Sayfa 1221/1312 İlkİlk ... 2217211121117112111219122012211222122312311271 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 9,761 - 9,768 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    bu beton sevdalıları, konutta balon var deyince çok bozuluyorlar. domates, patates fiyatı da arttı, onda da mı balon var diyorlar. yahu hem her şeyin fiyatı arttı, bu enflasyona göre konuttaki artış normal, hatta az bile diyorlar, hem de konutun çok kazandıran iyi bir yatırım olduğunu iddia diyorlar. Bilmem şu kadar ev aldım nasıl da mutluyum filan diyorlar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu

balon olduğunu kabul etmek istemiyorlar, çünkü biliyorlar ki her balon er ya da geç patlar ya da zamanla söner. eğer balon denmesi sizi rahatsız ediyorsa; gaz var, biraz şişkinlik var diyelim
    Bu formda konutu ilahlaştıranlarla şeytanlaştıranlar lobi olmuşlar ! Artık normal beyin taşıyanların yazabildiği başka alanlara kaymak gerek. Ben öyle yaptım. Sonuçta ortada kişiselleştirecek bir konu olmamalı. Konut veya başka şeyler bir zümreye ait değiller. Parası olan alır- satar. Kiralama konusu da artık insanlık boyutunu aşmıştır. Sadece ezebileceğin kadar ezeceksin felfesi hızla yayılmış olup bizzat iktidar desteklemektedir. bakmayın İktidarın '' çözdük- çözüyoruz, ev sahiplerinin ümüğünü sıkacağız vb..'' söylemlerine. Ortalığı kızıştıran ve böylece toplumu onlarca fikir ve görüş etrafında kutuplaştırarak kendisine karşı birleşememesini sağlayan çok zekice ( kendilerince ) ama ilerisi için çok tehlikeli oyun peşindeler.

2. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3. https://eksisozluk1923.com/entry/155535868

Evi kiraya vermeyi son cümlesiyle çok güzel özetlemiş. 10 dk tanıdığım birine 10 yıl sözleşme yapma. Bu sistemi düzeltirseniz. Kiralar düşer.

Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    https://eksisozluk1923.com/entry/155535868

Evi kiraya vermeyi son cümlesiyle çok güzel özetlemiş. 10 dk tanıdığım birine 10 yıl sözleşme yapma. Bu sistemi düzeltirseniz. Kiralar düşer.

hocam 10 yıl hikayesi olduğu sürece evini kiraya veren net biçimde enayidir, bunu kira değeri ve artış oranından bağımsız olarak söylüyorum.

onlardan biri de benim, evler bir şekilde boşalırsa bir daha kira mira işlerine kesinlikle girmem, bu arada zengin falan değilim bildiğin uzman düzeyi özel sektör çalışanıyım ama kiralar yokmuş gibi yaşadığım için bana sıkıntı yok.

boş ev zaten minimum yeni kiracı için 2 yıllık, eski kiracı için belki 7 yıllık kira bedeli üstüne eklenip satılıyor, halkımız finansal zır cahil olduğu için şimdilik bunu gören az.

ne zaman ki devlet 5 yılı dolan kiracıyı sorgusuz sualsiz evden çıkarır, o zaman tekrar değerlendirmeye alırım.

5.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku

Devlet mecburen yabancıları sınırdışı etmeye başladı. Yabancılara kısa vadeli konut kiralayanlara da yüzbinlerce TL ceza kesiyorlar.

İktidar ne yapıp edip yerel seçime kadar konut kira fiyatlarını düşürmek zorunda. Yapamazsa tarihinin en düşük oy oranını alacağını garanti edebilirim. Yerel seçimlerde milli güvenlik PKK FETÖ kaygıları seçim argümanı değil. Barınma enflasyon geçim vb günlük sorunlar yerel seçimi belirliyor.

Kira fiyatlarına protesto: "Yabancıya konut satışı durdurulsun"

https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...rulsun-2100139
    hükümet ev kiralarına bir kere müdahale etti sonuç ortada, tekrar etsin reaksiyon çok daha sert olacaktır.

oy konusunda ise RTE nin kafa rahat, kılıçdar projesi halen devrede bir yolunu bulup seçimleri hediye edecektir.

6.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    https://eksisozluk1923.com/entry/155535868

Doğru özetlemiş durumu, aynı şekilde benim de kirada 2 yerim var, kira getirileri şu şartlarda çok düşük kalıyor, herhangi bir yazılı sözleşmemiz yok tanıdık kişiler ama bir yere kadar, satılığa çıkardım aylardır satılmıyor, bir de emlakçı birilerini getirince rahatsız oluyorlarmış, yılbaşında kirayı en az %100 arttırmam gerek onu da yapmak çok zor, nasıl olacak bilmiyorum. Şubat ayında bir yer daha almıştım satılığa çıkardım orası da satılmıyor, kiraya da vermek istemem bu durumda, yani yatırım için gayrimenkul almakta insanın başına bela artık.

7.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Doğru özetlemiş durumu, aynı şekilde benim de kirada 2 yerim var, kira getirileri şu şartlarda çok düşük kalıyor, herhangi bir yazılı sözleşmemiz yok tanıdık kişiler ama bir yere kadar, satılığa çıkardım aylardır satılmıyor, bir de emlakçı birilerini getirince rahatsız oluyorlarmış, yılbaşında kirayı en az %100 arttırmam gerek onu da yapmak çok zor, nasıl olacak bilmiyorum. Şubat ayında bir yer daha almıştım satılığa çıkardım orası da satılmıyor, kiraya da vermek istemem bu durumda, yani yatırım için gayrimenkul almakta insanın başına bela artık.
    Iki kiracinizlawvcut durum belli iken üçüncüyü kiraya verirseniz sizin enayiliginiz olur.
    Mulkunuzun dilencisi olursunuz 3 mülkünüzvarsa zaten mantıken gelecek kiraya ihtiyacınız olma ihtimali çok düşük.

Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    %150 enflasyon veya %70 resmi enflasyon veya 2 kat değer kazanan konut fiyatlarının üzerinde bir faiz artışı mı bekliyorsunuz? Faizler 2 kat artsa dahi konut değerlenmesinin yarısına yaklaşmayacakken, konut satıp faize geçmenin matematiğini açıklar mısınız? Konut satıp ikiye katlama hayaliyle borsaya mı geçecekler?
     Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --ben de tersini savunuyorum...

--kiracı olmak özgürlüktür (alacak paranı değer kaybetmeyip üstüne değerlenecek bir enstrümanda tutmak kaydıyla)...
    --ev ucuzken ve uzun vadeli yüksek miktarlı ucuz kredi kullanma durumunda iyi bir yatırımdır...

--şimdi, bu ortam bence yok.
    topiğin başlığı bu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

--şu anda uygun mu? .....devlet bankalarının kredi limiti düşük, özel bankların da faizi yüksek, ve evler zirve fiyatlarını da geçmiş,

--oturmak için ev almak yatırım değil, ihtiyaçtır...

-diyelim ev aldınız...uygun kiracı bulmak zor... 1.5-2 kira bedeli devlete vergiye gidiyor... her yıl amortisman gideri var...20 yıllık bir ev alsan 20 sene sonra kentsel dönüşüme girse, kendi evini yenilemek için evin yarısına yakın yeniden para ödeyeceksin...

--alsan ihtiyacın oldu diyelim...satmaya kalksan alıcı yok.... alırken kolay satarken zor bir yatırım
    --12-13 ay önceki yazılar.....

--fazla ev paraya çevrilemeyen- masrafı büyük- sanal zenginlik...

Sayfa 1221/1312 İlkİlk ... 2217211121117112111219122012211222122312311271 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •