Sayfa 112/1009 İlkİlk ... 1262102110111112113114122162212612 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 889 - 896 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Tamam bende bilgi verdim o zaman..

Bi zahmet topiğinde ver bu bilgileri be HISIM..

Dolar mekanı burası..

Batak dolarcıların mekanı..
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Bak yeri geldi ben bilgi mahiyetinde matematigi yazdim.

Sen duygularini yaziyorsun.

Yeri topigi olmadiginin farkindayim, Ahmet Bey sordu diye yazdim.

Kusura bakmayin.
    Yanıt için teşekkürler sevgili HISIM,
    Zaten kimsenin kimseye kızdığı alındığı da yok bana kalırsa
    Cahilliğime verin PÖİP nedir diye baktım senin yazından sonra, ne olduğunu anladım, öğrenmiş olduk.
    Gun da çok güzel bir grafikle hareketlerini göstermiş.

Bana da çok dediler o kaçar bu gider vs diye.
    Zamanında ben de çok zarar ettim bu piyasada.
    Haliyle şimdi daha bir tecrübeli hareket ediyoruz.
    Derdimiz az çok bir şeyler öğrenip yapabiliyorsak kazanmak, en azından benim için.
    Tekrar teşekkürler.

Gun az daha verecektim ben de güzel bir batak, şükür ucundan sıyırdık zararsız. Kardan zarar ettik.
    Şimdi pek çok forumda "hadi oğlum, yükseliyor, uçacak, gidiyor, düşme lan, yine mi düşüyor, lanet olsun bi daha dolar alırsam..." saymakla bitmez bu laflar.
    İki üç aydır sıkıntı oldu yüksekten yakalanıp trade yapamayan pek çok kişiye. Yoksa çok güzel alım satım fırsatları oldu.
    Bazen istediğin kadar uğraş kabiliyetin yoktur, duygusal olarak iyi değilsindir, hep zarar edersin.
    Sanırım kendi karakterini bilmek piyasayı bilmek kadar önemli.
    Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...

2. Dolar alarak borsa endeksinde ters köşeden gol yemiş olabilirim . Fakat .'! şimdi gidip borsada hisse alarak ikinci ters köşe olmak , bu olmadı . Bir eşek bile , gece karanlığında düştüğü çukura ikinci kez düşmüyor .

Alıntı Originally Posted by gazeteci Yazıyı Oku
    Dolar alarak borsa endeksinde ters köşeden gol yemiş olabilirim . Fakat .'! şimdi gidip borsada hisse alarak ikinci ters köşe olmak , bu olmadı . Bir eşek bile , gece karanlığında düştüğü çukura ikinci kez düşmüyor .
    Hayvanlarda olan iç güdü bizde yok,
    Onlardan akıllı olmak bazen hiç işe yaramıyor.
    Çok fizibilite, çok araştırma, çok etüd, çok bilgi aynı zamanda esareti de beraberinde getiriyor.
    Üst üste aynı hatayı tekrarlamış biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
    Ha ders almıyor muyuz peki, elbette alıyoruz da işte biraz pahallı tecrübeler oluyor.
    Bist te fırsatların bitmediği kesin ama hangi hisse ne kadar ucuz hangisi alınmalı vs hiiiiç bilmem.
    Bir iki hisse bilir güvenirim beni yanıltmayan, zaten herkesin de vardır böyle hisseleri.

Dolarda artık ben de gevşemesini bekleyen tarafa geçtim.
    3.50 altı gelmedikçe hiç ilgimi çekmeyecek.
    Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...

Dolar/TL yükselemedi, yeni hedef neresi?

Geçtiğimiz hafta Dolar/TL ile ilgili volatilite yatırımları örnekleri vermiştim. Fiyatların nereye gittiğinde çok bir yere gitmesi volatilite stratejilerini kara geçirir. Önemli olan harekettir. Finans piyasalarında yönü tahmin etmeye çalışmaktan ziyade disiplinli yatırım stratejileri izlemek daima yatırımcının lehine olur. Tahmin ile hareketin genel olarak sonu daima hüsran olur.
    Foreks müşterileri bu konunun en kanlı canlı örnekleridir. Mutlaka kazananları da vardır (ben hiç rastlamadım). Foreks bültenlerine bakın sürekli destek/direnç vs. konularından bahsedilir. Desteklerde alım/dirençlerde satım gibi bir strateji kurup ona göre hareket ederek para kazanmak hedeflenir. Bu destekler ve dirençler kimlere göre destek ve direnç? Benim hesapladığım direnç size destek, sizin destek bana köstek olabilir.

Dolar TL grafiğine bakalım:

Rakipleri de ilave ettim. Tüm fırtına Trump seçildikten sonra başladı. Bu fırtınada ilk etapta USDMXN sonra TL etkilendi.
    Trump sonrası yerlere serilen MXN 2017 yılında değerlendi. Brezilya’da yaşanan skandallar sonrası dahi BRL güçlü kaldı. RUB petrol fiyatındaki gerilemeye rağmen yine değerli.
    Bu pariteler içerisinde sadece TL aşırı değersiz durumda. Normal şartlar altında bu bizim için rekabet açısından iyi bir seviye kullanmak gerekir. Bununla birlikte eğer tarih bir şekilde bugüne işaret ediyorsa o zaman TL’nin değerlenmesini beklemek gerekir.
    Benzer bir hareket borsada yaşandı. Borsa ciddi geride idi ve aradaki farkı kapadı. Borsa bileşenleri içerisinde bankacılık çok geride idi, arayı kapattı.
    Günümüz finansal piyasalarında hemen hemen tüm piyasalar bilgisayarlar ile kontrol ediliyor ve işlemlerin %75 civarı otomasyon sonucunda oluşuyor.
    Likiditenin bolluğunu hatırlatmama gerek yok. Her ne kadar FED bilançoyu daraltacağını da söylese henüz atılmış bir adım yok. Her şey lafta kalıyor.
    Merkez bankalarının eylem yapmadan sürekli konuşur durumda olmaları piyasa katılımcılarını tekrar risk almaya yönlendiriyor hatta teşvik ediyor.
    Gelişmekte olan piyasaların kâbusu Amerikan 10 yıllık faizidir. 10 yıllık faiz düzeyi 2,60 üzerine gidemiyor. FED faiz artıracağım dedikçe bonoya alım geliyor:

Amerikan 10 yıllıkları yükselmediği sürece piyasanın algısı merkez bankalarının bilanço daraltmasının çok olası olmadığı düşüncesini yerleştiriyor. Amerikan faizi yükselmediği için de gelişmekte olan ülkeler para birimleri değerleniyor, TL hariç.
    Yatırımcılar borsanın ne kadar yükseldiğini sürekli konuşuyor ve inanamıyorlar. Aynı konuya ilave olarak da TL’nin durumunu ekliyorlar. TL yükselirken kimse yükselecek demiyordu. Kasım 2016 yazısında Dolar/TL’nin 4’e gittiğini iddia etmiştim, çok ilgilenen olmadı. Hatta sonradan eleştirel çok yorumlar geldi.
    Eğer TL benzerleri gibi hareket ederse %15 civarında bir değerlenme potansiyelinden bahsedebiliriz. Bu da TL’yi 3 civarına getirir.
    http://www.borsagundem.com/yazarlar/...yazisi/1211856
    YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgisi ve yorumlar Kişiseldir. Yatırım Tavsiyesi Değildir...

5.  Alıntı Originally Posted by Ahmet Buğra Yazıyı Oku
    Hayvanlarda olan iç güdü bizde yok,
    Onlardan akıllı olmak bazen hiç işe yaramıyor.
    Çok fizibilite, çok araştırma, çok etüd, çok bilgi aynı zamanda esareti de beraberinde getiriyor.
    Üst üste aynı hatayı tekrarlamış biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
    Ha ders almıyor muyuz peki, elbette alıyoruz da işte biraz pahallı tecrübeler oluyor.
    Bist te fırsatların bitmediği kesin ama hangi hisse ne kadar ucuz hangisi alınmalı vs hiiiiç bilmem.
    Bir iki hisse bilir güvenirim beni yanıltmayan, zaten herkesin de vardır böyle hisseleri.

Dolarda artık ben de gevşemesini bekleyen tarafa geçtim.
    3.50 altı gelmedikçe hiç ilgimi çekmeyecek.
    Hocam , Vahşi doğada hata yapılınca ikinci bir şansın kolay kolay olmaz , filimin sonudur. İnsan beşeri farklı , tekrar risk alabiliyor , haksızlık etmemek lazım beşere.

TCMB verilerine göre, cari işlemler açığı, mayısta bir önceki yılın aynı ayına göre 2 milyar 129 milyon dolar artarak 5 milyar 242 milyon dolar olarak gerçekleşti. 12 aylık cari işlemler açığı da 35 milyar 340 milyon dolar oldu.
    İlk çeyrekteki büyüme rakamlarına inansak bile gidişat tehlikeli..

Yok inanmıyorsak, daha çok tehlikeli..

Yine bir gün kel göründüğünde dolar kopup gidecek..

Sızlananlar, sevinenler..böyle düzen mi olur..

Beşer şaşar
    Heyvan ŞeŞmaz

8. Arkadaşlar Tl birikimimi dolara çevirmek istiyorum. Sizce doları kaçtan almalıyım.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 112/1009 İlkİlk ... 1262102110111112113114122162212612 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •