Artan

27,72 10 17:16
22,22 10 13:55
74,80 10 13:55
14.980,00 9.99 17:15
44,72 9.99 17:16
Artan Hisseler

Azalan

178,30 -9.99 17:16
13,18 -9.97 17:16
28,04 -9.43 17:17
29,50 -8.44 17:16
539.997,50 -7.71 13:55
Azalan Hisseler

İşlem

13.632.117.479,06 17:16
9.925.979.209,50 17:17
8.050.117.886,70 17:16
7.584.642.412,24 17:17
7.164.961.221,90 17:16
Tüm Hisseler
Sayfa 115/123 İlkİlk ... 1565105113114115116117 ... SonSon
Arama sonucu : 1140 madde; 913 - 920 arası.

Konu: Metastock la ilgili herşey

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    1 sene olmuş gerçi ama olsun, yeni fark ettim.

Sn Yeşil Bursa, Sn BJK Coccinella,

Küresel Ponzi topiğinde tarif etmiştim bunu gerçi ama, sanırım pek fark edilmedi.

Şu linkten;
    https://stooq.com/db/h/

İlgilendiğiniz piyasa verilerini, -ki sizin için US sanırım, toplu halde CSV/ASCII formatında, gün, saat, 5 dk.lık olarak ayrı ayrı sıkıştırılmış olarak indirin. Bir klasöre açın. Sol alttaki klasör yapısında ama şöyle olsun 'C:\Stooq\data', bu önemli, \data nın altında da üç klasör olacak, 5 min, daily, hourly. (Yoksa klasörler birbirine girer, dönüşüm işi çorba olur. İç içe ekstra klasör de olmasın.)

Şu linkte tarif edildiği gibi,
    https://stooq.com/db/i/

MS Downloader'den ilk metastock formatına dönüşüm işini yapın, bu biraz uzun sürecek, muhtemelen geceden bilgisayarı açık bırakın, sabaha kadar sürer, başlattığınızda kilitlendi sanıp, sağı solu tıklamayın. (İlk klasör yapınız yanlışsa, dönüştürürken karmakarışık olur, dikkat.)

Bittiğinde, indirdiğiniz datalar metastock formatında bu sefer C:\Stooq\data klasöründen C:\data klasörü içine 5, h, D ayrı ayrı klasörlerde hazır olacak. Ama bunu ayrı ayrı yapacaksınız, misal önce C:Stooq\data\5 min den, C:\data\5 min 'e, sonra hourly den hourly klasörüne, en son daily den daily'e, ayarlar da ona göre Options'tan değişecek misal Intraday seçip, altta 5 min yapılacak, 5 dk.lık çevrilirken, 60 min yapılacak sonra, günlük için gerek yok, daily seçmek yeterli MS Downloader ayarlarında. Her defasında kaynak 'Source' ve hedef klasöre dikkat, hedef klasörü boş olarak elle yaratın.

C:\data\daily deki mesela, daily klasörünü elle yaratacaksınız, ayarlardan. (Bu linkteki tarifte, bunlara gerek yok gibi anlatılmış, ama ben parça parça önce daily, sonra hourly, sonra 5 min, diye sırayla tek tek dönüştürün diye anlatıyorum.)

Artık güncelleme işi kaldı, ilk defa güncellemede şu linkten;
    https://stooq.com/db/

Sol alttan hepsine tik koyup, sağ alttan hepsini indireceksiniz, ve ilk dönüşüm işinde olduğu gibi, CSV/ASCII formatında indirip, dönüştürerek güncelleyeceksiniz. (Topluca indirmişseniz, source ve target klasörleri \data olacak, ayrı ayrıysa da \daily den \daily e olacak, buna da dikkat)

Artık hepsi güncel, her gün sonu, veya günde 1-2 defa parça parça yayınlanıyor, misal sadece o esnada 5 dk.lığını güncelleyebilirsiniz, akşam tekrar tüm gün periyotları güncelleyebilirsiniz.

US borsa verileri çok fazla, bunları kendi içinde de ayıklamak yok, yani hepsini indireceksiniz, 11.000 küsur hisse/ETF, ilk dönüşüm epey uzun sürecek. Sadece günlüğünü indirmek, evet bu işi hafifletir, orası size kalmış.

Alttan misal Makro klasörü var, onun içinde Türkiye ile ilgili temel ekonomik veriler var, World klasöründe, 61 tane ülke endeksi, para piyasası veya döviz çiftleri var, gibi gibi...Onları da aynı şekilde klasör yapısına dikkat edip indirebilirsiniz.

Sadece US klasörünü seçerseniz şunlar var;

Bundan daha kapsamlı, ve sürekli güncellenen, bir defada problemsiz indirilen dünya borsaları verisi yok, varsa da görmedim.

Bunda temel sorun, ilk dönüştürme, ve ilk güncelleme, uzun sürüyor ve iki kez ikaz ettim, klasör yapısını düzgün yapmazsanız tekrar baştan yapmalısınız, ondan sonrası çok kullanışlı ve çok kolay, her gün sonu güncellerseniz hiç sorun olmaz, veya son güncelleme nerede kalmışsa, o günden itibaren indirip güncellemelisiniz. Bunda da gün atlamayın, sonra fark edemezsiniz, günceller geçer, arada eksik gün saat kalır, grafiğe bakınca da pek gözle anlaşılmayabilir.

Kolay gelsin.

p.s: İlk denemeyi sadece hu/hungary için indirip sadece günlük periyotta misal yapabilirsiniz, 58 tane enstrüman var, kısa sürer, dönüştürme ve klasör yapısı nasıl olmalıdırı, MS Downloader kullanmayı keşfedersiniz bu şekilde. Sonra 11.000 enstrümana girişirsiniz.
    Benim bunlardan haberim yoktu Sayın Achiles. Elinize emeğinize sağlık. Boş bir zamanda uğraşmak lazım. Çok teşekkür ederim.
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Benim bunlardan haberim yoktu Sayın Achiles. Elinize emeğinize sağlık. Boş bir zamanda uğraşmak lazım. Çok teşekkür ederim.
    Eyvallah Sn BJK Coccinella, aynen boş bir zamanda uğraşın, ilk dönüştürme bir gece sabaha kadar sürmüştü bende. hu/hungary ile deneme yapın önce, klasör yapısı can sıkabilir. Kolay gelsin.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    MATRİKS MS DOWNLOADER e veri aktarımı yapan ürünü matriks kaldırmış.Artık satışı yok.

Firma ile görüştüm , sadece Matriksten, MS ye veri aktarımı yapılabilecekmiş..Tabi orada fiyat farklı.

Bende full ideal var.İDEALDEN MS ye veri aktarımı yapılabilir mi?

Sadece veri aktarımı için idealden matrikse geçmek istemiyorum.

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    MATRİKS MS DOWNLOADER e veri aktarımı yapan ürünü matriks kaldırmış.Artık satışı yok.

Firma ile görüştüm , sadece Matriksten, MS ye veri aktarımı yapılabilecekmiş..Tabi orada fiyat farklı.

Bende full ideal var.İDEALDEN MS ye veri aktarımı yapılabilir mi?

Sadece veri aktarımı için idealden matrikse geçmek istemiyorum.
    iDeal'de bildiğimiz şekliyle Metastock Data Aktarım Modülü veya Anlık Data Aktarımı yok diye biliyorum, bunun için Matriks Gold v.s. veya Foreks Fx Plus almalısınız, onlarda var.

Yok illa iDeal ortamında bunu yapmanın bir yolu var mı derseniz;

Şuna benzer bir şey olmalı, grafiği açıp sağ tuştan bakın, Excel'e veya TXT/ASCII/CSV/CSI data aktarımı.

Bu şekilde aktarıp, sonra Metastock MS Downloader ile dönüştürüp kullanabilirsiniz ancak.

Dönüştürme işinde, tarih formatında filan biraz belki uğraşabilirsiniz, bir bakın o yolu tercih edecekseniz, duruma göre o zaman anlatırım, format nasıl olmalı, tarih formatında sorun var mı varsa nasıl çözülür v.s.

Ama bu tabi, her defasında tek tek yeniden yapılmalı, hazır otomatik bir şey değil. Kolay gelsin.

Sayın ABKA;

Konuyu şu mesajtan itibaren tartışıyoruz. Sayın Achiles değerli bilgiler verdi. Sizin mesajınızı görünce yanıtlayacaktır.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...24#post6662424
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Sayın ABKA;

Konuyu şu mesajtan itibaren tartışıyoruz. Sayın Achiles değerli bilgiler verdi. Sizin mesajınızı görünce yanıtlayacaktır.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...24#post6662424
    Çok teşekkür ederim.

Rica ederim Sayın ABKA, umarım sorununuz en kısa sürede çözülür...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Sn. Achiles çok teşekkür ederim.Ama bunlar benim yapabileceğim şeyler değil,altından kalkamam gibi....sizin anlattığınızdan anladığım kadarıyla da pek verimli olmayabilir.

Bu gün sabah İDEAL paketini uzattım .Hemen arkasından MS VERİYİ uzatacaktım..Tabi ki satışta yokmuş.

Artık bu ay İDEALLE devam ederim.Şubatta veri aktarımı için MATRİKSE geçebilirim.

MS,esasında bazen kullanıyorum ama alışkanlık olmuş.Bazen sistemlerime bakıyorum vs...MS VERİ açık olunca kendimi güvende hissediyordum.17 yıllık bir beraberliğimiz vardı.

Sayfa 115/123 İlkİlk ... 1565105113114115116117 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •