Sayfa 14/27 İlkİlk ... 4121314151624 ... SonSon
Arama sonucu : 216 madde; 105 - 112 arası.

Konu: BMSTL Birleşik Metal San. VE Tic. A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by moonglow61 Yazıyı Oku
    sen de bilirsin hocam biz de fiyatı maalesef farklı etkenler belirler.Onların en büyüğü de piyasa oyuncularıdır.Benim tereddütüm şu an faraza yorumlar yapıyoruz.Elimizdeki doneler kısıtlı.Bildiğimiz şeyler şirketin iddialı söylemleri ve parlak gelen ilk çeyrek bilançosu.Bu durum süreklilik arzedecek mi bilemiyoruz.Onun içinde bu çeyrek gelecek bilanço bize az çok fikir verecek.Bunun yanında gönül ister ki şirketten faaliyet alanı ile ilgili ekstra pozitif haberler gelsin ama henüz göremedik.Ne desek boş şu anda.
    hocam fiyatı takasa hakim olan oyuncu belirler.. patron bile belirleyemez..

bakın bunun en güzel örneği bir g y o şirketi

patronda tamamı imtiyazlı %51 hisse var.. oyuncu piyasadaki malı toplamış..

patronda mal yok ya.. döndü %600 bedelli çaktı.. hisse hiç etkilenmedi.. neden oyuncu takasa hakim.. sonra fake bedelliyi patron geri çekti.. dökemedi oyuncuyu..

şimdi kısa vadeciyseniz bunların hepsine dikkat etmeniz lazım.. hatta patron mal da satmak için şirketi partlatıyor olabilir.. bunun en güzel örneğini 2023de mendereste göreceğiz.. işlem görür tipe dönüşen 65m lot satılacak.. nasıl satılacak? kademede 10000 lot olan kağıt.. önce bilanço parlatılacak.. sonra fonlar alacak.. en son malı devirecek..

o yüzden bms hakkında yanılıyor olabilirim.. kendi kararınızı kendi analizleriniz sonucu veriniz..

2. şuraya da not düşeyim:

03.08.2022 tarihinde BMSTL 1.08 USD

3.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    şuraya da not düşeyim:

03.08.2022 tarihinde BMSTL 1.08 USD
    ilerde dönüp bakarız..

4.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    burası borsa hocam.. her zaman aksilikler oldu.. yine olacak..

uzun vadeli bakış açısı bizimki..

bir çeyrek sonraki bilanço sadece o çeyreğe ait..

sasa hektas bir günde 150ye katlamadı.. 7 yıl gerekti..

o yüzden kısa vadeli bakıyorsanız hiç ekrana koymamak lazım..

kısa vadede oyuncu ne derse o..

benim yorumlarım uzun vade değer yatırımcılarına yönelik..
    uzun vade için sözüm yok.Maalesef ülkemizde bir de enflasyon gerçeği var.Bazen hissede bekleyip kazandık zannediyoruz ama bir enflasyon döviz hesabı yapıyorsun reel anlamda zarar var.Bu tür şirketlere zaten kazı kazan gözüyle bakarım.Altından ne çıkar bilemezsin o yüzden portföyde belli bir oranda yer almalı.Sağda solda görüyoruz.Halka arz olalı 3 ay olmuş ortalık küfürden geçilmiyor.Muhtemelen paçal alım yerine yüklü alımla sermayeyi yüklemişlerin isyanı.Piyasa yapıcı da muhtemelen tek tek bunları takip ediyordur.Bu arada portföyünüzde olan hisselere baktım.Odaş ta ne oyun oyamışlardı millete.Hiç görmek istemediğim bir hisse

5.  Alıntı Originally Posted by moonglow61 Yazıyı Oku
    uzun vade için sözüm yok.Maalesef ülkemizde bir de enflasyon gerçeği var.Bazen hissede bekleyip kazandık zannediyoruz ama bir enflasyon döviz hesabı yapıyorsun reel anlamda zarar var.Bu tür şirketlere zaten kazı kazan gözüyle bakarım.Altından ne çıkar bilemezsin o yüzden portföyde belli bir oranda yer almalı.Sağda solda görüyoruz.Halka arz olalı 3 ay olmuş ortalık küfürden geçilmiyor.Muhtemelen paçal alım yerine yüklü alımla sermayeyi yüklemişlerin isyanı.Piyasa yapıcı da muhtemelen tek tek bunları takip ediyordur.Bu arada portföyünüzde olan hisselere baktım.Odaş ta ne oyun oyamışlardı millete.Hiç görmek istemediğim bir hisse
    hocam iyi ayrım yapmak lazım.. odaşın yüklü borçlu dönemler ayrı şu an enerji ve madencilik konjektörü ayrı..
    2019da alarko aldım 0.42 usd.. şimdi 2.2 usd.. burda dahi enflasyondan gol yedim..

yeni arzlara gelince.. yeni arzlardan da kıymetli şirketler geliyor..

- kontrolmatik
    - gesan
    - yeotek
    - zamanında kafein yazılım
    - sasanın erdemoğluna satışı da yeni arz bence.. patron değişti yönetim değişti..
    - hektasın yeni yatırımları da yeni arz bence.. yepyeni sektörlere adım attı şirket..

örnek çok.. iyi ayrım yapmak lazım.. uzun vade yatırım yapacağım şirketi 1 ay araştırırım..

borsada genelleme yapanlardan ve klişelerden uzak durmak lazım..

herkesin kendi kararı saygı duyuyorum..

6.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    hocam fiyatı takasa hakim olan oyuncu belirler.. patron bile belirleyemez..

bakın bunun en güzel örneği bir g y o şirketi

patronda tamamı imtiyazlı %51 hisse var.. oyuncu piyasadaki malı toplamış..

patronda mal yok ya.. döndü %600 bedelli çaktı.. hisse hiç etkilenmedi.. neden oyuncu takasa hakim.. sonra fake bedelliyi patron geri çekti.. dökemedi oyuncuyu..

şimdi kısa vadeciyseniz bunların hepsine dikkat etmeniz lazım.. hatta patron mal da satmak için şirketi partlatıyor olabilir.. bunun en güzel örneğini 2023de mendereste göreceğiz.. işlem görür tipe dönüşen 65m lot satılacak.. nasıl satılacak? kademede 10000 lot olan kağıt.. önce bilanço parlatılacak.. sonra fonlar alacak.. en son malı devirecek..

o yüzden bms hakkında yanılıyor olabilirim.. kendi kararınızı kendi analizleriniz sonucu veriniz..
    işte can alıcı nokta burası.Bu tür sığ hisselerde piyasa oyuncusunun durumu patronun durumu hepsi bilançoya etken.Neyse zaten zaman su gibi akıp geçiyor bir bakmışız Pazartesi hopp bilanço sonrasını yorumlamak daha önemli.

7.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    hocam iyi ayrım yapmak lazım.. odaşın yüklü borçlu dönemler ayrı şu an enerji ve madencilik konjektörü ayrı..
    2019da alarko aldım 0.42 usd.. şimdi 2.2 usd.. burda dahi enflasyondan gol yedim..

yeni arzlara gelince.. yeni arzlardan da kıymetli şirketler geliyor..

- kontrolmatik
    - gesan
    - yeotek
    - zamanında kafein yazılım
    - sasanın erdemoğluna satışı da yeni arz bence.. patron değişti yönetim değişti..
    - hektasın yeni yatırımları da yeni arz bence.. yepyeni sektörlere adım attı şirket..

örnek çok.. iyi ayrım yapmak lazım.. uzun vade yatırım yapacağım şirketi 1 ay araştırırım..

borsada genelleme yapanlardan ve klişelerden uzak durmak lazım..

herkesin kendi kararı saygı duyuyorum..
    Her şirketin kendine göre bir hikayesi var.Benim bir arakadaşım var tamamen hisleriyle hisse alır satar.Geçenlerde ded ki bırak temeli cartı curtu bak sezon başlıyor sportiflerden al.Adam daldı şimdiden %10 u kapmış benle dalga geçiyor.E haklısın dedim.

8. kaldır bakalım b m s

oley oley oley

Sayfa 14/27 İlkİlk ... 4121314151624 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •