ERGEN MİLLETVEKİLLERİ ASKERLİKTEN MUAF OLACAK
RTE’nin Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi çıkışlı işadamı, armatör oğlu Ahmet Burak Erdoğan (38), dönemin Kasımpaşa Askeri Hastanesi Baştabibi nöroloji uzmanı emekli tuğgeneral Yrd. Doç Dr. Arif Vehbi Alpman’ın (71) vermiş olduğu “askerliğe elverişsizdir†raporu ile askerlikten muaf olmuştu (Aynı yıl “En Başarılı Hastane Baştabibi†ödülüne değer görülen Arif Vehbi Alpman, günümüzde İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Dekan Yardımcısı).
Yine Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi çıkışlı işadamı öteki oğlu Necmettin Bilal Erdoğan (37) ise dövizli askerlik yasası kapsamında ancak 21 gün “askercilik oyunu†oynamıştı.
RTE, şimdi “18 yaşındaki genç (büyük olasılık, çoğu imam hatip okullu olacak); eğer seçilme hakkını kazanıyorsa, benim milletim de onu parlamentoya gönderir. ‘Askerlik’ diyorlar. Bunları tutarsın, askerlikten muaf tutarsın. ‘Tecil’ demiyorum bak!..†buyuruyor.
24 Mayıs 2016 itibariyle “şehit personel†sayısı 483 (296 asker, 178 polis ve 9 korucu).
Birisi, “Askerlik, yan gelip yatma yeri değildir!..†mi demişti?..
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Yer İmleri