Sayfa 14/469 İlkİlk ... 412131415162464114 ... SonSon
Arama sonucu : 3748 madde; 105 - 112 arası.

Konu: GENYH - Gen Yatırım Holding A.Ş.

1. selam arkadaşlar,çok uzun zamandır girmiyordum,daha doğrusu bu hisse sebebiyle batıp borsadan falan soğuyunca hiç uğramadım buralara,ama bazı şeyler insanda unutulmaz etkiler bırakıyor,hisse aklıma geldi girip bakayım yatırımcıların durumu ne şirket hakkında neler konuşuluyor diye merak ettim
    şirket ve patronla ilgili değişen bişey olmadığını gördüm,ama hissedarlar epey değişmiş gibi
    eskilerden pek kimse kalmamış
    eminimki bir çoğu benim gibi bu hissede sıfırı tüketip ayrıldı,geriye kalan da umudunu yitirmiştir
    ama borsa da müşteri her zaman olur,gidenin yeri boş kalmaz,burda da öyle olmuş
    bu döngü nereye kadar sürer Allah bilir,bakalım kaç kişinin daha hayalleri ve parası karanlığa gömülmeye devam edecek
    hissenin eski bir ortağı ve uzun süre elinde taşımış biri olarak şirketi ve patronu tanımayanlar için bir kaç kelam etmek isterim
    borsada işlem gören genyh şirketinin iştiraklerinde olan genpower jeneratör sanayi aş. 2013 yılında 120 milyon tl karşılığında 5 yıl vadeli olarak müjdat uslu tarafından gene kendi patronu olduğu bu şirkete satılmıştır
    o dönemlerde büyük mali krize giren uslu,bazı kişilerle işbirliğine gidip borsada kendi şirketleri üstünden operasyon yapmak istemiş,bu sebeple önce ranlo yu almış,jeneratör şirketini bu şirket üzerinden pazarlamaya çalışmış ama spk izin vermeyince m.yılmaz yatırım ortaklığını alarak ismini önce icg yatırım daha sonra da genyh yaparak operasyona buradan devam etmek istemiştir
    ancak ne olduysa spk ya yaptığı başvurunun daha cevabı gelmeden birleşme ve arz işleminden kendisi vazgeçmiştir
    o günden sonra büyük belirsizlikler içerisinde genyh borsa serüvenine devam ediyor,ama tamamen sahipsizmiş gibi hiç bir zaman doğru dürüst bir açıklama yapılmaz,bilançolar hep geç ve şaibeli gönderilir,şirketin geleceğine dönük net birşey asla yoktur
    şimdilerde pek tenhalaşmış olsa da zamanında çok kafa patlattık buralarda,tartışmalar da oldu,kimimiz kötü söyledik kimimiz iyi
    benim fikrim müjdatın oyununa geldiğimiz ve operasyon için borç karşılığı bu şirketin içine koyduğu jeneratörü vadesi dolduğunda alacağım ödenmedi diye geri çıkaracağı ve genyh nin o zaman boş tenekeden farksız kalacağı yönünde idi,tamam zamanında birleşme olacak vs inandık ama olmadı yanıldık,bundan sonra iş işten geçmeden yasal olarak ne yapabiliriz onu araştıralım dedim hep ama çok az kişi benimle hemfikir oldu
    çoğunluk ve sözü geçen kişiler ise hep ayrılma hakkından,jeneratör piyasasından ve satışlardan,bedelsiz potansiyelinden falan bahsederek hem umutları diri tuttular hem de hisseye yeni kişilerin girerek zarar etmesine vesile oldular
    sonuçta yatırımcı olarak müjdata karşı herhangi bir birlik oluşturamadığımız için ettiğimiz zararla çekip gitmek zorunda kaldık
    işin tuhafı hisseyi ve şirketi övenler de kaybolmuşlar,demek ki onlarında umudu sönmüş,oysa birlik olabilseydik belki şimdi durumlar daha farklı olabilirdi,neyse bizden geçti,biz nasibimizdeki kazığı yedik sindirdik bile
    bundan sonrakiler için hadsizlik olarak görmezseniz küçük bir tavsiyede bulunmak istiyorum sadece
    bu hissede yatırımcıya ulaşan her bilgi şaibelidir,bilançolar falan hikaye,canları nasıl isterse veya nasıl olması gerekiyorsa o şekilde gönderirler,jeneratörle ilgili haberler resimler tüyolar falan asla cezbetmesin,hissenin geleceği tam bir muamma,müjdatın canı nasıl isterse öyle olur,ister öbür şirket gibi temelli kapattırır,isterse gerçekten adam eder
    ama benim fikrim aynen devam ediyor,2018 de genpower jeneratörü ve diğer iştirakleri bu şirketin içinden çıkaracak gibi,ve o zaman boş bir şirket olarak kalacak
    gidişat onu gösteriyor,4 yıldır tek kuruş ödemeyen adam son bir yılda mı 120 milyonu ödeyecekte tapusunu genyh yani yatırımcılara verecek
    ilginç olan alacaklı da kendisi borçlu olan da kendisi,tam bir paşa gönlüm bilir durumu yani
    bu durumda mantık diyor ki,kimse durup dururken malını elaleme yedirmez
    ama söylemek istediğim tam olarak bu da değil,tamam zamanında biz bir araya gelip hakkımızı arayamadık,ama sizler belki bunu başarabilirsiniz diye bir konuyu bilginize sunmak isterim
    müjdat 2014 mart ayında genpower jeneratör aş.nin sermayesini artırırken genyh nin kasasında olan 11 milyon tl yi de o şirketin sermayesine eklemişti,bu konuyu çok kişi bilmez ya da unutuldu çoktan,yani demem o ki,eğer olurda vade sonunda jeneratörü geri çıkartırsa o şirketin yaklaşık yüzde 3.5 i genyh ortaklarına aittir,bunu bilin
    bu oranın karşılığı da şirketin değeri hesaplanarak bulunabilir
    o zamanlar 1 milyar gibi raporlar çıkmıştı,birleşme sebebiyle yaptırılan raporlarda öyle yazıyordu,o değere göre genyh ye düşen pay(ayrılma durumunda) hisse başı 3 tl falan ediyordu
    şimdi jeneratör şirketinin değeri ne kadar eder bilmiyorum ama 45 kuruştan fazlası edecektir mutlaka
    herşeyi boşverin bu konuya eğilin derim,gerisi fasa fiso,neler neler konuşuldu neler anlatıldı hepsi boş çıktı,yatırımcı için tek somut gerçek işte bahsettiğim bu konudur
    eğer ilgilenilmez ve şimdiden hak aramaya başlanmazsa müjdat allem eder kullem eder onun da üstüne yatar benden söylemesi
    biraz uzun oldu başınızı ağrıttıysam kusura bakmayın,son olarak hangi 11 milyon diyenler olabilir,3-4 yıl önceki raporların birinde var ama bulması zor olabilir o yüzden tabloyu da koyayım,yazıma da noktayı koyayım
    Allah gönlünüze göre versin,sağlıcakla kalın

2. ranlo diye yazdığım şirket latek olacak,yanlış yazmışım düzeltmek istedim
    latek lojistik,yani yakın zamanda hisseleri işleme kapatılan gnpwr holdingin eski adı

3. Aynen arkadaşın özetlediği gibi durum. Tesekkur ederim kardesim 👍 ytd.

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. sn. different verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bilmediğim bir konuda aydınlattınız
    yatırım tavsiyesi değildir..

5. sevgili kardeşim müjdat.

bak yukarda eski ve bilgili hissedarlardan bi arkadaşımız, biraz bilgi vermiş. demiş ki, bşverin, müjdat verin benim hisselerimi dese bile, 11 milyn törkiş lirayı nakit yatırmışsınız, sermaye artırımında, yani şirketin yüzde 3.5 gibisi zaten sizin demiş.

yalnız entresan bi durum v ar, sermaye artırımında. 171 milyn lirası, geçmiş yıllarından karşılanmış, 11 milyn biz vermişiz, 2.2 milyn sen nakit vermişsin.

sermayenin ödenmesi lazım bi şekil. ama 171 milynluk kısım ödendi gibi gösterilmiş. çünkü sen 4 sene snra çıkıp demişsinki, biz bi hata yapmışız, biz aslında kar falan etmemişiz diye düzeltme bilanç yllamışsın.
    madem sen, sahte bilançlarda, kkar göstererek, sermaye artırıysun, o zaman sermaye artırımının, geçmiş yıl karlarından karşılanan kısmı, hükümsüz kalır. bence sermaye kısmındada düzeltme yapmak gerekir.

bu durumda jeneratör fabrikasının gerçek ödenmiş sermayesi 138.200.000 lur, bizim payımızda 11 milyn karşılığı, yüzde 8 lur.

hesapta yanlışlık varsa kusura bakma, bizim bildiğimiz, gerçeğe ve hukuka aykırı işlemlere dayanılarak yapılan her işlem, baştan yktur, hükümsüzdür, butlandır. vesaire...vesaire....

millet senin yüzünden ilim irfan öğrendi... mektepte bu kadar çalışmamıştık. eğitime katkılarından dlayı tebrik eder, gözlerinden öperim.

6. bilgi veren herkese teşekkürler biz biri batmış diğeride batacak gibi görünen gemiyi terketmiyoruz sonunda ya kazançlı çıkacağız yada avucumuzu yalayacağız. Her sabah işlem hacmi bir kaç lot akşama doğru biraz artıyor 1 senedir aynı hareket bıkmadınız mı satan yok işte çek fiyatı yukarı(3-4-5) tahmininden daha fazla toplarsın emin ol hatt kimse kalmaz MKU bile kalmaz.

7. Artık yatırımcıların yakın izleme pazarında ve hatta c grubunda işlem yapması için 2 kere düşünmesi gerekiyor.
    Son düzenleme : mesud; 22-03-2017 saat: 16:32.

Sayfa 14/469 İlkİlk ... 412131415162464114 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •