Bıçkın gavurlar buna rice affect diyor. Google'da bulunmaz. Her kare çarpı iki kısa sürede milyonlara yakınsıyor. Benim hesabıma göre; bugün pozisyon açan, her sene temettü + temettünün yarısı kadar ilave nakit ile tekrar Ereğli alırsa lot sayısını 4-5 sene arasında ikiye katlıyor. Yeni iş başı yapan arkadaşlara bu mantığı anlatıyorum. Bin lot ile başlasa 25 seneden 32 bin lota ulaşır. Al sana Ereğli temettü emekliliği. Zaten bugün işbaşı yapan en az 35 sene çalışacak. Etti mi sana 128 bin lot.
Aylık alımlar ile her yıl 4000 adet ekleyebilen birisi %10 temettü eklemeleri ile beraber 10 yılda yaklaşık 80500 adet eregli veya isdmr sahibi olabilir. Neden 4000 adet derseniz bence bugün ev almak isteyen biri aylık minimum 10-12bin TL arası taksit ödemesi lazım ki bir ev alabilsin. Buna endeksledim. Peki 10 yıl sonra yaklaşık b sene verdiği net 4 TL ile hesaplarsak 80500 x 4 TL = 322.000 TL / 12 = 26.833,33 TL aylık temettü geliri diyebiliriz. Afiyet olsun.
Sesli düşündüm yatırım tavsiyesi değildir.
Uzun vade yatırımcı olmaya çalışıyor.
Devlet tabii ki.
Sosyal devlet aslında budur ama hükümet bunu oy için yapıyor ve planlama yapmıyorsa dönüp dolaşıp yine bize giriyor.
Ama planlı yapıyorsa "tahminlere göre" 2 trilyon liralık bir ticaret hacmi oluşacakMIŞ. Zincirlere sistem. Devlet, inşaat şirketine, o şirket ise işçiye, demirciye, camcıya, çimentocuya....vs İlave istihdam, ilave tüketim, ilave büyüme....
Ev sahibi olup hayatının en büyük sorununu çözecek insanlar...vs
Doğru mu yanlış mı hep tartışılır.
Maaş zamları yapılırken de aynı muhabbet. Bir kısım derki "devlet çok zam yaptı, enflasyon-zam sarmalı oluşur, artmaya devam eder". Diğer kesim ise "öldük, alım gücü bitti, mutlaka enflasyon üstü zam yapılmalı".
Avrupa mesela enflasyonun yarısı kadar zam yaptı. Enflasyonu beslememek için. Ama tabi alım güçleri iyi olduğundan, halk kendi kendini sübvanse ediyor. Ülkemde ise devlet şart.
Biz de burada HRC yükselsin diye bekliyoruz ama çeliğin girmediği yer yok. O yükselince, hammaddesi çelik olan ürünün de fiyatı artıyor. Bu da bir enflasyon? O zaman çelik üreticileri de kâr marjlarını kıssın, neden zam yapıyor demeliyiz.
Dar gelirliye verilen ev, yapılan yüksek maaş zammı bize vergi olarak dönüyor.
Hisse yükselsin de kazanayım diye çelik marjının artmasını beklerken, aslında o da dönüp bize giriyor o zaman?
iki kademe ereğli aldıklarında endeks şekil değiştiriyor, çıkarın bizi bu endeksten.
Yer İmleri