Gönderdiğin grafik bana göre kesinlikle BULLISH. Petrolün yükselişteki tepesi 120$ ı geceçeğini tekink analize göre söylemek mümkün. Ama bu belki 2025 yılında olabilir. Teknik analizden anlayan birisi baksın lütfen, ama bana göre bullish. Yani çok daha yukarı gidecek gibi duruyor.
Uranyum ve Petrolde ağır ağır başlayan ve devam eden bir yükseliş trendi var. Bence Petrol bir daha 65$ lerin altını kolay kolay göremez. Enerji açığı var ve bir sürü nükleer santral yeşil enerji salaklığı yüzünden kapatıldı. Bu açığı kapatmak mümkün değil. Bu sebeple enerjideki açıktan dolayı bundan sonra petrolde o seviyler artık görülmez. İmkansıza yakın bence. Ancak pandem' gibi birşey olup tüm dünya eve kapanır hayat durur, belki o zaman. Yoksa petrolün üretim maliyet 'de y]kseldi dolar bazında. Amerikadaki Shale Oil ve Shale Gas üreten bir sürü firma iflas etti. Daha bugün bile bir firma iflas etti.
Ayrıca Amerika nın stratejik petrol rezervleri eridi gitti. Yerini doldurması için inanılmaz milyon milyon 500 milyon varil petrol satın alması lazım. Yellen petrol fiyatına üst limit koyacağız dedi ama piyasa tınlamadı.
Home heating oil company Maritime Fuels files for bankruptcy
https://atlantic.ctvnews.ca/home-hea...ptcy-1.6650631
Alpine Summit Energy Files for Bankruptcy After Restructuring Efforts Stalled
https://www.wsj.com/articles/alpine-...alled-93af9615
sen temel analiz yolundan gidiyorsun. saygı duyarım tabi de o yoldan kodamanlar, büyük bankalar, milyarderler falan para kazanır, ky'nın tek dostu, güvenilir dayanağı teknik analizdir.
sonuçta temel analiz nedir? kendin gidip olayları bizzat yerinde göremeyeceğine göre sahtekar menfaat odaklarının yayınladığı sahte raporlara güvenmektir bu bir, ikincisi bir anda olay akışı tersine dönebilir, endeks dedikodulara göre büyük zigzaglar çizebilir ve tam sen stop olduğunda endeks yukarı gider boşuna yığınla para kaybedersin. bu işlerde para kaybetmemek 1.kuraldır, çünkü psikolojinin bozulması gelecekteki tüm yatırımlarını kötü etkiler.
oysa 36 dolarda alım yapsan stop olma derdin olmaz çünkü günlük hayatını sarsacak derecede savaş salgın vs durumlar olmadığı sürece daha aşağı gidemez. aynı şey altının 1700 usd, bistin 6000 puan olması durumlarında da geçerli. ha diyebilirsin ki 36 dolar 10 senede bir zor geliyor, e petrolden de para kazanmayıver başka yığınla fırsat var.
O videoda anlatılanların ana fikri YAS fonları değil.Baştan sona dikkatlice seyredersiniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.
Sonrada bunu seyredin, vaktiniz var ise?
https://www.youtube.com/watch?v=jCVo...nel=HalukTATAR
Ucuz olduğunu biliyorsan ve nerde alacağını ve nerde satacağını belirlemişsen her fiyattan alınır.
WTI CRUDE için 72$ dan aldım. 100$ a seneye satarım. Başka da bir beklentim yok. Hedefimi görünce satarım seneye. AES e bakış açım böyle. Daha da düşer mi? Belki. Düşerse daha da alırım. Çünkü bana göre iyi temel açıdan. Aramco nun ve diğer üreticilerin karları çok azaldı. Bundan hoşnut olamayan babalar düşüşe fazla izin veremezler.
Yer İmleri