Sayfa 14/218 İlkİlk ... 412131415162464114 ... SonSon
Arama sonucu : 1743 madde; 105 - 112 arası.

Konu: Entegral Haber Ajansi

1. http://odatv.com/islamcilik-turk-ord...702171200.html

Cingirakli Yalcin hocam, dun buraya ekledigim soyleside "Okan hocamin yazisini okudum, devamini merakla bekliyorum" demisti. Okan Irtem'in yazisi yukarida. Cingirakli Yalcin hocam yazdirmis.

1965'den gunumuze bir tarih yaziyor. Analez icap etmektedir.

Yazida 12 mart sonrasinda Türk-Islam partisinin kazandigi, Kemalizmin kaybettigi ifade edilmis. Fakat 12 mart sonrasinda kurulan Nihat Erim hukumeti ve uyguladigi "demir yumruk"politikasi gecistirilmis. Ayni sekilde Milli Nizam Partisinin kapatilmasi da gecistiriliyor.

Yalcin hocamin yazdigi bu tarihte, Turkiyenin disi hic yok. Sadece 1967'deki Israil'in 6 gun savasindan bahsedilmis. Abd'nin Vietnam batakliginda debelendigi gormezden gelinmis.

Bu yaziyi eyi analez edersek, gelecegi gorebiliriz. Bizim gordugumuzu kahinler bile gorebilemez.

2. 9 martcilar Avcioglu-Madanoglu cuntasi idi. Avcioglu, Yalcin hocanin hocasidir. Yalcin hocayi yurt disindan cagirdilar ve harekete katilmaya davet ettiler, Yalcin hoca niye kabul etmedi?

Kominizm ile mucadele dernekleri, bugun Fethullahindan, Bulent Arincindan, Abdullah Gulunden, Ismail Kahramanina kadar butun isimler bundan cikmadir. Bunun dis baglantisi bilinmeden hicbirsey aciklanamaz.

3. Kaplumbaga Terbiyecisi...Türk resminin en pahali tablosu, bence çok ucuza gitmis. Yukaridaki konuyle ilgilidir, donusume karsi direnci anlatiyor, egitimin onemini, egitimle herseyin basarilabilecegini falan filan. Analezler muhtelif, bence japon gravurunden etkilenmis olmali ve iki resim arasindaki kaplumbaga sayilari sebebiyle kaplumbagalarin, donusume direnen devlet memurlari olmasi muhtemeldir.

Tanzimatin icinde dogmus bir Osmanli entellektuelinin neler basarabildigi asagidaki linkte,

Asagidaki linkte ise tablonun ilk versiyonunun hikayesi anlatilmis.

4. 1 sa
    hikmet durgun†@hikmetdurgun
    ÖSO ve Türk askeri 2 koldan Menbıc'a saldırıyor.Kuzeyden ve batıdan

5. hikmet durgun†@hikmetdurgun
    Menbıc'ta şiddetli çatışmalar devam ederken ÖSO şimdiye kadar 1 köyü aldı.

6. http://www.hurriyet.com.tr/abd-acikl...&utm_term=post

ABD açıkladı... Rus uçakları YPG'yi vurdu
    REUTERS01 Mart 2017 - 22:15Son Güncelleme : 01 Mart 2017 - 22:27
    DAEŞ karşıtı koalisyon yetkilisi ABD'li Korgeneral Stephen Townsend, Rusya'nın Suriye'de ABD'nin desteklediği YPG'yi yanlışlıkla bombaladığını bildirdi.

7. Böke: munbic TÜRK askerinin en büyük hatasıdır.

Bu gece cok hareketli olacak, uyumam ben...Yukardaki cumle Boke'nin bu cumle benim tabe.

8. http://m.haberdar.com/siyaset/akp-is...ir-h44592.html

"Türkiye'de parlamenter sisteme ve çok partili sisteme geçerken millete mi sordular? Mustafa Kemal yaşasaydı sistem değişikliğiyle partili başkanlık sistemine geçerdi, çünkü Mustafa Kemal'in genetiği bunu emrediyor. Mustafa Kemal'i elimizden alanlar da 15 Temmuz'un arkasındakilerdir"
    Katilmiyorum...Mustafa Kemal'in tek partili sistemden, cok partili sisteme gecmek icin girisimleri olmustu. Mustafa Kemal yasasaydi referanduma kesinlikle hayir derdi. Inonu ise evet derdi.

"Mustafa Kemal'i elimizden alanlar" analez edilmeli...

Sayfa 14/218 İlkİlk ... 412131415162464114 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •