadım doalrlar 6.71 den satılmış

bu arada mesajımı biri trollere yazmam nedeniyle silmiş
    bir halt olacağı yok.

ahşı şöföre şöför bahçıvana sonra hep birlikte uşağa
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sayın başkanım niyet başka, Şu an kur:6.44 ama Botaş 6.50'den satacak. Yani volatiliteye karşı önlem almış. Tıpkı bankaların makası açtığı gibi Botaş ta v*****n kolunu uzatmış.

Peki dolar gayme 10 liraya yukselirse, yine mi 6.5 liraya verecek?

Kendi sorumun cevabini vereyim, naaa... verir.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by tohmanhuseyin Yazıyı Oku
    Her lafa verilecek bir cevabım var,
    Lakin;
    Bir lafa bakarım laf mı diye,
    Bir de söyleyene bakarım adam mı diye'

LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    tohmannihat
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 107/1024 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207607 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •