Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 119/922 İlkİlk ... 1969109117118119120121129169219619 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 945 - 952 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Bakin
    Okuyan
    Anlayan
    Farkina varan

Hayatta kalir.
    Twiterda 30 bin takipcisi olan arkadas.
    Iste zirvee iste 91000 98000 diye
    Gobek atiyor.

Bist zirve 5.2 cent
    5.2 x 3.7 ==?

Dolar 2 3 senedir yazdigimiz gibi
    Kazanc enstrumani degildir.

Firtinada korunma amacidir.

Ulkeye turistler ucak ucak gelmeden.

Fiziki savas tehlikesi gecmeden.

Benim icin bist e donmek
    Veya mulke girmek zor.
    Tabi isteyen istedigini yapar.

Sent from my SM-G930F using hisse.net mobile app

Doların 5 tl olması yada olmaması keşke küçük yatırımcı, parasının değerini korumaya çalışan akıllı yatımcıların elinde olsa. Şu üretim ekonomisinden iş, aş olgusundan bahsedenler acaba niye yandaş beton hırsızlarına ,yıllardır elin dolarlarını hoyratça, ülke ekonomisine uzun vedeli 5 kuruş faydası olmayacak işlere harcarken aynı tepkiyi vermiyorlardı ? Acıdık çok acıdık, işler iyi gibi görünürken bile YANLIŞ dedik küfür ettiler şimdi onlara acımak yok dersek bencillik`mi yapmış olacağız ?

Dolar bozdurup borsa denilen hırsızlar dünyasına girmek için aklımızı peynir ekmekle yemiş olmamız gerekir. Çukurova-Kepez çalışıyor mu ? Evet eee ! benim hisselere ne oldu ? Erk el koydu üstelik kendilerine siyasal rakip gördükleri diğer hırsızları bertaraf etmek için benim gibi küçükleri harcadılar . Devletin bunu yaptığı bi ülkede borsaya yatırımdan bahsetmek benim için sadece aptallıktır. Devletin en azından şimdilik uzanamayacağı babadan kalma usul tasarrufları değerlendirmek, oda gerçek para cinsinden, en akıllıca yoldur. Dolar bu düşe kalka büyür en azından ona katakulli yapacak bir TÜİK yok, ben bunu bilir buna güvenirim. Son söz ; güvenini kaybetmiş piyasa yapıcılarının olduğu ülkelerde en doğru yatırım onların asla etki edemediği yatırım araçlarına olan yatırımdır.

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Dolar bozdurup borsa denilen hırsızlar dünyasına girmek için aklımızı peynir ekmekle yemiş olmamız gerekir. Çukurova-Kepez çalışıyor mu ? Evet eee ! benim hisselere ne oldu ? Erk el koydu üstelik kendilerine siyasal rakip gördükleri diğer hırsızları bertaraf etmek için benim gibi küçükleri harcadılar . Devletin bunu yaptığı bi ülkede borsaya yatırımdan bahsetmek benim için sadece aptallıktır. Devletin en azından şimdilik uzanamayacağı babadan kalma usul tasarrufları değerlendirmek, oda gerçek para cinsinden, en akıllıca yoldur. Dolar bu düşe kalka büyür en azından ona katakulli yapacak bir TÜİK yok, ben bunu bilir buna güvenirim. Son söz ; güvenini kaybetmiş piyasa yapıcılarının olduğu ülkelerde en doğru yatırım onların asla etki edemediği yatırım araçlarına olan yatırımdır.
    bende 2002 yılında Cem Uzan'a destek için bir miktar ÇEAŞ almıştım,tüm hatlarımıda Telsim ile değiştirmiştim. çok ciddi değerler değil ama buhar oldu gitti paralarım . Bu üçkağıt hırsız borsası BİST'e( o zamanki adı İMKB) o zamandan beri hiç para yatırmadım ve yatırmamda. Daha öncede EGSHOL batığım vardı ona hiç girmeyim. ikiside devlet tarafından çöp edilmiş kağıtlardır. şirketler batmadı haa,bizzat devlet tarafından dolandırıldık.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bende 2002 yılında Cem Uzan'a destek için bir miktar ÇEAŞ almıştım,tüm hatlarımıda Telsim ile değiştirmiştim. çok ciddi değerler değil ama buhar oldu gitti paralarım . Bu üçkağıt hırsız borsası BİST'e( o zamanki adı İMKB) o zamandan beri hiç para yatırmadım ve yatırmamda. Daha öncede EGSHOL batığım vardı ona hiç girmeyim. ikiside devlet tarafından çöp edilmiş kağıtlardır. şirketler batmadı haa,bizzat devlet tarafından dolandırıldık.
    Canım neden batanlara yatırım yapmaktasınız?

En çok çıkanlar listesinden seçin bir kaç tane bakın görün..

EGSHOL deyip de geçmişi hatırlatmayın bana.

Bir apartman dairem gitti o şirkette.

Hepsi de nama yazılı...

Neyse borsa kurulduğundan itibaren türlü çeşitli şekillerde içindeydim.

İlk borsamızda gömlek giyip tahtada işlem dahi yaptım.

O dönemde 3 ayrı aracı kurum sahibi 3 arkadaşım vardı...

Geçmiş günler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Sabah okumuştum Sn Günaydının yazısını...

Yatırım danışmanlığı kapsamında bilgi istiyor.

Buna ne vaktimiz ne uzmanlığımız yeterli.

Bir kaç sorusunun amacını ise anlayamamıştım.

Yukarda yazısına yanıt veren arkadaşlara kızarken söylediği:

"burada neyin fanatikliğini yapıyoruz anlamadım ? konu başlığının amacı ne ? dolar kuru nereye kadar yükselmeli ?

8 lira mı olmalı ?

doları olanlar yüksek kurdan üç beş lira kazanacak diye üretim, istihdam, büyüme, çocuklarımızın geleceği ne olacak
    ?"

benim de birkaç kez Sn powerpc'ye yanıt verirken ifadelere benzemekte...

Bu tamam da, eğer bu başlığa, "burada bu ülkenin iyiliğini istemeyenler toplanmışlar" düşüncesiyle geldiyseniz bence de adres yanlış.

Buradakilerin çoğu (çok rasyonel temelli olduğumdan hepsi diyemiyorum) dolar kurundaki yükselişin bu ülkenin ve insanının hayrına olmadığını kabul ve teslim ediyorlar.

Bu başlıkta toplananların amacı, bugüne kadar biriktirdikleri varlıklarının, hemen herşeyin dolar bazında değerlendiği bu ülkede, erimesini önlemek.

Dolar kurunun yükselmesinden elde edilen kazancın (!) da reel kazanç olmadığını gayet iyi biliyoruz.

Eğer bu laflarım sizi tatmin etmediyse adresiniz yandaki "dolara yatırım hata" başlığı olmalı.

Burada boşuna ne milleti üzün ne de siz üzülün...

Sayın Günaydın;

Öncelikle belirtmek isterim ki. size "troll" sünüz demedim. Bu alınganlık neden anlamış değilim. (tabii bazı yara durumlarını sezmeye başladığı mı da itiraf etmeliyim.)

İkincisi Sorduğunuz soru çok provakatif bir tarz içeriyordu. Yanılıp da cevap veren olsa yatırım tavsiyesinde bulunmuş olacaktı. Buradaki forumdaşların suç işleyerek zor durumda kalmasını istemeyiz değil mi? İşte o nedenle uyarmak için o yazıyı yazdım.
    (o kadar hisse başlığı varken sizin burada sorunuzu dile getirmeniz de gerçekten büyük tesadüf. Ama beyan esastır diyerek daha da ilerletmeyeceğim bu konuyu)

Anlamı itibarı ile bu başlık mutlaka bir yerde yanlışa evrilecektir. Zira hiç bir şey tek yönlü ilerlemez. Bu nedenle burada doların düşeceği konusunda da yazıların yazılmasına taraftarım. Tabii ki iddia olunan tezin temelleri ile birlikte kimseye yalamalık ve borazanlık yapmadan. Ancak bundan da önemlisi kimseyi "vatan haini", "bölücü",vb. sözcük ve imalarla yaftalamadan. (sizi tenzih ederim yazınızda böyle bir niteleme yoktu.)

Son olarak hisse konusu dışında küresel ve Türkiye ekonomisi konusunda (döviz dahil her türlü finansal araçlara ilişkin ) Makro düzeyde ki yazılarınızı yazmanızda benim için hiç bir sakınca olmadığını da bilmenizi isterim.

saygılarımla.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by RONİN Yazıyı Oku
    Sayın Günaydın;

Öncelikle belirtmek isterim ki. size "troll" sünüz demedim. Bu alınganlık neden anlamış değilim. (tabii bazı yara durumlarını sezmeye başladığı mı da itiraf etmeliyim.)

İkincisi Sorduğunuz soru çok provakatif bir tarz içeriyordu. Yanılıp da cevap veren olsa yatırım tavsiyesinde bulunmuş olacaktı. Buradaki forumdaşların suç işleyerek zor durumda kalmasını istemeyiz değil mi? İşte o nedenle uyarmak için o yazıyı yazdım.
    (o kadar hisse başlığı varken sizin burada sorunuzu dile getirmeniz de gerçekten büyük tesadüf. Ama beyan esastır diyerek daha da ilerletmeyeceğim bu konuyu)

Anlamı itibarı ile bu başlık mutlaka bir yerde yanlışa evrilecektir. Zira hiç bir şey tek yönlü ilerlemez. Bu nedenle burada doların düşeceği konusunda da yazıların yazılmasına taraftarım. Tabii ki iddia olunan tezin temelleri ile birlikte kimseye yalamalık ve borazanlık yapmadan. Ancak bundan da önemlisi kimseyi "vatan haini", "bölücü",vb. sözcük ve imalarla yaftalamadan. (sizi tenzih ederim yazınızda böyle bir niteleme yoktu.)

Son olarak hisse konusu dışında küresel ve Türkiye ekonomisi konusunda (döviz dahil her türlü finansal araçlara ilişkin ) Makro düzeyde ki yazılarınızı yazmanızda benim için hiç bir sakınca olmadığını da bilmenizi isterim.

saygılarımla.
    sn.ronin

kendimi doğru ifade edebilmek tek arzum, üzerinde durduğum nokta döviz kurlarının yönü, çünki hem bulunduğum sektörü ilgilendiriyor hemde hemde doğru yatırım tayini açısından son derece önemli benim için, bu yüzden konuya vakıf üyelere sorularım oldu.

anlayışınız için teşekkür ediyorum, prensibim gereği siyasetten uzak dururum, siyaset durumu idare etme sanatıdır, ama ben gerçeği yaşıyorum, toplumun merkezindeyim halkın arasındayım.

saygılarımla
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Sayfa 119/922 İlkİlk ... 1969109117118119120121129169219619 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •