Sayfa 128/1013 İlkİlk ... 2878118126127128129130138178228628 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 1,017 - 1,024 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    olay artık dolar değil, artsada düşsede ihracat kanalları kapanıyor. bunda siyasi hataların çok büyük payı var. ona buna posta koyarsan malını satacak pazar bulamazsın. biz düşük katmadeğerli üretim yapabiliyoruz bundan ancak komşulara satarsak kar ederiz ama maşallah mal alacak komşu kalmadı.
    samimi cevabınız için teşekkür ediyorum sn.power, ticaret erbabıyım ve bizde çareler arıyoruz, bu yıl dolar karşısında eridik, ihracat yapanlar bir süre kazandılar evet ancak devamında ham ve yarı mamul ithal etmek zorunda kaldıkları ürünlere kazandıklarını geri verdiler ve onlarda içeri girmeye başladılar, işte o noktada üretim negatif şekilde etkilendi

şu anda ülkede piyasada dönen para sadece kredili inşaat sektöründe, o sektörde yatırım yapanlar da sadece bordrolu kesim, bankalardan kredi çekip ödeyebilen ve gayrimenkule yatırım yapanlar onlar

bunun dışında otomotiv sektöründe azda olsa pazar payı ve ciro artıyor çünki motorlu taşıt eskiyen sürekli yenilenmesi gereken bir tüketim malı, özellikle leasing kiralama şirketleri filo alımları ayakta tutuyor otomotivi.

diğer sektörlerde 4 yıldır büyüme yok hareket yok ve doğal olarak istihdam yok, ticaretin imalatın içindeki biri olarak amatörce bir değerlendirmede bulundum gördüğümü yaşadığımı söyledim

saygılar hürmetler herkese
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    sorularıma en uygun konu başlığı olarak burayı gördüm ve medeni bir şekilde konuya vakıf üyelere öğrenmek istişare etmek amacıyla gerçekten samimi bir kaç soru sordum.

sorularımda bir gaf yapmış olmalıyım yada yanlış topiğe yazdım sanırım, dolar kurunun aslında ne getirdiğini hisse bazlı değerlendirmek ve görüş almak istedim.

ancak irrite edici fanatik tavrınız karşısında şaşkınım ?

burada neyin fanatikliğini yapıyoruz anlamadım ? konu başlığının amacı ne ? dolar kuru nereye kadar yükselmeli ?

8 lira mı olmalı ?

doları olanlar yüksek kurdan üç beş lira kazanacak diye üretim, istihdam, büyüme, çocuklarımızın geleceği ne olacak ?

ben hazır giyim pazarlamacısıyım imalatçıyım, yüksek dolar kuru önce bizi vurdu, üretim maliyetlerimiz katladı kar marjımız eridi, ve yanımızda bu sektörden ekmek yiyen çoluk çocuk binlerce günahsız ekmeğinden oldu..

bu nasıl bir bencilliktir önyargıdır böyle ? farklı düşünen herkes mi troldür ?

bu başlıkta ne yazmalıydım ve ne sormalıydım ? dolar 10 lira olacak mı demeliydim ? o zaman yaşa kardeşim hoşgeldin mi diyecektiniz sn.ronin ?

bu başlıktaki herkes hisse yatırımı karşıtı mı ? yatırımcı için tek bir enstrüman yoktur bu eşyanın tabiatına aykırıdır.

çarşınız pazar olsun sn.ronin, rahatsızlık verdiğim için özür dilerim
    Gerçekten üzüldüm..!
    Bu ülkede üretim yapan cezalandırılıyor..!
    Çünkü SİSTEM 3 kağıt ekonomisi üzerine kurulu..!!
    SICAK parayla hormonlu Saadet zinciri üzerinden uygulanan modelin artık sonuna geldik..!!
    Tasarrufcuyu ve üreticiyi cezalandıran, tüketimi ödüllendiren
    Tefeci SICAK da para buharlaşınca
    Tulumbada su kalmayınca..!!!
    Saf Vatandaşın 100-200 dolarınada söğüşlemek için cıyak cıyak
    Bağıranlar....!!!!
    ARTIK Sistem çöktü..!!!
    KRAL ÇIPLAK..!!
    Yakında IMF 'nin kapısında dolar dilenecekler..!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

3. Hoşgeldin Discover
    seni burada görmek beni çok mutlu etti.

Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    sorularıma en uygun konu başlığı olarak burayı gördüm ve medeni bir şekilde konuya vakıf üyelere öğrenmek istişare etmek amacıyla gerçekten samimi bir kaç soru sordum.

sorularımda bir gaf yapmış olmalıyım yada yanlış topiğe yazdım sanırım, dolar kurunun aslında ne getirdiğini hisse bazlı değerlendirmek ve görüş almak istedim.

ancak irrite edici fanatik tavrınız karşısında şaşkınım ?

burada neyin fanatikliğini yapıyoruz anlamadım ? konu başlığının amacı ne ? dolar kuru nereye kadar yükselmeli ?

8 lira mı olmalı ?

doları olanlar yüksek kurdan üç beş lira kazanacak diye üretim, istihdam, büyüme, çocuklarımızın geleceği ne olacak ?

ben hazır giyim pazarlamacısıyım imalatçıyım, yüksek dolar kuru önce bizi vurdu, üretim maliyetlerimiz katladı kar marjımız eridi, ve yanımızda bu sektörden ekmek yiyen çoluk çocuk binlerce günahsız ekmeğinden oldu..

bu nasıl bir bencilliktir önyargıdır böyle ? farklı düşünen herkes mi troldür ?

bu başlıkta ne yazmalıydım ve ne sormalıydım ? dolar 10 lira olacak mı demeliydim ? o zaman yaşa kardeşim hoşgeldin mi diyecektiniz sn.ronin ?

bu başlıktaki herkes hisse yatırımı karşıtı mı ? yatırımcı için tek bir enstrüman yoktur bu eşyanın tabiatına aykırıdır.

çarşınız pazar olsun sn.ronin, rahatsızlık verdiğim için özür dilerim
    Samimi olduğunuza canı gönülden inandık da ülke parasını paçavra eden , gavurdan ! aldığı dolar borçlarını 15 yıldır YANDAŞ betoncularına peşkeş çekenlere kızacağınıza gelmiş yatırımını korumak için dolara yatırım yapanlara yaptığınız bu hakaret dolu serzenişler samimiyetinize gölge düşürmedimi ? Kızacağınız ve dahi tamamen onların yanlış yönetimi sonucu gelinen bu noktada yapacağınız tepki demokratik hakkınızı kullandığınızda tepki şeklinde olsun ki bir anlam taşısın. Hem işler iyi giderken hem kötü giderken herşeye evet diyenlerin gelip karşı tarafta olanlara sövmeye hakkı olmaz.

5.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Unutmadık bu şarlatanı zamanında borsa da katıldığı manipülasyonlardan, yaşını başını aldı hala şarlatanlık ,magazin manşetlerine çıkma derdinde. Futbol seyretmeyi spor olarak görüp bu tiplerin şarlatanlığı için para harcayanlara allah akıl fikir versin.
    Küçük beyinler daha küçük beyinleri kandırır daha büyükleri değil...
    Satranç bilgisayarları bile öyle çalışıyor....

Borsayı Dolar ile kıyaslayanlara hep şunu söylerim; ÇUKUROVA - KEPEZ örneğindeki gibi hükümet tarafından devleti kullanarak hisselerime gasp yapılabilen bir sisteme güvenip para yatırmak nasıl bir akıl tutulması olabilirki !..

7.  Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    anlayabilene;

borçluluğumuz GSYİH 'nın neredeyse %30 a ulaşmış, bizim ligimizde bu oranda devlet yok!
    işzisizlik sözüm ona %12 lere dayanmış ama bence % 20 nin altında değil.
    cari dengemiz hep negatif yıllık en az 40 milyar usd açık veriyor.

bunların çok iyi bildiği algıyı yönetmek yani ne demek istiyorum;
    madem ekonomiyi düzeltemiyoruz bari şu borsayı yukarı taşıyalım birde gücümüz yettiği yere kadar usd ve dövizi baskılayalım, böylelikle her şey düzelmiş oluyor
    tabi yersen, bence çok sayıda bunu yiyen var, afiyet olsun
    ''Alımların Varlık Fonu tarafından yapıldığına dair dedikodular var ve oldukça ciddi dedikodular bunlar.''
    sayın Casaubon bu sabah paylaşmış ondan alıntıladım.

8.  Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    ''Alımların Varlık Fonu tarafından yapıldığına dair dedikodular var ve oldukça ciddi dedikodular bunlar.''
    sayın Casaubon bu sabah paylaşmış ondan alıntıladım.
    eğer öyleyse fondaki şirketler ve paralar buharlaşmak üzere demektir. ve göreceksiniz iki sene sonra böyle bir fon olmayacak.

Sayfa 128/1013 İlkİlk ... 2878118126127128129130138178228628 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •