http://www.ntv.com.tr/dunya/genelkur...EkCF9ClZFsztwg
Bu yaşıma geldim,ilk defa bir genel kurmay başkanımızın resmi ziyaretlerini üniformasız yaptığını görüyorum.Bunun verdiği mesaj nedir acaba,yorumu olan var mı?
http://www.ntv.com.tr/dunya/genelkur...EkCF9ClZFsztwg
Bu yaşıma geldim,ilk defa bir genel kurmay başkanımızın resmi ziyaretlerini üniformasız yaptığını görüyorum.Bunun verdiği mesaj nedir acaba,yorumu olan var mı?
Son düzenleme : deniz43; 02-10-2017 saat: 04:50.
Bana sürpriz olmadı;
İran'a ziyaret haberi geçince şöyle düşündüm. Oraya askeri elbise ile gitse Farsça bilen tercümandan tut, siyasi sorulara cevap verecek kişilere, dış işleri ve MIT mensuplarına kadar hepsi sivil olur, asker yardımcıları konu mankeni haline düşerdi. Sivil elbise giyince onlar arada kamufle olmuştur.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Rio Tinto ilk insansız treni seferini yapmış. Uzun mesafe maden taşıyan büyük yük katarları var Avustralya'da.
Ayrıca normal tırlara bir kaç treyler takıp ROAD TRAIN isminde yine insan tasarrufu yapıyorlar. Youtube'de videoları var.
https://thewest.com.au/business/rio-...-5595110485001
Rio Tinto's first unmanned rail journey in the Pilbara.
İlk haber çıkınca, ben kendimi Genel Kurmay Başkanı yerine koydum, ne Farsça'dan anlarım ne siyasetten, mecburen yanımda danışacak adamlar olması lazım dedim. Onlar asker olmadığı için askeri elbise giymezler, orada adam asker ama kalkmış sivillerden akıl alıyor görüntüsü olur diye düşündüm. Sivil elbise ile gidersem adamlar arada kaynar dedim. Ziyaretin içeriği daha çok diplomatik gözüküyor.
Genel Kurmay Başkanı'nı sivil görünce ondan şaşırmadım.
İran Genel Kurmay Başkanı askeri elbise ile gelmişti, orada nispeten askerler devlete hakim sayılır.
Bu arada İran Genel Kurmay Başkanı Tümgeneral'miş. Bizimkiler öyle bol yıldız ile hava atıyormuş gibi olmasın diye de sivil gitmiş olabilir ama daha zayıf olasılık.
Herkese Merhaba, bu hafta dolarda yukari hareket ve borsada asagi yonlu bir hareket bekliyorum, sebebine gelince , 3. ceyrek gecen cuma bitti, her donem sonunda mutlaka dolar satisi olup dolar bozulur ve dolar dusurulur ki, doviz borclusu sirketlerin bilancosu guzel gorunsun, ayni islemin tersinide A tipi fonlar borsayi kaldirarak fonun gorunumunu biraz toparlamaya calisirlar, sonra hersey yerli yerine oturur, bakalim pala, aynini yapacak mi bu hafta, herkese bol kazanclar.
Bu arada altin olayina gelince , hane halkinda o kadar altin oldugunu sanmiyorum, Eger bu muhabbet 2007 oncesi olsaydi (Yani Mortgage kullaniminin oncesi ) o zaman herkesin evinde altin vardi maliye rahat rahat bunu toplardi,oysa mortgage kanunu sonrasi insanlar bunlari bozdurup ev alimlarina vs yatirdi (kendi ailem ve tanidiklarimdan biliyorum ), dolayisiyla maliyenin umdugu altinin bence anca % 10'u gelir, Neyse kalin saglicakla.
Yer İmleri