Sayfa 136/999 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236636 ... SonSon
Arama sonucu : 7986 madde; 1,081 - 1,088 arası.

Konu: Viop - XXV

1. Benjamin bebeği ateşli ateşi düşmezse menenjit olur

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    matriks kullanıyorsan endeks opsiyonlarının kotasyonlarına rahatça ulaşırsın..
    ben aracı kurum programı kullanıyorum ve viop emir kutucuğuna, örneğin, O_XU030E1020P1160.00 yazarsam alış/satış yapabiliyorum kotasyon varsa.. bu opsiyon eski sistemde 116000 kullanım fiyatından.. şu anda mesela almak istesem 23.60 gözüküyor.. çarpan 10 olduğundan aslında 236 tl ödersin long put alırsan.. benzer mantık call opsiyonları içinde geçerli..matriksten direkt emir gönderenlerde var.. matriks trader'ı açarak.. ama bana kullanışlı gelmiyor.. diğerine alıştım..

ayrıca matriks'te pull down menu "viop" seçeneğinden "viop opsiyon izleme" seçersen ve oradan xu030 seçersen hangi seviyelerde kotasyon var net görürsün..
    Cok sagolun hocam, ben de araci kurum programi kullaniyorum dediginiz gibi baktim bir daha alabildim bu sefer. Onceki denedigimde neden alamadim bilmiyorum ama sonucta alabildim cok tesekkurler tekrardan🙂

3.  Alıntı Originally Posted by Subjective Yazıyı Oku
    2 gün sonra toplantıda AB gavatları ya bize yaptırım kararı alırsa? (ihtimal düşük olsa bile)
    napıcan o zaman?

yürek yemiş gibisin bu nasıl cesaret ki long da durabiliyon şu ortamda. asdas
    İçiniz rahat olsun. Hiç bir karar alınmayacak ( tır ). Oynanan oyunu Türkler hariç herkes biliyor. Bu filmi önceden seyretmişler ve mutlu sonu biliyorlar.

Alıntı Originally Posted by demiranil50 Yazıyı Oku
    Cok sagolun hocam, ben de araci kurum programi kullaniyorum dediginiz gibi baktim bir daha alabildim bu sefer. Onceki denedigimde neden alamadim bilmiyorum ama sonucta alabildim cok tesekkurler tekrardan��
    küçük kontrat sayıları ile başla.. hemen açılma.. matrikste fiyat penceresinde sembol hucresine opsiyonun sembolünü yazabilirsin sürekli takip etmek istediklerini.. sonra sağ tıklayıp "detay bilgileri" penceresinden theta, implied volatilite, delta gibi değerlere ulaşırsın.. çarpan değerini öğrenebilirsin (endeks için 10)..

varanttan farklı olarak satıcı da olabiliyorsun bu opsiyonlarda prim geliri için ama sınırsız risk almış oluyorsun (aslında aynen vadelide hedge kullanmadan long veya short açmak gibi).. viop (vadeli veya opsyion) yuksek riskli, temkinli poz açmak gerekir..ayrıca opsiyon long pozlarda (vadeliden farklı olarak) riskin ödediğin prim kadar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    matriks kullanıyorsan endeks opsiyonlarının kotasyonlarına rahatça ulaşırsın..
    ben aracı kurum programı kullanıyorum ve viop emir kutucuğuna, örneğin, O_XU030E1020P1160.00 yazarsam alış/satış yapabiliyorum kotasyon varsa.. bu opsiyon eski sistemde 116000 kullanım fiyatından.. şu anda mesela almak istesem 23.60 gözüküyor.. çarpan 10 olduğundan aslında 236 tl ödersin long put alırsan.. benzer mantık call opsiyonları içinde geçerli..matriksten direkt emir gönderenlerde var.. matriks trader'ı açarak.. ama bana kullanışlı gelmiyor.. diğerine alıştım..

ayrıca matriks'te pull down menu "viop" seçeneğinden "viop opsiyon izleme" seçersen ve oradan xu030 seçersen hangi seviyelerde kotasyon var net görürsün..
    Matriks implied vol gösteriyor mu? Eskiden yoktu.

6. Yukarılara tepki vermek istiyor gibi. Alışlar iştahlı olmaya basladı

RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    küçük kontrat sayıları ile başla.. hemen açılma.. matrikste fiyat penceresinde sembol hucresine opsiyonun sembolünü yazabilirsin sürekli takip etmek istediklerini.. sonra sağ tıklayıp "detay bilgileri" penceresinden theta, implied volatilite, delta gibi değerlere ulaşırsın.. çarpan değerini öğrenebilirsin (endeks için 10)..

varanttan farklı olarak satıcı da olabiliyorsun bu opsiyonlarda prim geliri için ama sınırsız risk almış oluyorsun (aslında aynen vadelide hedge kullanmadan long veya short açmak gibi).. viop (vadeli veya opsyion) yuksek riskli, temkinli poz açmak gerekir..
    Bu durumda vade sonuna kadar beklemek zorundamıyız yoksa ara dönemde bu pozisyonu kapatabilirmiyiz?

ab bizi seviy mi ne ?

Sayfa 136/999 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236636 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •