guler icin, a1 capital tarafinda minimum 55 milyon kar bekliyorum 2020 toplaminda ! (a1 capital'in 85-90 arasi kar edecegini dusunuyorum)
rta tarafinda ise 13 milyon kar bekliyorum.
toplamda 68-70 milyon net kar 2020 icin acik beklentisi icindeyim.
su an sirket 320 milyon piyasa degerine sahip ! su an 4.5 fk gibi islem goruyor bana gore.
ve bu kar gercek bir kar , degerlemeden gelen bir kar degil.
her acidan bedava ! rta piyasa degeri epey pahali ama goruyorum insanlar guler ve rta'yi bir tutuyor. guler icin rta'dan gelen paranin bana gore pek bir onemi yok (ama rta 2020 de 90-100 kar yazarsa rta'yi da kimse tutamaz)
bana gore su an bu sirketin min. 20 lira olmasi lazim. o da minimum deger olarak soyluyorum. soyle bir degerleme de yapayim size 90 milyon kar eden a1 capitalin 15fk uzerinden (diger benzer 4 araci kurumun fk ortalamasi bu) bugun degeri 1.350 milyon TL'dir. sadece rta paylarini bile ciksaniz %53'ü gulerin. sadece burdaki deger 710 milyon.
sirket ise 320 milyona islem goruyor. ki rta'da %25 hissesini dahil etmiyorum. bu acidan bana gore su an piyasanin en ucuz kalmis 3 sirketinden biri !!!
hatta o 3 sirketinde en ucuzudur. gordugum diger 2 si hedef ve ozak gyo'dur (ama ozak'in kari gayrimenkul degerlemesinden ve hedefin kari da halka acik sirketlerinin piyasa degerlerinin yukselmesinden geliyor) buradaki kar ise tamamen faaliyetten geliyor
portfoy degeri ile bakarsak - kabataslak :
a1 capital : %53 × 1.35 milyar = 710 milyon TL
rta : %25 x 1.2 milyar = 290 milyon TL
Toplam = 1 milyar TL / 30 milyon sermaye
hisse basi = 33 lira olmasi gerekir
bu acidan da degerlendirin
cok az hissem var ama alislari yarindan itibaren kademeli artirmayi planliyorum. hakkimizda hayirlisi olur insallah
yatırım tavsiyesi değildir

Alıntı yaparak yanıtla
))) şaka tabi

Yer İmleri