Artan

22,22 10 13:55
74,80 10 13:55
44,72 9.99 16:31
14.980,00 9.99 16:26
159,70 9.99 16:30
Artan Hisseler

Azalan

178,30 -9.99 16:32
13,18 -9.97 16:32
88,70 -9.95 16:32
27,96 -9.69 16:32
3,29 -9.12 16:32
Azalan Hisseler

İşlem

12.779.749.502,53 16:32
8.665.580.617,75 16:32
7.739.226.975,40 16:32
7.187.241.116,48 16:32
6.878.157.738,70 16:32
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7986 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop - XXV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    matriks kullanıyorsan endeks opsiyonlarının kotasyonlarına rahatça ulaşırsın..
    ben aracı kurum programı kullanıyorum ve viop emir kutucuğuna, örneğin, O_XU030E1020P1160.00 yazarsam alış/satış yapabiliyorum kotasyon varsa.. bu opsiyon eski sistemde 116000 kullanım fiyatından.. şu anda mesela almak istesem 23.60 gözüküyor.. çarpan 10 olduğundan aslında 236 tl ödersin long put alırsan.. benzer mantık call opsiyonları içinde geçerli..matriksten direkt emir gönderenlerde var.. matriks trader'ı açarak.. ama bana kullanışlı gelmiyor.. diğerine alıştım..

ayrıca matriks'te pull down menu "viop" seçeneğinden "viop opsiyon izleme" seçersen ve oradan xu030 seçersen hangi seviyelerde kotasyon var net görürsün..
    Cok sagolun hocam, ben de araci kurum programi kullaniyorum dediginiz gibi baktim bir daha alabildim bu sefer. Onceki denedigimde neden alamadim bilmiyorum ama sonucta alabildim cok tesekkurler tekrardan🙂

Alıntı Originally Posted by demiranil50 Yazıyı Oku
    Cok sagolun hocam, ben de araci kurum programi kullaniyorum dediginiz gibi baktim bir daha alabildim bu sefer. Onceki denedigimde neden alamadim bilmiyorum ama sonucta alabildim cok tesekkurler tekrardan��
    küçük kontrat sayıları ile başla.. hemen açılma.. matrikste fiyat penceresinde sembol hucresine opsiyonun sembolünü yazabilirsin sürekli takip etmek istediklerini.. sonra sağ tıklayıp "detay bilgileri" penceresinden theta, implied volatilite, delta gibi değerlere ulaşırsın.. çarpan değerini öğrenebilirsin (endeks için 10)..

varanttan farklı olarak satıcı da olabiliyorsun bu opsiyonlarda prim geliri için ama sınırsız risk almış oluyorsun (aslında aynen vadelide hedge kullanmadan long veya short açmak gibi).. viop (vadeli veya opsyion) yuksek riskli, temkinli poz açmak gerekir..ayrıca opsiyon long pozlarda (vadeliden farklı olarak) riskin ödediğin prim kadar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    küçük kontrat sayıları ile başla.. hemen açılma.. matrikste fiyat penceresinde sembol hucresine opsiyonun sembolünü yazabilirsin sürekli takip etmek istediklerini.. sonra sağ tıklayıp "detay bilgileri" penceresinden theta, implied volatilite, delta gibi değerlere ulaşırsın.. çarpan değerini öğrenebilirsin (endeks için 10)..

varanttan farklı olarak satıcı da olabiliyorsun bu opsiyonlarda prim geliri için ama sınırsız risk almış oluyorsun (aslında aynen vadelide hedge kullanmadan long veya short açmak gibi).. viop (vadeli veya opsyion) yuksek riskli, temkinli poz açmak gerekir..
    Bu durumda vade sonuna kadar beklemek zorundamıyız yoksa ara dönemde bu pozisyonu kapatabilirmiyiz?

Alıntı Originally Posted by mertus Yazıyı Oku
    Bu durumda vade sonuna kadar beklemek zorundamıyız yoksa ara dönemde bu pozisyonu kapatabilirmiyiz?
    ara dönemde kapatabilirsin.. ama kotasyon olması lazım.. zira mesela opsiyonun kullanım fiyatı endeksin mevcut seviyelerinden çok uzaksa 10-15 bin puan gibi, o zaman kotasyon olmayabilir.. o durumda aracı kurumdan kotasyon istersin.. bazen veriyorlar özellikle aracı kurumun zaten o opsiyonda piyasa yapıcı ise veya mesela zorunluluk varsa (marjin call gibi)..

o nedenle kapatamama riskine karşı iyi düşünerek ve fazla risk almadan poz açmak lazım..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ara dönemde kapatabilirsin.. ama kotasyon olması lazım.. zira mesela opsiyonun kullanım fiyatı endeksin mevcut seviyelerinden çok uzaksa 10-15 bin puan gibi, o zaman kotasyon olmayabilir.. o durumda aracı kurumdan kotasyon istersin.. bazen veriyorlar özellikle aracı kurumun zaten o opsiyonda piyasa yapıcı ise veya mesela zorunluluk varsa (marjn call gibi)..

o nedenle kapatamama riskine karşı iyi düşünerek ve fazla risk almadan poz açmak lazım..
    Rep veremedim. Çok teşekkürler.

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku

varanttan farklı olarak satıcı da olabiliyorsun bu opsiyonlarda prim geliri için ama sınırsız risk almış oluyorsun (aslında aynen vadelide hedge kullanmadan long veya short açmak gibi).. viop (vadeli veya opsyion) yuksek riskli, temkinli poz açmak gerekir..ayrıca opsiyon long pozlarda (vadeliden farklı olarak) riskin ödediğin prim kadar..
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler hocam dikkat edeceğim dediklerinize.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •