Sayfa 127/582 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227 ... SonSon
Arama sonucu : 4655 madde; 1,009 - 1,016 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. KIZILDAĞ hocam, müsadenizle bir sorum olacak size çok değerli bir profesyonelsiniz, sorum belki ilginç gelecek size:

YASSI ÇELİK HRC ve 1.25 mm kalınlık almak istesem bir depoya gitsem kenarları paslanmamış veya paslanmış, defolu veya defosuz belki renk imalat hatası olan veya olmayan ...farklı standartları bir sürü ürün olsa o depoda , istediği bir ürünü teslim almak istesem, 15 ton alıcam 1.25 mm kalınlık diyelim abi.

Ne tür bir bakış açısıyla ,malı incelemek gerekiyor. Örneğin 4 yerinden Kumpasla ölçü almak veya belgelerine üretim yerine bakmak yeterli mi.. malın kalitelisini kandırılmadan, gözlem yoluyla anlamak mümkün mü , inşaat demiri gibi gözle elle ölçerek mi emin oluyoruz,labortuvar testleri incelemesi oluyor mu hrc alan firmaların abicim, her firma aynı değildir, büyük satıcıları mı tercih etmek lazımdır.

inşaat kangal demir gibi değil çok farklı bir piyasa bu hrc abi.

HRC yi küçük depolardan küçük tüccarlardan satın almak riskli midir hep merak etmişimdir.

2.  Alıntı Originally Posted by Deniz Ali Yazıyı Oku
    KIZILDAĞ hocam, müsadenizle bir sorum olacak size çok değerli bir profesyonelsiniz, sorum belki ilginç gelecek size:

YASSI ÇELİK HRC ve 1.25 mm kalınlık almak istesem bir depoya gitsem kenarları paslanmamış veya paslanmış, defolu veya defosuz belki renk imalat hatası olan veya olmayan ...farklı standartları bir sürü ürün olsa o depoda , istediği bir ürünü teslim almak istesem, 15 ton alıcam 1.25 mm kalınlık diyelim abi.

Ne tür bir bakış açısıyla ,malı incelemek gerekiyor. Örneğin 4 yerinden Kumpasla ölçü almak veya belgelerine üretim yerine bakmak yeterli mi.. malın kalitelisini kandırılmadan, gözlem yoluyla anlamak mümkün mü , inşaat demiri gibi gözle elle ölçerek mi emin oluyoruz,labortuvar testleri incelemesi oluyor mu hrc alan firmaların abicim, her firma aynı değildir, büyük satıcıları mı tercih etmek lazımdır.

inşaat kangal demir gibi değil çok farklı bir piyasa bu hrc abi.

HRC yi küçük depolardan küçük tüccarlardan satın almak riskli midir hep merak etmişimdir.
    Slap ilk döküm türüdür, mesela 1100 derecede üretilir biter, sonra fırında ısıtılır, çok ısıtma az ısıtma tavlama yolu ile ilk kaliteyi şekillendirir. st37 veya st52, yani yumuşak yada daha sert, ısıtılan slap haddeye geçer, merdaneler inceltir, bu sırada sıcaklık 400-500 derece ye kadar kademeli düşer, üretim biter bobini almak için fabrika iki gün bekletir. Yani slap yassı metale ısıtılarak döner, teslim için soğutulur. Bu ısıtılarak bobin olduğunda denize düşse dahi, oradan çıkarıp kullanılır, su bobin içine nüfus etmez. Tabi aylarca yıllarca suda beklemeyecek. Bobin üretim tarihi pas konusunda önemli. 1,25 malzeme de kenarları dilme anında alınır, sarımda ilk 3-5 metre alınarak temiz mala ulaşılır. Üretim tarihi birde görsel bakış bu anlamda kabul vermeyi etkiler. Şayet ilk fabrika çıkışı değil, sonradan sarılan bir ürün ise pas genele yayılmış olur ve sorun çıkabilir.

3. Eline sağlık abi cevabın için teşekkür ederim.

Rahmetli Nasrullah Ayan son videolarında borsa için olumluyum diyordu. Hisse olarak ereğli ereğlidir zarar ettirmez dedi. Ayrıca sise , kords , tupraş , petkim , kchol , alark , aksa , froto , toaso , ttrak iyi olacaklar demişti. Teknosa , ülker soranlara arkadaşlar neden güzel kanıtlanmış hisseler varken macera peşinde koşuyorsunuz da demişti. Unutamadıklarım arasında "rallilerde mal aldırmazlar" , " benim hissem gitmiyor demeyin yerinizi sabit tutun iyi hissedeyseniz sıra size de gelecektir" demesiydi.

Allah rahmet eylesin , yattığı yer nur olsun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Fabrikamiz çalışıyor...[emoji2][emoji2][emoji106]

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    ereğli iş bank sisteminde sabah 27-29 gösteriyordu, şimdi 29-32 ye dönmüş, buda bir gelişmedir.
    işbankası mobil borsa canlı veriyor, ara sıra oraya bakıyoruz, matrikse para ödememek için. işbank şimdi direnç diyerek 27-29 iptal etti, sadece 31,40 kaldı. bakalım nasıl kapatacak haftayı. eksiye dönmesin başka bir şey gerekmez.

7.  Alıntı Originally Posted by YSFKRM Yazıyı Oku
    Rahmetli Nasrullah Ayan son videolarında borsa için olumluyum diyordu. Hisse olarak ereğli ereğlidir zarar ettirmez dedi. Ayrıca sise , kords , tupraş , petkim , kchol , alark , aksa , froto , toaso , ttrak iyi olacaklar demişti. Teknosa , ülker soranlara arkadaşlar neden güzel kanıtlanmış hisseler varken macera peşinde koşuyorsunuz da demişti. Unutamadıklarım arasında "rallilerde mal aldırmazlar" , " benim hissem gitmiyor demeyin yerinizi sabit tutun iyi hissedeyseniz sıra size de gelecektir" demesiydi.

Allah rahmet eylesin , yattığı yer nur olsun.

Amin rahmet istedi demek ki... ALLAH rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Gerçekten çok üzüldüm kendisini kaybetmemize... Hatta yazmıştım o gün... 71 yaş çok ileri bir yaş değildi..

Yani koşturup duruyoruz işte bitti telaş... ALLAH emeklerimizin karşılığını, birikimlerin karşılığını sağlık sıhhat ile harcamak, görmek nasip etsin...

Bir de huzur öbür dünyada sanırım, bu dünya bir telaş, bir kavgadır gidiyor... Vakti gelince gitmekten çekinmemek lazım, vakitsiz ölümler zor tabii, ALLAH yakınlarına sabır versin...

8.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    işbankası mobil borsa canlı veriyor, ara sıra oraya bakıyoruz, matrikse para ödememek için. işbank şimdi direnç diyerek 27-29 iptal etti, sadece 31,40 kaldı. bakalım nasıl kapatacak haftayı. eksiye dönmesin başka bir şey gerekmez.
    teşekkürler, seviyeler çıkıyor muydu hiç farketmedim ben de bakarım.

Sayfa 127/582 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •