guler icin, a1 capital tarafinda minimum 55 milyon kar bekliyorum 2020 toplaminda ! (a1 capital'in 85-90 arasi kar edecegini dusunuyorum)
rta tarafinda ise 13 milyon kar bekliyorum.
toplamda 68-70 milyon net kar 2020 icin acik beklentisi icindeyim.
su an sirket 320 milyon piyasa degerine sahip ! su an 4.5 fk gibi islem goruyor bana gore.
ve bu kar gercek bir kar , degerlemeden gelen bir kar degil.
her acidan bedava ! rta piyasa degeri epey pahali ama goruyorum insanlar guler ve rta'yi bir tutuyor. guler icin rta'dan gelen paranin bana gore pek bir onemi yok (ama rta 2020 de 90-100 kar yazarsa rta'yi da kimse tutamaz)
bana gore su an bu sirketin min. 20 lira olmasi lazim. o da minimum deger olarak soyluyorum. soyle bir degerleme de yapayim size 90 milyon kar eden a1 capitalin 15fk uzerinden (diger benzer 4 araci kurumun fk ortalamasi bu) bugun degeri 1.350 milyon TL'dir. sadece rta paylarini bile ciksaniz %53'ü gulerin. sadece burdaki deger 710 milyon.
sirket ise 320 milyona islem goruyor. ki rta'da %25 hissesini dahil etmiyorum. bu acidan bana gore su an piyasanin en ucuz kalmis 3 sirketinden biri !!!
hatta o 3 sirketinde en ucuzudur. gordugum diger 2 si hedef ve ozak gyo'dur (ama ozak'in kari gayrimenkul degerlemesinden ve hedefin kari da halka acik sirketlerinin piyasa degerlerinin yukselmesinden geliyor) buradaki kar ise tamamen faaliyetten geliyor
portfoy degeri ile bakarsak - kabataslak :
a1 capital : %53 × 1.35 milyar = 710 milyon TL
rta : %25 x 1.2 milyar = 290 milyon TL
Toplam = 1 milyar TL / 30 milyon sermaye
hisse basi = 33 lira olmasi gerekir
bu acidan da degerlendirin
cok az hissem var ama alislari yarindan itibaren kademeli artirmayi planliyorum. hakkimizda hayirlisi olur insallah
yatırım tavsiyesi değildir
Yer İmleri