Sayfa 126/999 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226626 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 1,001 - 1,008 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by gecceanduana Yazıyı Oku
    Şimdi ben Kasım ayında tl bağladım %27 den. Aylık 8k getirisi var. O tarihte dolar 5.48 di. Doların nasıl enflasyon üzerinde gelir getirdiğini ben mi anlamıyorum anlatabilir misiniz.

Ek olarak yine bilmediğim için soruyorum. Diyelim dolar düştü. Enflasyonun üstünde nasıl getiri sağlar

MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    kısa vade değil uzun vadede kast etmiş arkadaşlar,1 sene önce dolar 3.70 lerdeydi, mevduat faizleri en yüksek 13-14-15 idi,dolar kaç şimdi düşmüş hali 5.35 (6 üzerinden haftalarca satma imkanı da vardı) üstüne %3 ortalama dola faizi de cabası,yoksa 7 liradan dolar alan elbette bugün zararda hem de %22 civarı mevduat faizinden mahrum ama türkiye burası 1 gecede işler değişir,bir sabah kalkmışsın dolar 6 üzerinden açmış bu erimeyi kaç aylık mevduatla kapatabilirsin o yüzden dolar bizim ülkede sigortadır, er ve geç enflasyon oranında artacaktır,2018i 5.28 ile kapatmıştı abd enflasyonu ile bizim enflasyon arasındaki bir oranda değerlenecektir en kötü bu da kabaca 6.10 lara gelir 8 gidip 6 lara da döner 6 larda stabil de kalabilir,abd ,enflasyon,seçimler,hazine borçlanmaları,fed ,küresel durgunluk sebep çok borsa için sebep var mı örneğin 88 binden soluksuz 102 bine gitmesi için yok,dolar şu an hazinenin yurt dışı borçlanmalarından ötürü giren para ve fedin faiz artırım politikasını yavaşlatmasından ötürü ve elbette rahibi bırakıp abd ile kısmi yumuşamadan kaynaklı olarak gevşedi,1 sene sonra bugün konuşalım mevduat mı dolar (ben %50tl %50 usd) tl %23 günlük,dolar %4 günlük faiz geliyor kafam rahat.

2.  Alıntı Originally Posted by mustafab Yazıyı Oku
    Katiliyorum. Eger garanticiyseniz (borsaya girmiyorsaniz) Turkiye'de sanki en temizi bu. Ha bugun ha yarin devaluasyon oldu korkusuyla yasamazsiniz dolar eninde sonunda yukselecek diyorsaniz.

Dovize karar kildiktan sonra ikinci asama ise eurobond mu yurtdisi banka hesabi mi meselesi. ABD de savings hesaplarinda %2.45. 6 yillik CD lerde %3.1 oranlar var. Eurobond mu yoksa degisken vadeli CD ler mi ya da turev enstrumanlar mi... iyi arastirmak gerek.
    Mevduat için yurtdışına gidince bir anlamı kalmıyor. Yurtiçindeki faizler yurtdışına göre iyi olduğu için döviz mevduat iyidir dedim. Yurtdışında getiri az, vergi çok. Paradan para kazandırmayı sevmiyorlar ama paranın güvende olduğunu da biliyorsun. Yurtdışında o işler zor.

risk/ödül meselesi yani.

TR'ye güven yoksa olur ancak dedikleriniz. O zaman da getiri metiri oran falan göz görmüyor, gerekirse sen bankaya para ödüyorsun paranı tutsun diye. İş oraya varacaksa onunla da uğraşamam açıkçası full kripto girerim ne olursa olsun ondan sonra.

3. Venezuelayı bırakıp bizimle ilgilenmeye başlarsa Trump...O zaman görürüz TL mi USD mi ?

4.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Venezuelayı bırakıp bizimle ilgilenmeye başlarsa Trump...O zaman görürüz TL mi USD mi ?
    Biz ülkeden hangi petrol şirketini kovduk yada kamulaştırdık?uğraşmak neymiş 40derece sıcakta pirinç yağ kuyruğunda 2 gün beklediğinde tl mi dolar mı yoksa can pazarı mı anlarsın..
    ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA

5.  Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    Biz ülkeden hangi petrol şirketini kovduk yada kamulaştırdık?uğraşmak neymiş 40derece sıcakta pirinç yağ kuyruğunda 2 gün beklediğinde tl mi dolar mı yoksa can pazarı mı anlarsın..

memlekette petrol çıksa biz de kamulaştıracağız petrol şirketlerini lakin olmayan şeti nasıl kovarsın..?

6. 29 Ocak Salı 11:24 GARANTİ/ERBİL: İŞSİZLİĞİN ARTMASIYLA KARTLARDAKİ TAKİPTEKİ ALACAKLAR BİR MİKTAR ARTABİLİR

29 Ocak Salı 11:23 GARANTİ GM ERBİL: 2018'İ KREDİ KARTINDA %4,5 TAKİPTEKİ ALACAK İLE KAPADIK

7. viop teminat 22.42% gecelik. Alt üst limit yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    1 sene sonra bugün konuşalım mevduat mı dolar (ben %50tl %50 usd) tl %23 günlük,dolar %4 günlük faiz geliyor kafam rahat.
    Iste budur.
    Hatta bir zamanlar TR pozisyonu diye bir alokasyon cikartmislardi.
    1/3 dolares
    1/3 yumos
    1/3 de TL
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 126/999 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226626 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz