Sayfa 137/999 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237637 ... SonSon
Arama sonucu : 7990 madde; 1,089 - 1,096 arası.

Konu: Viop - XXI

1.  Alıntı Originally Posted by mühendisyatırımcı Yazıyı Oku
    Kartal seni takip ediyorum genelde benim dikkatimi çeken şeyleri paylaşıyorsun. Çok beğendiğimi söylemek isterim
    Eyvallah dostum o senin güzelliğin kazanmak güzel kazandırmak apayrı güzel hep kazananlardan olman ve o kazandıklarını güzel günlerde harcaman dileğimle esen kal.

Yeni öncü göstergemiz Siyah Kuğu Endeksi piyasalar hakkında ne diyor?

Daha önce yaşanmamış ama gerçekleştiğinde normal risklerin çok üstünde etki yaratabilecek riskleri tanımlamak için kullanılmaktadır.
    CBOE borsasında VIXe destek vermek üzere geliştirilen (Volatility Skew Index),
    piyasa oyuncularının ortalamanın çok üstünde yıkıcılık etkisi olan riskleri nasıl algıladıklarını ölçmektedir.
    23 Şubat 2011 tarihinde CBOE tarafından piyasaya tanıtılan bu endeks, S&P 500 Endeksi üzerine yazılan opsiyonlar üzerinden türetilmektedir..

SKEW endeksindeki kısa vadeli sert yükseliş (146) dikkat çekiyor.

Bu görünüm ilerleyen dönemde borsalarda sert
    satışlar
    yaşanma riskinin yükseldiğine
    işaret ediyor.(Şeker Yatırım)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,152
    Blog Entries
    1
    Şeker yatırım düşmesi için sağdan soldan sebep arıyor sanki. [emoji16]

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Şeker yatırım düşmesi için sağdan soldan sebep arıyor sanki. [emoji16]
    AÇığa satışı açtılar, malum.. DOW düşerse %2 ,biz düşeriz %3-4..misliyle...

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    -eskiden yabancının satıp endeksin yükseldiği olurdu ama bu en geç 2 hafta içinde aslına dönerdi.

şimdi ise NE KADAR YABANCI SATIŞI O KADAR RALLİ olan garip bir durum var.

bu ralli ne kadar dik ise yabancı satışı da tersine o kadar diklikte aşağıya dogru.
    Yabancı payı denen Allah'ın cezası yüzünden köşede bekleyip ne zaman bist düşecek diye beklerken borsa uçtu encok al sat yaptığım konya çimento bile 260 dan vedalaşıp beklerken 310 gördü ben hala bekliyorum niye Y.P düşüyor
    Sonuç y.p düşüyor borsa çıkıyor ben boşta sap misali bekliyorum bu saatten sonrada bist 150 bin olsada giremem şansıma ve y.p payına tüküreyim

6. Bugün endekse OYAK yatırım yön vermiş resmen...

Radikal değişikliğe gitmişler galiba portföylerinde...

Tüpraş, Thy satıp; Bim, Migros, Dohol, Tskb, Kozaa almışlar...

Portföylerindeki 1 mn lot tüpraşın 700 bin lotunu satmışlar, Yüzde yetmiş eder, resmen tüpraşta artık yokuz demişler...

Portföylerindeki THY' lerin de yaklaşık %25 ini satmışlar...

Portföylerindeki miktarın 3 katı kadar BİM, 2 katı kadar Migros, 2 katı kadar Tskb, 1,5 katı kadar Kozaa, 1 katı kadar Dohol almışlar...

Özellikle marketlerdeki alışları çok dikkat çekici, piyasayı emmişler resmen...

Tabi bunlar aracı kurum işlem verileri, 2 gün sonra takas dağılımından teyit yapmak gerekir, kendi portföyleri için değil de başkası adına da işlem yapmış olabilirler( BES fonları, Yabancı fonlar, TR yatırım fonları)...

Ama kimin adına böyle işlem yapmış olurlarsa olsunlar bence trend yönü açısından anlamı büyük...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,152
    Blog Entries
    1

.
    .
    Çok mı çıktık ?
    .
    .
    Daha 2019 dibine dokunmadık bile.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

8. investing.com X30 teknik görünüm.

X50 sayfasından ayıkladım.
    https://tr.investing.com/indices/ise-50-components

MGROS u yanlış işarretlemişim o da bu kısımda. Investing.com BIST listelerini çok geç güncelliyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 137/999 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237637 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •