Sayfa 1418/2487 İlkİlk ... 4189181318136814081416141714181419142014281468151819182418 ... SonSon
Arama sonucu : 19893 madde; 11,337 - 11,344 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by onuncu köy Yazıyı Oku
    Söyledikleri hakkında yanlışı şu:
    Kendisi finans eğitimi aldığı için konulara mikro ve mezo düzeyde bakmaktadır. Makro ekonomi bütüncüldür firma yönetme zihniyetiyle ekonomi yönetilemez. Hiçbir yerde yönetilemez. ABD'de finansçıları ekonomiye çok yaklaştırmazlar mesela. Bunun yerine daha sosyal bilimlerden mezun olanların ekonomiyle iştigal ettiklerini görürsünüz. Bakınız hukuk, sosyoloji vesaire. Ekonomide finans az bir paya sahipti, iş gücü piyasası, kamu maliyesi, bölüşüm, kalkınma çok çok daha önemlidir. Bu milletin başına ne geldiyse şovmenlerden geldi.
    Bende söylediği şeylerde doğru olanlar olsa da bu işi popülerlik için yaptığını düşünüyorum. Akademik gelirinden fazlasını gittiği sunumlardan ve konuşmalardan kazanır aslen. Bir arkadaşım vasıtasıyla şahsen tanıştık, hatta bende özel telefonu bile var. Çok uçtuğundan ve seyahat ettiğinden şikayetçiydi o dönem ama bu konudan da ciddi geliri olduğu için popülerliğini korumak için sürekli gündemde olmaya çalışıyor gibi.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by sniper~ Yazıyı Oku
    Daha spesifik olursak , mesela dünkü videosunu baz alırsak, örneğin siz izlenen faiiz politikasının daha bütüncül ölçekte, makro düzeyde faydalı olduğuna mı inanıyorsunuz?
    Videolarını birkaç defa izledim. Artık izlemekle vakit kaybetmiyorum. Elbette doğru şeyler söylemiştir. Ben zaten cahil biri, bir şey bilmiyor demiyorum. Makro ekonomi yaklaşımı yok, taşın suyunun suyunu çıkarmak mantalitesiyle yoğrulmuş bir bakış açısı var diyorum. Bu vahşi kapitalizmin de ötesinde bir bakış. Kendi işini yapsın CFO veya CEO iyi olur ondan.

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Bende söylediği şeylerde doğru olanlar olsa da bu işi popülerlik için yaptığını düşünüyorum. Akademik gelirinden fazlasını gittiği sunumlardan ve konuşmalardan kazanır aslen. Bir arkadaşım vasıtasıyla şahsen tanıştık, hatta bende özel telefonu bile var. Çok uçtuğundan ve seyahat ettiğinden şikayetçiydi o dönem ama bu konudan da ciddi geliri olduğu için popülerliğini korumak için sürekli gündemde olmaya çalışıyor gibi.
    Show must go on.

4.  Alıntı Originally Posted by onuncu köy Yazıyı Oku
    Videolarını birkaç defa izledim. Artık izlemekle vakit kaybetmiyorum. Elbette doğru şeyler söylemiştir. Ben zaten cahil biri, bir şey bilmiyor demiyorum. Makro ekonomi yaklaşımı yok, taşın suyunun suyunu çıkarmak mantalitesiyle yoğrulmuş bir bakış açısı var diyorum. Bu vahşi kapitalizmin de ötesinde bir bakış. Kendi işini yapsın CFO veya CEO iyi olur ondan.
    Söylediğinize (makro düzeyde bir şey söylememesine) katılıyorum fakat hocam kendisi zaten geniş bir kitlenin anlayacağı dili benimsemeye çalışıyor, mesela Cevdet Akçay Hoca gibi konuşsa finansal okur yazarlık denen seviyenin çok üstünde bilgisi olanlara ancak hitap edebilir.
    Ben genel kitle için bu tarz videoları faydalı buluyorum.
    Teşekkür ederim cevaplar için.

5. Özgür Demirtaş A.Yeşilada Emin Çapa Mahfi eğilmez..
    Ekonomist dersin..
    İktisatcı dersin..
    Finans uzmanı dersin..

44 yaşıma geldim..
    1994 krizini de hatırlarım 98 rusya krizi 2001 çöküşü 2008 global krizi..
    2018 rahip krizinden sonraki 4 sene zaten akıllarda hala..

Kesin olan birşey var bu adamları okuyan servetinin yüzde 75 ini kaybetti..

5 sene evvel ev almayın batacak çıkacak..
    Dolar 5 i geçerse TR moratoryum ilan eder..
    10 tl yi geçerse bankalarımız batar..
    Batak kredi o kadar fazlaki ekonomi çökecek..
    Borsadan uzak durun..
    Ev almayın..
    İş kurmayın bu aralar..
    Beklemeden Kalın..
    Nakitte kalın..

Kesin olan bişi var ne ülke battı..
    Nede bunları dinleyen şuradan şuraya uzadı..

Bunlara küfrü basıp ev alan iş kuran borsaya giren kredi çekip mala mülke yatıran ise KÖŞE oldu..

Ben bunu bilir bunu söylerim..

Not: Misal..A.Yeşilada ve bu IRONSTONE TÜSİAD ın sevgili kuludur..Videolarda halka açık sempozyumlarda şunlarda bunlarda hede hödö der deeee..Kapalı kapılar ardında BAŞKA türlü konuşurler..Bunu da açık açık yazim..

Hükümetin şu anda aldığı bütün ekonomik kararlar BANKALARA ve SANAYİ şirketlerine (Yani TÜSİAD a) oluk oluk para aktarmakdan ibaret..

Kimse ebele gübele yapmasın..Özellikle TÜSİAD cılar ve onların maşası çakma ekonomistler..

6.  Alıntı Originally Posted by onuncu köy Yazıyı Oku
    Türkiye'de şovmenleri izlerler. Herkes şov yerine, işini yapmalı. Kendisi de ben ekonomist değilim diye twit atmıştı. Zaten değil.
    En son, herhalde karşılaştığında kişisel işlerini kolay halledebilmek için veya genel toplumsal halimiz içinde denk gelirse polisle sorun yaşamamak için “onlar da çok az maaş alıyor canım” diye tweet attı. Herkes müthiş maaş alıyor sanacak hiç ilgisi olmayan biri okusa bunu.

Bilgisi yoktur diyemem, bazı konularda nasıl davranması gerektiğine dair fazlaca bilgi sahibi olmasa böyle yapmaz zaten, biliyor neyin geçer akçe olduğunu. Onun dışında tr ortalamasının üzerinde nezakete ve insani özelliklere sahip diyebilirim.

Behemehal bizdeki genel kabuller düşünüldüğünde şovmenlerin entellektüel görünmesini de normal karşılamak lazım herhalde.

7.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    üstat yazdıklarına değer veririm , olayı kişişelleştirirsek bana göre yatırımlarından para kaybetti , daha önce de yazdım kendi videosunda bahsediyor eşi ev almak için sürekli başının etini yiyor , hoca bilimsel takıldığı için ev almanın çok kötü bir yatırım olduğunu bilimsel olarak ıspatlamaya çalışıyor sonuçta , eşi haklı çıkıp bilim yeniliyor
    bence popilerlikten çok bilimin intikamı şeklinde yola çıktı
    Bu benim görüşüm , her ne amaçla bu çıkışları yaparsa yapsın toplumu bilinçlendiriyor , yani çok önemli bir hizmettir bu
    adamdan hazzetmeyen iki kesim birisi Aktoroller , ikincisi de sosyalist kesim özde iki kesiminde beyin yapıları aynıdır
    özetle bu tür hocaların kıymetini bilelim derim + Fatih Altaylının hocaya ekrana çıkması için resmen yalvardığına şahit oldum twetirde , özellikle siyasal islamcıların saldırılarından endişe ettiği için çıkmayacağını belirtti

8.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Friday August 19 2022ActualPreviousConsensus
    09:00 AM
    DE
    PPI MoM JUL5.3%
    0.6%0.6%
    09:00 AM
    DE
    PPI YoY JUL37.2%
    32.7%32%

Bu kadar da büyük tahmin hatası olur mu!.. Almanya için ,ikinci dünya savaşı sonrası üretici fiyatlarında en yüksek yıllık artış..
    Bu rakam nedir sn deniz
    Bütün euro bölgesi bu rakamlara yakınsar mı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 1418/2487 İlkİlk ... 4189181318136814081416141714181419142014281468151819182418 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •