Sayfa 112/405 İlkİlk ... 1262102110111112113114122162212 ... SonSon
Arama sonucu : 3290 madde; 889 - 896 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    MB 250 baz puan faiz indirimine gider gibi.

2.  Alıntı Originally Posted by yerli Yazıyı Oku
    MB 250 baz puan faiz indirimine gider gibi.
    Bana da öyle geliyor. Asgari ücret %30 arttı ve faiz indirimine zemin hazırlandı artık. Sırada memur ve SSK emeklilerine verilecek zam var. O zamlar da %20-25 aralığında tutulur ve mesele kapanır. Millet bir kaç gün bağırıp çağırır, sonra da mesele unutulur gider. Hep böyle olmadı mı? AKP'li danışmandan uçan tekme yiyen Soma'lı madenci %80 oranında gitti tekrar AKP'ye oy verdi. Bakmayın işçilerle emeklilerin ağlamalarına, onlar AKP için oy deposu olmaya devam edecek.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

3. 5year PLTR'i 2 Ocakta mı satacaksın yoksa başka bir tarihte mi? Bu hisseden çıktıktan sonra bir daha bu hisse ile uğraşmamanı tavsiye ederim. Aşırı volatil ve çok yüksek riskli.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    5year PLTR'i 2 Ocakta mı satacaksın yoksa başka bir tarihte mi? Bu hisseden çıktıktan sonra bir daha bu hisse ile uğraşmamanı tavsiye ederim. Aşırı volatil ve çok yüksek riskli.
    Hocam planım öyle ama stop-loss ile de satabilirim, %10 aşağıdan gibi, tam karar veremedim

5.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Hocam planım öyle ama stop-loss ile de satabilirim, %10 aşağıdan gibi, tam karar veremedim
    Farkındayım, çok zor bir durum bu çünkü aşırı volatil bir hisse söz konusu. Bu tür hisselerde stoploss %10 dan aşağı olmaz zaten. Kağıt gün içi %15 lik bir marjı rahatlıkla çekebiliyor. Grafiğe bakıp olası destek noktalarını bulmak ve onun %2 altına stop koymak da diğer seçenek. Ama whipsaw'a yani silkelenmeye maruz kalma riskin büyük.

Farkındayım, çok zor bir durum bu çünkü aşırı volatil bir hisse söz konusu. Bu tür hisselerde stoploss %10 dan aşağı olmaz zaten. Kağıt gün içi %15 lik bir marjı rahatlıkla çekebiliyor. Grafiğe bakıp olası destek noktalarını bulmak ve onun %2 altına stop koymak da diğer seçenek. Ama whipsaw'a yani silkelenmeye maruz kalma riskin büyük.
    Hocam üzülmem silkelerlerse. Zaten ömrümün sonuna kadar böyle bir şey başıma bir daha gelmez. Destek altına kurmak benim işime gelir ama hiç takip etmiyorum onları. Bakıp ona göre yaparım artık buradan da yazarım saçma bir şey yapmayım

7.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Senin yerine olsaydım ben ne yapardım söyleyeyim:

2 Ocak'ta TSİ 17:30'da Nasdaq açılır açılmaz elimdeki tüm PLTR'leri satıp çıkardım. Nedenini sorma, açıklarsam sana absürt gelir. Ondan sonra da bir daha bu hisse ile asla muhatap olmazdım. Unutma, kararı sen kendin vereceksin ve işler ters gittiğinde kendinden başkasını suçlamayacaksın.

Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Gürcüce çok kazık bir dil olmasaydı ve biraz daha genç olsaydım sermayeyi büyütmek için Gürcistanda şirket açmayı ya da yerleşmeyi düşünebilirdim ben. Bildiğim kadarıyla yurtdışı kazancından vergi almıyor, pahalı değil, pasaportsuz gidebiliyorsun, 1 sene kalabiliyorsun! 6 ay minimum süre orada yerleşik olduğunu kanıtlamak için. Ben aslında düşündüm ama sonra ne yapacağım orada dedim
    Sorunu şöyle anlıyorum: Elinde borsaya ayıracağın ciddi bir sermaye var ve elde ettiğin kazançlardan minimum vergi ödemek istiyorsun. Uluslararası alanda Nitelikli Yatırımcı demek elinde 1 milyon euro (veya dolar) asgari serbest sermayesi (nakit) olan yatırımcı demektir. Elinde bu kadar sermaye varsa offshore merkezlerde şirket kurup o şirket üzerinden alım satım yaparsın, vergi avantajı elde edersin. Elindeki sermaye bundan az ise uğraşmaya değmez çünkü offshore şirket kurmak da bir maliyet getiriyor. Ben şahsen bu yukarıdakilerden hiç birini tercih etmem, benim tercihim Lüksemburg olurdu. Burası hem 5 trilyon dolarlık bir finans merkezi (hub) hem de kurumsal alanda pek çok vergi avantajı sağlıyor. Bir taşla 2 kuş vurmuş oluyorsun. Bu hub'un sunduğu imkanlardan ful yararlanabiliyorsun.
    Çok teşekkürler 5 yılplan ve TH

Maksadıma uygun cevabı aldım..

Şimdi sıra 1milyon avroyu tamamlamakta...

Sayfa 112/405 İlkİlk ... 1262102110111112113114122162212 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •