TVlerde görüyoruz...
Herkes kendi çözümünü kendi buluyor...
Kimin gücü kime yeterse...
Kavga dövüş...
% 25 ile ben yaptım oldu zihniyeti ile iktidar ortadan toz...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TVlerde görüyoruz...
Herkes kendi çözümünü kendi buluyor...
Kimin gücü kime yeterse...
Kavga dövüş...
% 25 ile ben yaptım oldu zihniyeti ile iktidar ortadan toz...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Daha 15 gün ünce hazır betoncular birliğinin raporu yayınlandı: Hazır betonda yıllık fiyat artışı %75 , çimento da yıllık artış %54
Yahu adamlarda utanma yok 1 yerine 1,5 yıllık artış söyleyip onu da abartarak söylüyorlar, algı yapıyorlar. Hadi adamın işi bu, ev satmak, milleti gaza getirmek için her şeyi söyleyebilir de bizim forumdaki konutçulardaki bu heyecan niye? yok malzeme 1 yılda %300 arttı, işçilik %350 arttı filan demeler... Hayatımızda hiç işçi görmesek inanacağız.
Son olarak size bir matematik sorusu: Yukarıda inşaatçının dedi gibi; konut maliyeti içinde betonun payı %10 kabul edersek, %50 arsa maliyetine göre, betonun inşaat maliyetindeki payı iki katına (%20) ye mi çıkar yarıya (%5) e mi düşer?
Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
Hazine ,iki ihale öncesinde kamu kuruluşlarına ve piyasa yapıcılarına toplam 28,5 milyar TL rekabetçi olmayan tekliflere (ROT) net satış yaptı.
TÜFE'ye endeksli tahvil(TRT19/7/2028T34 SIFIR KUPON FAİZLİ ) ihalesi öncesinde kamuya satış olmadı,
piyasa yapıcılarına 20 milyar TL net satış yapıldı. Piyasa yapıcı bankaların net teklif tutarı ise 74 milyar 882 milyon TL oldu.
Sabit kuponlu devlet tahvili( TRT050630T11 ,değişken faizli 6 ayda bir kupon ödemeli) ihalesi öncesinde
kamuya 1 milyar TL, piyasa yapıcılarına 7 milyar 500 milyon TL net satış yapıldı. Piyasa yapıcı bankaların net teklif tutarı ise 12 milyar 133 milyon TL oldu.
5 yıllık tüfe ye endeksli tahvili ,hazine ihale programına koymasaydı 20 milyarlık ROT satışı yapamazdı.Bu kadar da net konuşuyorum .İhale öncesi 20 milyar sattıysa ihalede rahat 45-50 satar
peki ya sonraki ihalelerde ???
Tabi ki Tüfeye endeksli dövize endeksli döviz cinsi altına endeksli tahviller sıralamada yer alır
ne zamana kadar reel faiz verene kadar
hadi bakalım çekirdek çitleyerek ihaleleri takip ediyorum .Zurnanın zart dediği yer neresi olacak
https://twitter.com/tthelma12/status...98290527367168
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Banada saçma gelmişti. Siz yazınca şöyle demek istediğini anladım.
Normal bir evde %10
Ama maliyet kaleminin %50si arsa olduğu için aslında inşaa maliyeti toplam maliyetin yalnızca %50
bu nedenle %50’nin %10’nu %100’ün %20si
Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi
Betona para verip 30-50 senede çöp olacağına, Ahşap veya MasifEv yapmak en mantıklısı. Beton evler 50 sene bile dayanmıyor. ABD deki arkadaşların evleri 150-250 sene dayanıyor hepsi ahşaptan yapılmış.
Devleti yönetenlerde öngörü olsa adam gibi altapı yapar ve bu Ahşap vyae Masif ev gibi konuları tertemiz her yerde uygun hale getirir. Ama konut vergisi emlak vergisi vb dolaylı vergileri almak varken, mezar gibi beton evleri satmak sattırmak daha cazip geliyor. Bir beton ev en fazla kaç sene dayanıyor sorması ayıp? Bu yıkılınca milli servet kaybı olmuyor mu? Yık yık yap, yık yık yap, veya deprem olsun yüzbinlerde insan ölsün betonların altında.
Hepsinin sebebi DOLAYLI VERGİNİN %70 olması. Dolaylı vergi hem islama aykırıdır, hem de insanlığa aykırıdır. Dolaylı vergiyi uygulayan hem islama hem de insanlığa karşı suç işlemektedir. Dolaylı verginin yüksek olması en büyük AHLAKSIZLIKTIR.
Generally speaking, a timber frame house lifespan is 100 years or more. Many of the timber frame homes first built in North America in mid 1700 still stand and function today. There are many timber frame structures still in use throughout Europe that date back to early 1100's.
https://hamillcreek.com/blog/increas...home-lifespan/
Yer İmleri