Dumankaya FETÖDEN içeride, kayyumlar yönetiyor şirketi, tapusu yoksa bu konutlar değil 600 bin 100 bin Tl deseler alınmaz. Aman ha ! DİMYATA pirince giderken evdeki BULGURDAN olayım demeyin.
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Dumankaya FETÖDEN içeride, kayyumlar yönetiyor şirketi, tapusu yoksa bu konutlar değil 600 bin 100 bin Tl deseler alınmaz. Aman ha ! DİMYATA pirince giderken evdeki BULGURDAN olayım demeyin.
Yaşadığın şehir dışında yatırım amaçlı ev almak ne kadar mantıklı sizce. Evi kiraya verilecek ve kredi ile alınacak. Gelirimdem aylık 3500-4000 civarı(1 maaş ) tasaruf ediyorum. Amacım parayı çarçur etmeden biriktirmek.
Yaşıdığım şehirde düşündüğüm ev 220-230 bin civarı kiraya versem 700-750 getiriyor.
Buranın nüfusu 200 bin civarı .
Ben konya kayseri eskişehir gibi daha büyük yerlerden ev alayım kiraya vereyim diye düşünüyorum. 6-7 sene sonra hem kira hem ev değer artışı daha fazla olur diye düşünüyorum.
Halen oturduğum ev var amacım tasarruf yapıp parayı çarcur etmemek.
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunu en güzel uygulamasını öğrencilerde yapıyorlar. Çocuk okul kazanınca ev alıp mezun olunca satıyorlar. Onun dışında benim için şehir içindeki kiracılarla uğraşmak bile zorken şehir dışı mantıklı gelmiyor. Ancak diğer açıdan bakarsak istanbul ve ankarada zamanında ev alanlar sadece o evin kirası ile mevcut şehirlerinde on numara bir evi kiralayabiliyorlar.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
O egeli ben değilim
Ben ev almak için fiyatların biraz daha revize olması gerektiğini düşünüyorum.
Diğer taraftan ufak bir ipucu internette hangi şehrin nüfusu daha fazla artıyor bunu bulup buna göre şehir seçilebilir...
Gördüğüm bi haritada misal Sakarya nüfusu son 5 yılda İstanbula kıyasla daha fazla artmış diyordu...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kaliteli istihdam artmadan gayrimenkul sektöründeki bu yüksek fiyatların kalıcı olması kolay değil. Reel gelirler ve hanehalkı satınalma gücü yarıyarıya azalmışken ve kiralar 25% civarında düşmüşken 25-40 yıl geridönüş ile nasıl olacak bu iş? Artık oluk oluk para girişi de yok ülkemize, çalışıp üretip kazanıp tasarruf edeceğiz, edebilirsek, sonra gayrimenkule...
Eskiden yurtdışından geliyordu borçlar yatıyorduk betona, şişiriyorduk fiyatları..Değirmenin suyu bitti dünyada, kıt ve pahalı para dönemi başladı.
"Nakit kraldır" dönemine girilmek üzere!
YTD
İstanbul Göktürk bölgesinde iyi bir sitede 600 bin Usd`a satılmak istenen bir dairenin kirası 5000 Tl. Üstelik bu sitelerde ortalama, yıllık yatırım bütçesinden ev sahibine en az 2000 Tl masraf da var. Şimdi bu daireyi alayım demek mi mantıklı yoksa benzer bir daire`ye kiraya çıkayım demek mi mantıklı ? Sizleri bilmem ama Musevi vatandaşlar ellerindeki daireyi geçmiş 2 yıl içinde elden çıkarıp kiraya geçtiler.
Şahsen hala kredisi bitmemiş bir evim var.
Buna rağmen kiralık ev bul taşın yerleş vs. olaylarından üşenmesem satıp kiraya çıkarım...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yahu gına geldi bu örneklerden...kaynımın halasının oğlu 2 liraya aldı..iki senede 4 lira oldu..bir ev var, değeri şu kadar, ama kirası ancak bu vsvs.
bu örneklerin kime ne faydası var...belki adam 5000 kira verdiği bir evin fiyatını sormuştur mal sahibine, mal sahibi de tok satıcı 600K demiştir...benim mesela kendi evimin değeri bu, piyasasının %50 üstü mesela, mal benim değil mi, nasılsa satmaya niyetim yok, atarım uçuk bir fiyat...böylece kiracı da 5000 tl ye 600K lık bir evde oturuyorum diye mutlu mesut öder kirasını.
yıllardır bu başlıkta, münferit örneklerin bir anlamı olmadığını, konut fiyat-kira fiyat endeksleriyle hareket etmek gerektiğini söylüyorum...ki bu endeksler artık il-ilçe bazında yapılıyor...resmisi var, özel şirket eliyle yapılanı var....anlamak isteyene pek çok bilgi var bu endekslerde.
ama mevzu realite değil de, düşmesi lazım, ya da çıkması lazım argümanına destek atmak olunca...kimsenin gerçekle alakası olmuyor..herkes bulduğu bir örnekle hüküm veriyor, bizden de öylece inanmamızı bekliyorlar..kusura bakmayın ben o kadar saf değilim.
10 yıllardır bakkal mehmet amcaya sordum, işler kesat, büyüme küçük gelecek...ya da şu sokağa bak, 10 sene önce iki araç vardı, şimdi her evin önünde bir araba...türkiye çok büyüdü geyikleri gibi....25 sene önce kimsede cep telefonu yoktu, şimdi ilk okul çocukları bile kullanıyor..çok geliştik canım safsataları gibi.
Yer İmleri