Originally Posted by
1event
2030 a kadar boğa olacaksa boş tutmak yerine, azda olsa kira almak mantıklı değil mi? Sonuçta 1 2 sene gibi kısa vadeli ev tutmayı düşünmüyorsunuz
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Benim için konut yatırımı banka kasasında tutulan fiziki altın ile aynı anlamı taşıyor.
Bir de yatırım konusunda çok önemli bir prensibim var. "ASLA UFAK HESAPLAR PEŞİNDE OLMA"
Bu prensip benim için olmazsa olmazdır. Misal 24 yıllık borsa hayatımda bir kez olsun "limitli emir" vermedim hep bir tık daha pahalı olan "piyasa emriyle" işlem yaptım.
Bu arada aldığım konutları da zamanında asla pazarlık yapmadan aldım. Eğer pazarlık yapmış olsaydım ben aldıktan bir kaç gün sonra bütün ilan sahipleri oluşan devalüasyon nedeniyle ilanlarını çekmişti.
Sürekli kira olayına sıcak bakmıyorum ama hukuk düzelir ve hiperenflasyon tehlikesi geçerse belki düşünebilirim.
Onun dışında belki airbnb yapabilirim ama insanlarla uğraşmak çok zor. ben zaten insanlarla uğraşmak istesem bana zamanında şirketlerde ne müdürlükler teklif edilmişti hepsini reddetmiştim...
Bazen kafa rahatlığı daha iyi olabilir
-----------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer İmleri