Sayfa 124/777 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224624 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 985 - 992 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. 1 1.5 hatta 2 senedir dolar tutanların mevduata karşı çok ciddi bir getirileri yok ne yazıkki..

Dolarda dalgalanmalardan para kazanmak lazım..Gerisi hikaye..

Bunu yapabilmek için çelik gibi bir sinir sağlam teknik analiz bilgisi ve algılarınızın düzgün çalışıyor olması lazım..

3.96 97 lerde iken her türlü haber geliyor zirveyide geçti neden gidemiyor yollu soruyorduk..
    Anında TA sına baktım negatif uyumsuzluk had safhada idi..

Tabiki çok az kişi satabildi..

Dolar 2 ay içinde 4.25 i görüp yıl sonu 3.90 kaparsa dolarcı kazanmış olur mu???

Buna dikkat etmek lazım..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    sıcak soğuk ben iyice inandım ki bu dolar/tl piyasası + tabikide borsa faiz tarafı tamamen kontrol altında..
    Böyle saçma hareketler SERBEST piyasada imkansız öyle diyim..

Tamamen spek tahtası gibi hareket ediyor dolar ...

Daha evvelde yazdım..Yok öyle FED faiz artıracakmış da yok 10yr lar mış yok ABD enflasyon verisi imiş..

Çeşmenin başındaki zat-ı muhterem ne fiyat istiyorsa oraya geliyor..

swap kapandı..
    büyük döviz ihtiyacını MB kendinden karşılıyor..hatta zaman zaman fiyat garantili satış veriyor..
    forex yasaklandı
    yabancı tl satim dolar alim dese faiz 15...o da zor yemiyor + koskoca bi ülkeyi karşısına alacak..(katar ıda unutmayalım)

Yani 1 milyar dolar ile kaldıraçda olursa hesaplayın artık istediği fiyata çeker doları..

Boşuna kürek çekiyoruz yorum yapıyoruz sanki..
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Gund haklısın..durum anlattığın gibi..

Ancak havaların açık olmasına rağmen rezervlerimizden yemeye başladık..işin kötüsü bu, rezervlerimiz son derece yetersiz zaten..

Sadece MB rezervi değil, geride sakladığımız örttüğümüz bir sürü şey var..Havalar kapandığında, duman oluruz ha..ben ondan korkuyorum..
    -----------

Türkiye'nin cari işlemler açığı Aralık'ta 7.70 milyar dolara yükseldi, 2017 cari açığı 47.1 milyar dolar oldu .

http://www.bloomberght.com/haberler/...eklentiyi-asti

Gund, yukarıdaki haberde bir detay var:

''Resmi rezervlerde aralıkta 8 milyar 636 milyon dolar net çıkış gözlendi''

Ha belki diğer kaynaklardan bazı girişlerde vardır ve bu azalış çokta kendini belli etmiyor olabilir ama sonuçta rezervlerimiz iyi bir konumda değil..

Umalımda dışarısı karışmasın..ancak rezervlerden yiye yiye nereye kadar..

Şu kısım için yinede bir şey diyemem:

abi arkamızda birileri var..
    birileri olmadan bunu yapamazsın..

dediğim spek tahtalarında arkasında patron vardır..
    en kötü patron bi haber yollar olur biter..

yada anlaşmalı boyuna zarar bilanço yollar..

başka türlü imkanı yok zaten..rezerv yesek 15 faize rağmen üzerimize oynarlar..

Bir yerden DESTEK çıkılıyor..rusya iran katar..Buralardan büyük ihtimal..

3. enki
    o net çıkış ihracat zamazingosu 3.70 fiyat yüzünden dendi sanırsam..NET rezervlerde bir erime yok tu sanırsam..(yanılıyor olabilirim)

Afrine giriyoruz 3.85 i gören dolar 3.73 e kadar basılıyor!!! sanırsın metro tahtası beklenti bitti sat..
    Afrin beklenti miydi..Bedelsiz mi bu nedir..
    Yahu güçlü ülkeyiz şu bu o zaman hiç iplemezsin normal fiyattan işlem görür dolar..

Yok öyle değiliz bu satış neyin nesi babam derler adama..

afrine girdik diye neden 10 kuruş düşüyo dolar..
    Birileri bir mesaj mı vermeye çalışılıyor fiyat üzerinden..

O zaman nerede serbest piyasa..
    Dolar kadın erkek arasındaki ilişki barometresi gibi mi

Çok yüksek perdeden bir konuşma ve dil var uluslar arası arenada..
    Bunu birilerine güvenmeden yapamayız..

4. Diğer yandan da ağır ağır ekonomide bir tıkanmaya doğru gidildiği düşünüyorum..

Ama bazı şeyler gizleniyor..Konuşma , kontrol bizde bizden haber bekle denildiğini düşünüyorum..
    Çok sıkışınca da bize yalnız bize gel deniliyor
    El mecbur susuluyor..

Swap ı yasakla forex i yasakla efendim dolarla borçlanmayı yasakla..
    bi yandan gevşek para politikası diğer yandan 12.75 glp

Dediğim gibi şimdilik gidiyor bir şekilde ..

Normalde çoktan paniklemiş idi piyasa ama herşey kontrol altında..
    Son ulker meselesi bile nasıl işlendi basın yayında dikkat...

en sonunda ufak ufak mevcut kredilerin paketlenip MB ına satılması masada sanırsam kaynak için..

Ufak ufak ne enflasyonu yaaa geçin bu işleri onlar eski ekonomik modeller idi çöktü bunlar..Batı amerikaya avrupaya bu kadar para bastılar enflasyon hala sürünüyoooooo

deniliyorrrr..

walla bunu da yapıp bu dolar yine yükselmezse ..

ne olur bilmiyorum..

5.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Diğer yandan da ağır ağır ekonomide bir tıkanmaya doğru gidildiği düşünüyorum..

Ama bazı şeyler gizleniyor..Konuşma , kontrol bizde bizden haber bekle denildiğini düşünüyorum..
    Çok sıkışınca da bize yalnız bize gel deniliyor
    El mecbur susuluyor..

Swap ı yasakla forex i yasakla efendim dolarla borçlanmayı yasakla..
    bi yandan gevşek para politikası diğer yandan 12.75 glp

Dediğim gibi şimdilik gidiyor bir şekilde ..

Normalde çoktan paniklemiş idi piyasa ama herşey kontrol altında..
    Son ulker meselesi bile nasıl işlendi basın yayında dikkat...

en sonunda ufak ufak mevcut kredilerin paketlenip MB ına satılması masada sanırsam kaynak için..

Ufak ufak ne enflasyonu yaaa geçin bu işleri onlar eski ekonomik modeller idi çöktü bunlar..Batı amerikaya avrupaya bu kadar para bastılar enflasyon hala sürünüyoooooo

deniliyorrrr..

walla bunu da yapıp bu dolar yine yükselmezse ..

ne olur bilmiyorum..
    işin sonu MB nin para basması ile bitecek, başka türlü kaynak yaratamazlar. o vakit dolar uçacak.

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    işin sonu MB nin para basması ile bitecek, başka türlü kaynak yaratamazlar. o vakit dolar uçacak.
    Power öyle bir durumda olacak olanları sana söylim..
    elinde TL tutanlar sermaye sahipleri geberecek..
    elinde dolar tutanlara gelince de hiç bir şey kazanamayacaklar çünkü alım gücü de aynı oranda düşecek.
    borsa 300.000 i geçip füzeleyecek.
    tl kredi alanlar ihya olacak.
    yani tl kredi alıp da iş yapanların kredileri sabit gelirli yada elinde tl mevduat tutandan çıkacak..
    banka gibi ahmetden al mehmede ver şeklindeki aracılar da karlarını 2 ye katlayacak.
    bu kredi alanlar yaptıkları iş ve hizmetleri gerekli zammı yaparak zenginliklerine zenginlik katacaklar halk ise bir kere daha acı reçeye boyun eğecek..

vatanını milletini bu toprakların emekçilerini seven birisi bunu teklif edemez..etmez..
    bu kadar açık ve net..

bunun yerine 1 kereye mahsus kelle başı 2000 tl toplansın daha iyi..daha delikanlı..

7. Kaptalist ekonomilerde bütün kanunlar kurallar hatta anayasa PARA yı korumak üzerine yazılmıştır..

Kapital ile gariban vatandaş arasında seçim yapılmak durumunda kalınırsa her zaman KAPİTAL seçilir..

Devalüasyon büyük kapitalin borcunun vatandaşın sırtına yüklenmesi işinin teknik tabirle söylenmesi işidir..

Ben batarsam siz KOMPLE batarsınız ulan demektir..
    eee ne yapacaz..

Pamuk eller cebe nin Türkçe sidirrr..

Eski toplumlarda bunu evine cebren girip silah dayayarak zorla yapıyorlardı..
    Sonra vergiler ile yapılmaya başlandı..
    Şimdi ise daha seksi yollar deneniyor..
    Enflasyon devalüasyon gibi..

Farkında olmadan sermaye akışı tabandan üçgenin piramidin tepesine doğru DEVAM EDİYOR aynen..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Power öyle bir durumda olacak olanları sana söylim..
    elinde TL tutanlar sermaye sahipleri geberecek..
    elinde dolar tutanlara gelince de hiç bir şey kazanamayacaklar çünkü alım gücü de aynı oranda düşecek.
    borsa 300.000 i geçip füzeleyecek.
    tl kredi alanlar ihya olacak.
    yani tl kredi alıp da iş yapanların kredileri sabit gelirli yada elinde tl mevduat tutandan çıkacak..
    banka gibi ahmetden al mehmede ver şeklindeki aracılar da karlarını 2 ye katlayacak.
    bu kredi alanlar yaptıkları iş ve hizmetleri gerekli zammı yaparak zenginliklerine zenginlik katacaklar halk ise bir kere daha acı reçeye boyun eğecek..

vatanını milletini bu toprakların emekçilerini seven birisi bunu teklif edemez..etmez..
    bu kadar açık ve net..

bunun yerine 1 kereye mahsus kelle başı 2000 tl toplansın daha iyi..
    doları olan önce bekleyecek....mümkün olduğu kadar yukardan satıp fırtına dinince tl ye dönecek..yada tl cinsi varlıklar alacak...olacak olan bu... hep böyle oldu...Ama az kişi bunu yapabilecek.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 124/777 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224624 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •