Sayfa 125/157 İlkİlk ... 2575115123124125126127135 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 993 - 1,000 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1. @BearBull paylaşımlarında vardk kazanan kaybedenler, çoğunluğu kaybediyor tahmin ettiğimiz gibi

4-5 aracı kurum artıda geri kalanı eksi oluyor genelde (aklımda kalan )

Birde hedge amaçlı yapanlar var, gerçekte kar mı ediyor zarar mı ediyor bilemezsin, bazıları böyle

General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    FORM OKURLARINA SORUYORUM.

aşağıdaki hisse senedi grafiği 10 yıllık bir grafik.

bu hisse senedi türkiyede olsa bu hisseyi alıp 10 yıl tutmak istermiydiniz.

10 lıradan 797 lıraya gitmiş hemde 10 yılda.

getirisi 79,7 kat (%7970)

hisse ismi bir sonrakı gonderıde acıklanacak.

kriterlere uygun fiyat da ucuz görüyorsam alırım,
    momentumu yüksek olanlar kazandırmaya devam ediyor genelde.

General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    hadde :D yazıyı sımdı gordum.

valla polemık yapma pesınde degılım bir iddamda yok bunu yapın kesın kazanırsınızda dıyemem onu yapın kesın kaybedersınızde dıyemem.

Hangi tür size uyuyorsa onu yapın.

Ama mantıklı olanı yapın size uygun olanı yapın getirileri karsılastırıp analız edın. SOnra karar verin benim derdim bu ne benim dediğimi yapın ne ctugrulun dediğini kendi dogrularınız olsun ıksınıde bakın analız edın olcun tartın istediğinizi seçin bizler illa benimkini seç veya ctugrul hoca illa benimkini seçin diye yazmıyor.

Biz fikileri paylasırız mantık suzgeçinden geçiren sizler olmalısınız. Biz farklı bakış acıları katarız kararı sızler verırsınız.

O yüzden kimse kimseye bir strateji pazarlıgı pesınde olmadıgını bılmenızı ısterım.

Gayet samımı bir biçimde farklı bakış açılarını kendı tecrübelerimizi aktarıyoruz okadar.

gelelim ctugrul bakış acısına.

ctugrul hocam dogru bır noktaya parmak basmıs kaldıraçlı turev pıyasalarda kazanma kaybetme ihtimali muhtemelen düşüktür yani kaybeden kısı fazladır. kazanan azdır. BU bir tahmın viopta bu oran hıc acıklanmadı ama forekste acıklanmıstı. bu arada foreksle viop arasında daglar kadar fark var. aynı sekılde borsada da bu oran muhtemelen boyledır kaybeden daha cok kazanan azınlıktır.

gelelim UVY olayına şimdi Riske girmeyeyim aman 1000 Tlm cebimde kalsında 50 bın TL kazanmayıvereyım diyorsanız karsınızda faiz var. Öyle değilmi hisse senedi her ne kadar uvy de cogunlukla kazandırıyor olsada. Bir riskide üstlenmiş oluyorsunuz. Borsada kimse kaybettiğini samimi bir biçimde söylemez. Söylemek istemez egosuna yediremez. BU yuzden BİMEKS'ı uzun vadeli yatırım yapmış bir tane allahın kulu yoktur. BİMEKS güzel bir şikrlet değilmiydi DUKKANINDAN alıs veriş yapmadınızmı teknoloji sektöründe değilmi teknoloji ise geleceğin trendı değilmi. karlarıda iyiydi. Ne oldu UVYCI varsa onları batırdı. Sizin aranızda BİMEKS almamıs olabilir ama hisse netı hiç takıp etmemiş ama bu hisseyi biriktiren mutlaka uvyciler vardır. Onlar battı.

Şimdi her şirketin batma ihtimali vardır doğrumu kimse bu şirket asla batmaz diyemez en büyük bankalar dahi battı türkiyeyi geçtim abd bankaları dahi battı. o yüzden hiçbir şirket için kesin batmaz diyemeyiz.

O halde bir hisseyi 10 yıl elınde tutan birisi ile 1 yıl elinde tutan birisi aynı riski üstlenmiş olur mu sizce ?

Ctugrul hocamın verdiği örnekten gidelim. kaldıraçlı piyasalarda varacagın yola ölmeden götme ihtimalin %20 diyelim. ama o yoldan bir kere geçecek ve 50,000 TL nı alacaksın.

UVYci ise ölme riski %20 olan bir yoldan her geçişinde 2000 TL kazanacak fakat diğer adamın kar potansıyelıne ulasabilmesi için %20 ölme riski olan bu yolda tam 25 kere geçmesi gerekecek.

Büyük soru şu.

%80 ihtimalle ölme oranı olan yolda 50,000 TL için sadece 1 kere geçermisiniz.
    Yoksa
    %20 ihtimalle ölme oranı olan yolda 50,000 Tl için 25 kere mi geçmelisiniz.

Burada kastetiğim şey şu uvycı 50,000 TL ye ulasması için 25 yıl boyunca hisse senedini elinde tutugu varsayılıyor buradakı %20 ihtimalli olan ölme riski 25 yıl içinde bir gün şirketinizin batması fetöcü ilan edilmesi kapanıp gitmesi gibi risklerin ihtimalini gösteriyor.

Diğer tarafta ise 1 yıl gibi kısa bir sürede ya batarsınız yada 50 bın TL ye ulasırsınız.

ben olsam önce 2. yöntemi denerım yani 1 yılda %80 lık bir risk alıp 50 bın TL ye için giderim bu yolda neden derseniz ?

Diğerini yapmam için hala vaktim var önümde koskaca bir 24 yıl var. :D 1 yılını diğerinde öldürdüm param batmıs olsa bile en fazla 1 sene kaybedeceğim kalan 24 yılımı hisse biriktirmekle geçirebilirim.

Fakat direk hisse biriktirmekle başlarsam 25 yıl boyunca hisse biriktirdikten sonra ölüp ölmediğimi göreceğim. 25 yılım heba olacak 24. yılında şirket fetöcü cıkarsa battım. koskoca 24 yılın boşa gitti 25. Yılında UVY olmadı bari viop deneyeyım dediğinde artık bu işin cazibesi kalmayacak 25.'nci yılında vioptan 50 bın kazansan ne yazar zaten ömür bitmiş.

yani diyeceğim o ki 30 yaşıdasınız ortalama diyelim.

senaryo-1
    31 yaşınıza kadar viop denediniz kazandınız 50 bın TL paranız oldu. 31 yaşınızdan ıtıbaren emeklisiniz.

senaryo-2
    31 yaşınıza kadar viop denedınız ve paranızı batırdınız 32 yaşınızdan itibaren hisse biriktirdiniz 56 yaşınızda emekli oldunuz.

senaryo-3
    30 yaşınızdan itibaren 55 yaşınıza kadar hisse biriktirdiniz 55 yaşında emekli oldunuz.

senaryo-4
    30 yaşınızdan itibaren 53 yaşınıza kadar hisse biriktirip battınız 54 yaşınızda viop girdiniz 55 yaşınızda emekli oldunuz.

sernayo-5
    30 yaşınızdan itibaren 53 yaşınıza kadar hisse biriktirip battınız 54 yaşınızda viop girdiniz 55 yaşınızda ondanda battınız emeklı olamadınız.

Hangi sernayo size daha mantıklı ise o senaryoyu seçin.

RİSK ANALİZİ BENCE BUDUR TEK TARAFLI YAPILMAZ YANİ BEN SADECE KAYIP VE KAZANMA İHTİMALİME BAKAYIM KAZANMA İHTİMALİ DÜŞÜKSE TAMAM GİRMEYEYİM. BU RISK ANALİZİ DEĞİL Kİ.

RİSKİ ÖLÇERKEN HERŞEYİYLE ÖLÇÜN 25 yıl içinde kriz cıkma ihtimali ile 1 yıl içinde kriz cıkma ihtimali aynı değildir.

GİDİN kriz dönemlerinin öncesine bakın. 2000 yılında hisse almış birisi 2009 başında %0 getiri elde etmiştir. 9 yıl emek emek biriktirirsiniz 1 yıl içinde 9 yıllık emek %0 eder.

UVYYI DENEMEK İÇİN YETERLI VAKTINIZ VAR. FKAAT dırek UVYden basladıgınızda ulan acaba viopta 1 senede parayı kırmış olsaydım hayatımda ne değişirdi diye düşünebilirsiniz.

Viop yüksek sermaye gerektirmez. küçük paranızı kaldıraçla büyütülür. o yuzden 1 yılla örnek verim.

ancak hişsse tarafı büyük para ister küçük parlarla ne ben nede siz emekli olursunuz bu yuzden sureklı olarak biriktirmek durumunda kalıyorsunuz.

2000 yılında hisse biriktiren vatandaş 2008 krizi sonrası 9 yılda %0 kazandı üstelik bu sure zarfında tahtası kapanan hisseleri bir araştırın kaç tane baba şirketin tahtası kapanmış ?

VİOP KURTLAR SOFRASIDIR MANUELDE ÇOK ZORDUR KAZANMAK, OKADAR BİLDİĞİNİ SANAN BEN BİLE VİOP MANUEL KISA VADE BULASMAM. HA ORTA VADE DENEMEYE DEGER BENCE. SİSTEMLE KAZANMAK KOLAYDIR AMA KURALLARI HARFİYEN UYGULAYABİLMENİZ COK ZORDUR.

Şunu unutmayın UVY büyük ihtimallerle sizi uzun bir zaman sonra emekli eder hep biriktirirseniz. ancak ufakta olsa risk barındırıyor. bunu geçmişe bakarak anlayabilirsiniz.

Yaa geçmiş şöyleydi böyledi demeyin bugun uvyciliği tercih ediyorsanız bunun sebebi geçmişte kazanç sagladıgını görmenizdir.

Fakat unutmayın japonlar 32 yıldır sizin gibi düşünmüyor.

Erhan bey,
    Yazınız çok uzun ve karışık olmuş. Ama anladığım kadarı ile gencim risk alırım diyorsunuz[emoji1].

Bende bu filmi daha önce izledim, bir sonraki sahnede neler olacağını biliyorum diyorum[emoji1].

Siz bize, bizim zamanında büyüklerimize yaptığımız gibi senin devrin geçti, yeni sistemlerden anlamazsınız muamelesi çekeceksiniz bizde size o zaman bizim büyüklerimizin bize anlatmaya çalışıpta anlatamadığı gibi anlatmaya çalışıp anlatamayacağız. Sonra bayrağı siz devralacak sizde arkadan gelenlere anlatamayacaksınız. Devran böyle maalesef.[emoji79]

Bugün ülkemizde borsada neden diğer ülkelere oranla çok ama çok az oranda ky var sizce?

Çünkü darbeyi yiyen dahada geri gelmiyorda ondan. Risk alıp köşeyi döneceğim derken, maaşından gıdım gıdım arttırdığı parayı, düğününde takılan altınları bozdurupta borsaya koyduğu parayı yada anasından babasından borsada üçe beşe katlayacağım deyip te aldığı parayı, borsada kaybedenlerin çok çok büyük kısmı geri dönmez.

Risk öyle bakkaldan peynir almaya benzemez. Adamın canını hemde yukarıdaki gibi gariban adamın canını çok feci yakar. Çoğuda işte tamda bu yüzden geri dönmez.

Küçük bir kısmı kaybettiğini geri kazanmak için geri döner.

Onların içindende çok küçük bir kısmı başarılı olur.

Sistem böylelerinin risk alıp kazanması için dizayn edilmemiştir.

Öyle her risk alırım diyenin kazanacağı bir dizayn olsaydı, o riskleri herkes gözü kapalı alırdı zaten. Şu anda da ortalık risk alıp zengin olmuş adamlarla dolu olurdu.

Siz kaç tane gerçek, yaşanmış, risk alıpta çok zengin olmuş adam gördünüz yada duydunuz. Bu işler anca filmlerde olur birde Lafontain masallarında😁

Her giden 100 kişinin 80'inin öldüğü yere gitmek cesaret değildir.

Kökü derinde olmayan ağaç rüzgarda diğerlerinden çabuk yıkılır. Önce köklenmeye bakın.

Bu işlerin anası atası borsadır. Türev piyasalar hep ondan çıkmadır. Warren Buffet gibi deha bir adam bile bu türevlerden uzak durun derken biz mi herkesin akıllısıyızda herkesten daha iyi biliyoruz.

Belliki sizde anadan atadan kendisine bşr şey kalan birisş değilsiniz. Yazılarınız dan kendi çıkarımım, ya kendinize ait küçük bir işiniz var yada bir yerde maaşlı çalışansınız. Alnınızın teriyle birikim yapmış, teknoloji ve bilgisayar programları ile barışık birisisiniz. Kaleminizde kuvvetli. Okuyup araştırmaya da çok düşünsünüz. Ama henüz çok ama çok gençsiniz.

Bana henüz çok büyük bir darbe yememiş olduğunuzu düşündüren yazılarınız var. Umarım hiç yemez, o yüzbinde birden bile az olan risk alıp başarıya ulaşanlardan birisi olursunuz.

Ama el yumruğu yemeyen kendinikini balyoz zannedermiş der atalarımız.

Zamanında kendi yumruğunu balyoz zanneden ve bu riskleri alan arkadaşlarımın hiç birisi bakın abartmıyorum hiç birisi el yumruğu yedikten sonra iki seksen yerden kalkamadılar. Hiç birisi dahada geri dönmediler bu piyasalara.

O farazi 25 yıl daha yaşarmıyım o bile belli değil söylemlerinide bence rafa kaldırın. Bugün doğan her bir bebeğin ortalama yaşam süresi 73 yıl. Yani ortalam bir insansan zaten beklenen yaşlam süren 73! Hangi 50 hangi 60?

73.

Siz uv yatırım yapın, o size çok uzak gibi görünen 50'ye 24 yıl sonra geldiğinizde üstüne bir o kadar daha yaşayacaksınız inşallah [emoji1]

Zaten 26 yaşındaysanız muhtemeldir ki en fazla 20 yıl sonra ekonomik bağımsızlığınızı uv ile rahat rahat elde edersiniz. 45-46 sizi korkutmasın, pek çok açıdan herşeyin en güzel olduğu yılların başı sayılır.

Ne yazsam boş. Bunu bile bile yazıyorum. Kararınıza son derece saygıda duyuyorum.

Muhtemelen yaş gereği bu dediklerimi yaşadığınızı görecek kadar zaten bu tarafta olamıyacağım. [emoji1]

Ama olurda siz 50-60'lara geldiğinizde ben haklı çıkarsam, gençlere tatlı tatlı benim size şimdi anlatmaya çalıştıklarımı anlatmaya çalışırken, bir zamanlar bir ctugrul vardı deyiverirseniz bizde şad oluruz belki[emoji1] [emoji1] [emoji1]

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Viop kazanç kaybeden oranı foreksle yaklaşık aynı 80 - 20 zati trade eden sayısı 10 bini geçmez. Çok kisi siliindi gitti

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by zifige Yazıyı Oku
    İyi değil derken daha iyisi olduğu yada yapabildiğimden değil )

Birkaç aydır ki trendlere göre yorumladım sadece iyi trendler oldu sanki bu trendlere göre azami aylık 3-4 binlik puanlar yakalamalı diye düşünerek yorumladım.
    demek istediğinin farkındayım ;)

size özellikle böyle bir örnek ayarladım kı bakış acınızı değiştirin diye.

sabırsız görünüyorsunuz bu durum algoritmik trade için uygun bir yapı değil aslında.

basit vasat bir sistemin bile 1 sene içerisinde ne kadar kazandırdıgını görebilmeniz acısından örnekledım. algo tradede oyle 3 5 ayda para kazanırım diye umarsanız cok canınız yanar.

olaya en az 1 senelık getiriyle baklamılısınız bazı algoritmalar 2 senede kar eder. 1 sene boyunca hiçbirşey kazanmadan trade eder.

üst üste 20 adet işlemın 20 sındede zarar eder. vesaire sizde farkındasınızdır bu durumun.

yatay kalma süre zarfları ise 15 18 ayı bulabilir.

neyse şimdi gelelim grafiğe

ARKADAŞLAR PEMBE RENKLI HİSSE SENEDİ GRAFİĞİ NEYİ TEMSIL EDİYOR ACIKLAYAYIM.

ZİFİGE İSİMLİ ARKADAŞIMIZA GETİRİLERİNİ GÖSTERDİĞİM 30 İLE 400 LUK ORTALMANIN KESİŞİMİYLE ALIM SATIM YAPAN VİOP ALGORİTMİK TRADE ROBOTUNUN İÇİNDEN MALIYETLERI DÜŞÜLDÜKTEN SONRA ELDE EDİLEN KAR GRAFİĞİNİ SERMAYEYİ BİLEŞKE ŞEKİLDE HESAPLADIKTAN SONRA BU KAR GRAFİĞİ BİR HİSSE SENEDİ GRAFİĞİNE DÖNÜŞTÜRDÜĞÜNÜZDE.

10 LIRADAN 800 LIRAYA CIKAN BİR HİSSE SENEDİ ALIP TUTMUŞ GİBİ GETİRİ ELDE EDİYORSUNUZ.

PEMBE ÇİZGİ 30 İLE 400 LUK HAREKETLI ORTALMANIN ALIM VE SATIMLARINDA ELDE EDILEN ZARARLI VE KARLI ISLEMLERI KOMISYON + KAYMA MALIYETLERI DÜŞÜLDÜKTEN SONRA ELDE EDILEN SONUCU TEMSIL EDİYOR.

BUNUN GETİRİSİ TIPKI HİSSE SENETLERINDE OLDUGU GIBI BILESKE YAPTIGINDA VE BUNU HISSE SENEDI GRAFİĞİ GİBİ UYARLADIGINIZDA.

10 LIRADAN 800 E GIDEN BU HİSSE SENEDİ ALIP BEKLEMEKLE AYNI SEYI ELDE ETMEKTESINIZ.

YANİ GRAFİK DİYORKI BİZE EĞER 30 İLE 400 LUK ORTLAMANIN ALIM VE SATIMIYLA CALISAN ROBOTA PARANI BAGLARSAN VE HER KAZANCINLA LOTUNU ARTTIRIRSAN.

10 LIRADAN 800 LIRAYA GİDEN BİR HİSSE SENEDİNDE HİÇ TRADE ETMEDEN NE KAZANACAKSAN AYNISINI KAZANIRSIN.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

6.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Erhan bey,
    Yazınız çok uzun ve karışık olmuş. Ama anladığım kadarı ile gencim risk alırım diyorsunuz[emoji1].

Bende bu filmi daha önce izledim, bir sonraki sahnede neler olacağını biliyorum diyorum[emoji1].

Siz bize, bizim zamanında büyüklerimize yaptığımız gibi senin devrin geçti, yeni sistemlerden anlamazsınız muamelesi çekeceksiniz bizde size o zaman bizim büyüklerimizin bize anlatmaya çalışıpta anlatamadığı gibi anlatmaya çalışıp anlatamayacağız. Sonra bayrağı siz devralacak sizde arkadan gelenlere anlatamayacaksınız. Devran böyle maalesef.[emoji79]

Bugün ülkemizde borsada neden diğer ülkelere oranla çok ama çok az oranda ky var sizce?

Çünkü darbeyi yiyen dahada geri gelmiyorda ondan. Risk alıp köşeyi döneceğim derken, maaşından gıdım gıdım arttırdığı parayı, düğününde takılan altınları bozdurupta borsaya koyduğu parayı yada anasından babasından borsada üçe beşe katlayacağım deyip te aldığı parayı, borsada kaybedenlerin çok çok büyük kısmı geri dönmez.

Risk öyle bakkaldan peynir almaya benzemez. Adamın canını hemde yukarıdaki gibi gariban adamın canını çok feci yakar. Çoğuda işte tamda bu yüzden geri dönmez.

Küçük bir kısmı kaybettiğini geri kazanmak için geri döner.

Onların içindende çok küçük bir kısmı başarılı olur.

Sistem böylelerinin risk alıp kazanması için dizayn edilmemiştir.

Öyle her risk alırım diyenin kazanacağı bir dizayn olsaydı, o riskleri herkes gözü kapalı alırdı zaten. Şu anda da ortalık risk alıp zengin olmuş adamlarla dolu olurdu.

Siz kaç tane gerçek, yaşanmış, risk alıpta çok zengin olmuş adam gördünüz yada duydunuz. Bu işler anca filmlerde olur birde Lafontain masallarında��

Her giden 100 kişinin 80'inin öldüğü yere gitmek cesaret değildir.

Kökü derinde olmayan ağaç rüzgarda diğerlerinden çabuk yıkılır. Önce köklenmeye bakın.

Bu işlerin anası atası borsadır. Türev piyasalar hep ondan çıkmadır. Warren Buffet gibi deha bir adam bile bu türevlerden uzak durun derken biz mi herkesin akıllısıyızda herkesten daha iyi biliyoruz.

Belliki sizde anadan atadan kendisine bşr şey kalan birisş değilsiniz. Yazılarınız dan kendi çıkarımım, ya kendinize ait küçük bir işiniz var yada bir yerde maaşlı çalışansınız. Alnınızın teriyle birikim yapmış, teknoloji ve bilgisayar programları ile barışık birisisiniz. Kaleminizde kuvvetli. Okuyup araştırmaya da çok düşünsünüz. Ama henüz çok ama çok gençsiniz.

Bana henüz çok büyük bir darbe yememiş olduğunuzu düşündüren yazılarınız var. Umarım hiç yemez, o yüzbinde birden bile az olan risk alıp başarıya ulaşanlardan birisi olursunuz.

Ama el yumruğu yemeyen kendinikini balyoz zannedermiş der atalarımız.

Zamanında kendi yumruğunu balyoz zanneden ve bu riskleri alan arkadaşlarımın hiç birisi bakın abartmıyorum hiç birisi el yumruğu yedikten sonra iki seksen yerden kalkamadılar. Hiç birisi dahada geri dönmediler bu piyasalara.

O farazi 25 yıl daha yaşarmıyım o bile belli değil söylemlerinide bence rafa kaldırın. Bugün doğan her bir bebeğin ortalama yaşam süresi 73 yıl. Yani ortalam bir insansan zaten beklenen yaşlam süren 73! Hangi 50 hangi 60?

73.

Siz uv yatırım yapın, o size çok uzak gibi görünen 50'ye 24 yıl sonra geldiğinizde üstüne bir o kadar daha yaşayacaksınız inşallah [emoji1]

Zaten 26 yaşındaysanız muhtemeldir ki en fazla 20 yıl sonra ekonomik bağımsızlığınızı uv ile rahat rahat elde edersiniz. 45-46 sizi korkutmasın, pek çok açıdan herşeyin en güzel olduğu yılların başı sayılır.

Ne yazsam boş. Bunu bile bile yazıyorum. Kararınıza son derece saygıda duyuyorum.

Muhtemelen yaş gereği bu dediklerimi yaşadığınızı görecek kadar zaten bu tarafta olamıyacağım. [emoji1]

Ama olurda siz 50-60'lara geldiğinizde ben haklı çıkarsam, gençlere tatlı tatlı benim size şimdi anlatmaya çalıştıklarımı anlatmaya çalışırken, bir zamanlar bir ctugrul vardı deyiverirseniz bizde şad oluruz belki[emoji1] [emoji1] [emoji1]

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    merhaba ctugrul bey,
    erhan bey ile sizin yazılarınızı takip etmeye çalışıyorum,
    fazla yazı yazmayı sevmiyorum. şuan aşağıda okuyacağınız yazıları erhan beye gönderdim.

''erhan hocam merhaba,
    yaklaşık bir yıldır sizin yazılarınızı takip etmeye çalışıyorum.
    1996 yılında borsa ile tanıştım o zamanın flaş hisselerinden koytaş ile işe başkadım uzun vade olarak aldım. o zamanlar internet yok takip etme imkanı yok 1996 dünya kupası için ürün üretiyor şöyle iyi böyle iyi diye anlatıyorlar biz de inandı o zamanın parası ile bir ev parası şimdiki parayla 100-120 binlira gibi teletxli televizyonlardan takip etmeye çalışıyoruz. sonuç battık. para gitti ALLAH sağlığımızı almadı hamdolsun

Uzun Vadeli Temettü Yatırımcılığı yazılarınızı okuyunca aklıma geldi uzun vade olabilir ama mutlaka hisse ile ilgili haberlri takip etmek gerekir.
    biraz da şanş olmalı insanda mesela ben egeliyim hadi egegiyim alalım dedik tahtası kapandı.egyo aldık tahtası kapandı alfamenkul vardı sekreter paraları çaldı kaçtı tahta kapandı yani hep zarar zarar zarar.
    burası türkiye uzun vade çok dikkatli olmak gerekiyor ALLAHtan şuan heryerde internet var haber takibi yapabiliyoruz. benim tavsiyem olamaz ama aman dikkat haber takibi şart diyorum.
    sizin şu viop yazınızı okuyunca bu iş için 10 000 tl ayırdım onu inceliyorum samimiyetle söylüyorum 0 lira olsa bile üzülmem sizin sisteminizi denemek istiyorum.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim sadece sistem kullanılacak duyguları karıştırmadan zarar kar hiç mühim değil.
    atalarımızın bir sözü vardır parayı nerde kaybettiysen orda ara diye bellimi olur belki kaybettiğimizin binde birini burda buluruz.
    herşey için şimdiden teşekkürler.
    ALLAH a emanet olun''

bu yazı sadece örnek olması için yazılmıştır daha fazlası var eksiği yoktur örneğin bimeks gibi 1,95 maliyet 30,000 hisse 0,60 kuruştan 1 ay önce verdim.
    uvy arkadaşlara tavsiyem elinizde olan hisseler ile ilgili haberleri mutlaka takip edin. ben beceremiyorum ama stop lost mutlaka uygulayın.

ALLAHA emanet olun.

7. @CTURGURL HOCAM ALEM ADAMSINIZ NEREDEN NEREYE GETİRDİNİZ KONUYU.

İnşallah herkes cok yasar elbetteki gözünüz arkada kalmasın sizi unutmayacağımı bilin.

Kimin ne kadar yaşacagı elbetteki belli değil. Umarım sizde beni unutmazsınız

İnşallah hepimizde istediği hayat stdartlarına kavusur.

eskilerle konusmayı seviyorum cunku sizden duydugum seyi ilk defa duymuyorum.

eskiden güneşe tapılırdı onların yaşadıgı tecrübe hissetikleri acıklayabildikleri herşeyi güneşin varlıgıyla bagdaştırırlardı.

Oysakı gunumuzde artık güneşin tanrılıgından dahi bahsedemeyiz.

Eskileri niye severim ve onlarla hep karşılıklı atışma yaşarız ?

çünkü eskiler hep PİYASAYI SUÇLUYOR

bunu ben başaramadım demek yerine piyasa buna izin vermedi cumlesı geçiyor. Kaybettiniz herkes mi kaybetti %20 kazandı ve bu %20 cokda buyuk kazandı dogrumu ? Demekki kazanabilenlerde varmış.

Peki niçin kendize şu soruyu sormuyorsunuz ben %20 içine girmek için ne yaptım neden giremedim hatayı nerede yaptım demek yerine ben oraya giremezdim sokmuyorlar demek anlamsız kalmıyormu. Yani alım ve satım tuşuna basmak sizin elinizde olmasına rağmen beni oraya almadılar demek bir tezatlık doguruyor ben yapamadım hatalı ve yanlıs işlemler yaptım demek gerekiyor bence.

Ancak eskiler herzman senin lotunu bılırler senın paranı sayarlar sana yedırmezler gibi cumleler kurmakta.

Yani kendi yanlıs alım satımlarını kendilerine değil sürekli piyasaya veya piyasa oyuncularına mal ederler.

tabi buradan iğneyi birazda benim tarafa sokuşturayım benim gibilerde belkide anlattıgınız şeye inanmak istemiyordur. Belkide kendi kendini ikna etmek için böyle diyordur diyede siz düşünebilirsiniz.

Anlattıgınız olayların bır coguna katılıyorum. Ancak bunları acıklarken bunlar kişilerin kendi bireysel hataları. Bunların hatalarını PİYASA MAL ETMENİZİ yanlış buluyorum.

En cokta buna kızıyorum zaten sokaktakı vatandaşın borsa fıkrının degısmemesının sebebıde bu.

Borsamı KUMAR YA ev arabanı kaybedersın diyorlar.

Niye böyle deniliyor yaw cık dekı mertce yanlıs alım satım yaparak para kaybettim de. sankı kendının hıcbır sucu yokmuş gibi anlatılıyor.

Arkadaslar kımsenın basına sılah dayayıp bu malı alacaksın veya satacaksın denılmıyor herkes kendı fıkrı ve aklıyla alım satım yapıyor. O halde nasıl oluyorda ben değil piyasa suclu oluyor ????????

Burada bir paradoks var. Bir taraf yalan söylüyor.

Çevreme bakıyorum %80'inde bir adet bilanco programı dahi yok. aptal saptal hisselerde trade ediyorlar.

bu adamlara ben trader bile demiyorum. ben bu adamları borsacı gozuyle dahi bakmıyorum.

ister trade et ister uvycı ol aldıgın şirketin bilancosunu bılmıyorsun kusura bakma ben sana borsacı demem.

BU kişiler %80 i oluşturuyor zaten. Çevrenize bakın abuk subuk bir hissenin sayfasına girip yazılanlara bir bakın. Ben baktım kaybeden %80 i araştırdım. gördüm ki

borsada toplam yatırımcı sayısı 100 kişi ise bunların 80 tanesı aldıgı hissenin bilancosunu bilmiyor bilende karların aşağımı yukarımı gıttıgınden habersiz. %20 lik dilimin %15 i bilinçli yatırımcı ve büyük yatırımcılardan olsuyor.

kalan %5 te muhtemelen uvyci filandır.

hisse tarafında değil ama viop tarafındakı yediğim darbeleri zaten anlattım

hisse tarfında darbe yememiş olmamın sebebi ben bu işe bilancoyla girdim. yani borsaya girdiğimde ilk 1 ay abuk subuk senetlerde al sat yaptım. sonra durdum dedimki bu hisselere neye göre hareket ediyor.

Sonra bir başladım araştırmaya hopp bilancoya kadar geldim. 0 yatırımla 1 sene boyunca borfin fast web mali analize para ödedim ben ? hiçbir hisse senedi almadan beş kuruş param yokkken borfine 1 senelık para ödedim.

Sırf girmeden önce öğreneyim bakalım temel analiz gerçekten işe yarıyormu yaramıyormu test etmek için.

Çevreme bakıyorum adamlar 50,000 Tllık hisse alıyor fakat bir borfini dahi yok.

Yaw benim hiç yatırımım olmadıgı halde 1 sene boyunca borfinin fast webine para ödüyorum

1 sene sonunda gerçek parayla yatırıma başladım aranızda var mı hiç para yatırmadıgı halde bilanco programı alıp test eden adam ?

haliyle bunun avanrajını yaşadıgım için borsa tarafında el yumrugu yemedım herşey cok acık ve net belli stopunu koyacaksın bilanconu bileceksin yatacan arkana.

stop koyuduktan sonra en fazla ne kaybedebilirsin ki ? soruyorum yani %7 ye stop koy bilancona bak ona göre hisse seç.

Bu durumda 4 kere terse gelsen bile %28 kaybedersin. 5. de en az %30 alırsın en az.

yaşim 28 bu arada. Nasıl para batırıyorsun ben şaşıyorum abi yani batman için 100/7 = 14 kere stoploss olman gerekiyor.

eğer 14 kere stop oldugun bir hisseyi alıyorsun zaten hisse seçim stratejine bir problem vardır birşeyler eksik gidiyordur yani.

Ama yok sen bir kere alırsın tutarsa tutar tutmazsa batıncaya kadar stoplamazsın.

Sonra e ben değilde piyasa batırdı benı patron paramı saydı benim bilmem ne yaptı benim.

olmuyor.... (seni kastetmedim tugrul abi hani bu tarz yatırımcılar var onları kastediyorum)
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

8. tuğrul hocamla aramızdakı ıkıncı farkta şu.

ÖN YARGI!

Ben hissede trade ettim uvy hisse senedini elınde tutugunda neler olabılecegınıde bılıyorum vıopta manuelde trade ettım algorıtmık trade hala devam edıyorum foreks ve diğer yatırım alanlarındada trade ederek denedim.

Fakat C tugrul hocam benim anladıgım hissede trade yapıp yine hissede uvycı olmus.

future pıyasalarda bır tecrübesi yok etraftan duyduklarıyle hıc denemeden bır yargıda bulunuyormus gıbı.

algoritmik tradenin ise nasıl bırsey oldugu konusunda bence hıcbır fıkrı yok.

Bende buna karsıyım yine ne yapacaksan onu yap ama önyargıyla gelme işte.

bir işe girişeceksınız ufak bı parayla işin tecrübesinicıraklık dönemini görün baktınız sıze gore degıl sıze uygun olana geçin.

Ben deneyin diyorum ufak bır parayla deneyeceksın olmazsa git otekı tarafa devam et.

Ama hiç denemeden yaw olmuyormus ıste oyle duyduk dıye kestırıp atmak ne kadar dogru.

Borsaya nıye gırdın ozman borsa ıcınde herkes boraya gırme batarsın dıyor.

Sayfa 125/157 İlkİlk ... 2575115123124125126127135 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •