Sayfa 115/1024 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215615 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 913 - 920 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Doların fiyatını belirleyen güç, enflasyon ile ilgilenmiyor. Bu yüzden risk var demek istiyorum. Döviz enflasyona göre her zaman koruma sağlayamayabilir. Çünkü spekülatiftir. Enflasyon ise pisi pisi gibidir.İleri gider geriye pek gelmez. Şu an yüksek parasal emisyon olmayan bir ortamdayız. Tamam faiz olması gerekenden düşük ama piyasaya fazladan pompalanan para artmakla birlikte hiper enflasyon yaratacak büyüklükte değil. Ama enflasyon şirazesinden çıkıp fazla emisyon ile ciddi bir volatiliteye ulaşırsa döviz buna ayak uyduramayabilir diyorum. Özellikle *hiper enflasyon* dönemlerinde. Hiper enflasyon yaratacak parasal genişlemeye zorunlu kalınacak faiz seviyesinin %20 ler civarında olduğunu düşünüyorum.
    Keşke uzun dönemli serilerde dövizin enflasyonu yenmesine izin verilse. Ama bu o kadar kolay değil. Zira böyle bir durumda gerçek üretime dayalı ekonomiye geçiş için şartlar oluşmuş olur.

TL nin erimesine çok takılma zira üretim çıktısı yükselen , katma değer yaratan bireyler için bu servet artışı anlamına gelir. Üretimden çekilmiş bireyler için ise gelir daralması oluşur. Bu daralma üretimden çekilmiş ve dövize yatırım yapmış bir birey içinde değişmez. Böyle bir döngü ekonomilerin kabuk değiştirmesindeki önemli mihenk taşlarındandır. Dünyamızda hakim olan ekonomik sistem periyodik aralıklarla servet transferleri oluşturur, böylelikle devinim ve paranın dolaşım hızı bir seviyenin altına düşmez.

Tüm para birimleri aslında uzun serilerde enflasyonu yenemeyecek şekilde tasarlanmıştır. Zira bu bir detay gibi gözükse de aslında kapitalizmin önemli bir kuralıdır. Koşu bandında koşarken yorulup duran fakirleşir.
    1994 krizinde dolar 13000'den 40000'e çıktı ve yıl sonu 60000'den kapattı. yani %400 den fazla arttı. enflasyon o yıl %150 açıklandı. hadi rakam hileli gerçeği %250 diyelim. görüldüğü gibi dolar enflasyonuda ezmiş geçmiş. 2001'de dolar %140 değer kazandı. yıl sonu enflasyon %100. yine dolar ezmiş geçmiş. şimdi 2003-2012 arası ucuz dolarlı sahte yılları çıkarırsak. 2013 ten beri dolar yine gerçek rolüne döndü. dünyada dolar kısıldıkça bizim dolar kuruda faiziyle (tüik x 2,5) getirmeye devam edecek. binalinin toplantıları(banka müdürlerine sopa + EKK) olmasaydı bende hala uyanamış TL de paramı eritiyor olacaktım. tüm TL cilerin duruma uyanması dileğiyle yazımı burada bitiriyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    http://ebulten.bddk.org.tr/ABMVC/

Burada Bilgi kısmında sermaye yeterliliğini seçin; 2 ay geriden takip eden sektörel aylık veriyi görebilirsiniz.

Banka bazında istiyorsanız, son açıklanan 3 aylık resmi raporlara web sitelerinden bakarak tek tek görürsünüz. veya verileri toplu gösteren haberleri araştırabilirsiniz:

https://katilimdunyasi.com/wp-conten...ri//index.html
    Bilgi için çok teşekkürler.Ben banka bazında özellikle mevduatım olan bankaların durumunu görmek için istiyorum.Ama 2016 Aralık veya 2017 icak subat itibariyle banka bazında(bargan ve rodeo ) bulamadim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by mkdmkd Yazıyı Oku
    Bilgi için çok teşekkürler.Ben banka bazında özellikle mevduatım olan bankaların durumunu görmek için istiyorum.Ama 2016 Aralık veya 2017 icak subat itibariyle banka bazında(bargan ve rodeo ) bulamadim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Kendi siteleri dışında düzenli ve tekrarlı bir şekilde bulamazsınız, öyle bir link yok.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

4.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    1994 krizinde dolar 13000'den 40000'e çıktı ve yıl sonu 60000'den kapattı. yani %400 den fazla arttı. enflasyon o yıl %150 açıklandı. hadi rakam hileli gerçeği %250 diyelim. görüldüğü gibi dolar enflasyonuda ezmiş geçmiş. 2001'de dolar %140 değer kazandı. yıl sonu enflasyon %100. yine dolar ezmiş geçmiş. şimdi 2003-2012 arası ucuz dolarlı sahte yılları çıkarırsak. 2013 ten beri dolar yine gerçek rolüne döndü. dünyada dolar kısıldıkça bizim dolar kuruda faiziyle (tüik x 2,5) getirmeye devam edecek. binalinin toplantıları(banka müdürlerine sopa + EKK) olmasaydı bende hala uyanamış TL de paramı eritiyor olacaktım. tüm TL cilerin duruma uyanması dileğiyle yazımı burada bitiriyorum.
    TL üzerindeki risk konusunda zaten bir fikir ayrılığı yok. Kendisini hedge (sigorta) etmeyenler için powerpc nin uyarısı altın değerinde bir uyarı. Ama bugüne bakarsak 1990-2000 dönemiyle ciddi farklar var. O dönemde dış borç neredeyse bugünün onda biri, Çoğu kredi TL ile veriliyor ve bu TL krediler yüksek enflasyon ortamında bilinçli olarak kredi alan lehine bir kaynak aktarımına dönüştürülüyordu. Bugün 480 milyar dolara yakın dış borç ile devaluasyon kararını almak çok daha zor. Mümkün değil mi? tabiiki mümkün politikacılara zarar vermeye başlayacağı sınıra kadar da yapıldı zaten, bundan sonrasının politikacılara zararı olacağı çok açık. Heleki rakibinin çok benzer bir hatası sonucu iktidara gelmiş bir parti için bu kararı almak o kadar kolay değil.
    Şöyle bir zihin egzersizi yapalım. Eğer ecevit 2000 yılında türkiye döviz darlığına düştüğünde çıkıp halka ne kadar döviziniz varsa satın demiş olsaydı, 2001 yılında böyle bir devaluasyon kararını alabilir miydi?. Bunu yapmamasına rağmen iktidarı kaybetti. doların seviyesi türk halkı için faiz seviyesinden daha etkili. Politikacılar bunun farkında o yüzden son kertede söylemlerinin eylemleri ile uyuşmama riski var. Zira dövizin seviyesinin halkın onlara olan desteğini erittiğini gördükleri an eylemlerinde farklılaşma olabilir.
    Tüm bunlar risk analizi olarak yorumlanmalı.Hangi değerden girdiğinize göre her ikisi de riskli her ikisi de can yakabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. Arkadaşlar kriz krizdir. Rakamların büyüklükleri yada küçüklükleri önemli değildir. O vakit ile bu zamanı değerlendirmeyi yanlış buluyorum. O zaman USD 13,000 TL olabilir Normaldir... Ama maaşlarda 25,000,000 idi... Ben 1996 da şirkete ilk işe başladığımda mühendis özel sektör maaşım 75,000,000 idi... Yani şimdi USD ın 5 TL olması ile o zaman USD 13,000 TL den 40,000 TL ye fırlaması aynı şeydir. Şu an da da son derece derin bir krizdeyiz. Sadece rakamsal değerler ufak... Kısa vade de şunu anladık ki TCMB USD ın 3,75-3,95 bandında olmasından rahatsız. .. Cuma günü Vakıfbank da dönüşümüm vardı. Geçen ay 11,60 dan bağlamıştım. O gün faizler artmış 12 oldu abi dedi. Ve O an 60 baz puan artış oldu. Ne iş dedim...? Abi bundan sonra mevduat faizleri dalagalı kur gibi dalgalı olucak dedi. Öyle daimi olmayacak dedi. Bu bir krizdir... Full TL deyim... Kötü yakalandığımı düşünüyorum... Ama eğer MB bu işin ciddiyetine varmaz ise durum vahim... 3,40 TL den USD a giren arkadaşlarımı tebrik ediyorum. USD ın 3,51 i görmesi imkansızdır. Hele bizlerde bu kafa, bu mantık olduğu sürece... ASLA... Nato Mermer Nato Kafa... Bu sene de Turizm Gümbürt.... Oteller fırt... En büyük döviz kalemimizi kırdık. Geçen sene zarar 10 milyar USD idi... Bu sene gene o civarda zarar olur... Antalya da Vodafone kiracım vardı... Dün aradı... Abi ben çıkıyorum dedi.. Zam yok oğlum otur dedim... Bittim abi.. Kapatıyorum dedi... Aynı iş merkezinde 6 adet dükkan boş... Şimdi birisi bana langır lungur konuşmasın çok kötü bozarım... Resmen aleni Krizin içindeyiz... Allah milletin yardımcısı olsun...

Nakit kraldır.TL de kalmanızı öneriyorum.yeni haftada oran paylaşımlarını bekliyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Tuikin verilerine inanmiyorum enflasyon% 10 degil %5 nedir ya dalgami geciyorsunuz bundan 10 sene once etin kilosu kac liraydi simdi kac lira siz milyonluk hesabinizla tabiki hissetmesiniz bayramdan bayrama et gorenler var oda biri kurban kesip dagitirsa ...
    Gecen gunki orneginizde yanlis ogun 200 lirayla alinan seylerin simdi anca 4\1alirsiniz ...et.sut yumurta peynir kuru bakliyat kuru yemis zeytinyagi vb urunlerin fiyatlari uctu siz inanmamaya devam edin cunku gercek enflasyon %20 den asagi degil.
    Sn.paramanya, enflasyona yenilmesin diye faizden kuruş harcamam ..gelirim de öyle ahım şahım değil. .hesap kitapla geçti hayatım ..ben az çok kasaba insanı olarak semt pazarlarında vs.marketlerde ve piyasadaki fiyat analizlerini takip ederim..yaşınizi bilmiyorum..lakin öyle bir dönemlerden gectikki amir memur işçi enflasyondan bezmişti. ..şuan çevreme bakıyorum. .etin de en iyisini yiyen kıyafetinde en iyisini giyen hele birde karı koca çalışıyorsa bu kesim..hasa gözüm yok..herkes herşeyin en iyisine layık. .nerde enflasyon nerde yüzde 25..5 tane alakasız malda fiyat artsıni öne sürüp yüzde 25 demekle olmuyor..
    inanın sizin dediğiniz gerçek enflasyon 25 olsa hükümet zor durur.iktidarda..bu arada hafızam kuvvetlidir 16:sene önce augmentin ilaç 38:liraydı. şimdi 26 lira ilaç bu daha ne diyim.

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Bende enflasyonu BİM den takip ediyorum, 5 lt lik su geçen sene 1.30 idi şimdi 1.70 tl. Daha ötesi var mı ? Üstelik bidonu hariç hammadde tamamen yerli, demek ki bu su üreticileri hükümet düşmanı, Tüik enflasyonu üzerinde zam yapıp hükümete düşmanlık yapıyorlar. Pembe hayallerle yaşamaya devam etmek isteyenlere, nakit kraldır Tl de kalmak iyidir diyenlere diyecek bir şeyim yok tercih meselesi, onlar için hayat daha kolay demek ki !...

Sayfa 115/1024 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215615 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •