Sayfa 1427/2310 İlkİlk ... 427927132713771417142514261427142814291437147715271927 ... SonSon
Arama sonucu : 18479 madde; 11,409 - 11,416 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. @erefefik

2.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Nijer, Fransa'nın Niamey Büyükelçisi'ne ülkeden ayrılması için 48 saat süre verdi.

Süre başladı!
    Sadece Fransa değil, Almanya elçisinin de ülkeden ayrılması istenmiş.

Kıbrıs'ta İngiliz askerlerinin dövülmesi( bence danışıklı dövüş), ardından BM'den kınama çıkarılmaya çalışılması ve Rusya'nın bunu veto etmesi birlikte değerlendirilmeli.

Tabi Rusların Botaş gaz borcunun ödenmesini istemeleri de bunlarla birlikte değerlendirilmeli.

Bence uzun zaman sonra; İngiltere ve Rusya arasında olumlu gelişmeler ortaya çıkabilir.

7 yıldır yazdığım, yeni dünya düzeni, çok kutuplu dünya ve bu dünyanın yeni hegemonunun İngiltere-Almanya-Rusya ittifakı olacağı öngörüsünü doğrulayacak gelişmeler olmaya başladı. Hatta buna da espri olarak, ayvagobekli doktrini demiştim.
    @erefefik

3. Yunanistan'daki yanginlari cikaran 78 kisi tutuklanmis.
    @erefefik

4. Kaynak Tarih
    @kaynaktarih
    İtalyan Gezgin Marco Polo’ya göre(13.yy) Kürtler;
    “Musul Krallığı’nın dağlarında kürt denen insanlar yaşar. Bunlar Nasturi-Yakubi Hristiyandır. İçlerinden bazıları Sarrazendir (Müslüman) ve Muhammed’e taparlar; cesur ve iyi okçudurlar ama çok kötü insanlardır, tacirleri soyarlar”.
    Katılmıyorum...

Son düzenleme : ayvagobeknuri; 26-08-2023 saat: 20:34.
    @erefefik

5.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Kaynak Tarih
    @kaynaktarih
    İtalyan Gezgin Marco Polo’ya göre(13.yy) Kürtler;
    “Musul Krallığı’nın dağlarında kürt denen insanlar yaşar. Bunlar Nasturi-Yakubi Hristiyandır. İçlerinden bazıları Sarrazendir (Müslüman) ve Muhammed’e taparlar; cesur ve iyi okçudurlar ama çok kötü insanlardır, tacirleri soyarlar”.
    Çok kaynak var, çok farklı görüşler var. Bence aşağıdaki video doğrusudur.

@erefefik

6. https://twitter.com/OguzKhanTweets/s...66585672778163

OĞUZ KHAN 🇹🇷
    @OguzKhanTweets
    Kızın adı Rojda. Sokaklarda mendil satarak başladığı iş hayatında İstanbul’da sanayi kralı olan Elazığlı kürt işadamı Celal İlaldı'nın farklı eşlerden olan 12 çocuğundan biri.
    Hayatta olmayan bir kardeşini de köpek parçalamıştı.
    Erkek kardeş Arda İlaldı ise HDP milletvekili adayıydı.

Neresinden baksan on hikaye, bir ders çıkacak video.

Kürtler, kendi kanları üzerinden siyaset yapıp sözde savaştıkları kavramları kendilerine yaşam biçimi yapanlara iyi baksın.

Gerçi bir kürt burjuvazisi de kolay yetişmiyor…
    Linkte video var.

DüşünEvi
    @dusunevi
    ·
    12s
    Bu memlekette 3 şey güzel para bırakıyor:

1) Din
    2) Atatürk
    3) Kürt “meselesi”
    @erefefik

7. Soldan Bakış
    @SoldanBakiss
    🗣️ Evrensel yazarı Yusuf Karadaş: Kendi yurtseverliğini Kürt ulusunu ezme ve ulusal varlığını yok sayma üzerine kurmuş olan Atatürkçülük ile sosyalistlerin yurtseverliği ortaklaşabilir mi?
    Yani diyor ki, iradesini ve gelecegini, Kürt siyasiler gibi Abd ve Ab'ye satmamişsan, Sosyalist olamazsın.
    Son düzenleme : ayvagobeknuri; 27-08-2023 saat: 10:27.
    @erefefik

8. Bilgi Seli9
    @ononbilgimiz
    Eski Bir İstanbul Hanımefendisi anlatıyor;

Yıl 1919. İstanbul baştan aşağı İngilizlerin işgali altındaydı. Liseyi yeni bitirmiştim. Güzel bir kızdım. Dünür gelmeye başladılar. Biri avukatmış. Gösterdiler uzaktan, boylu poslu yakışıklı bir delikanlıydı, beğendim.

Nişanlandık. Nişanlımı seviyordum. Mutlu bir yuva kurmak hevesi ile lamba ışığının altında sabahlara kadar oyalar örüyor, çeyizler hazırlıyordum. Ama çok geçmedi ki mahallede bir dedikodu yayıldı.

(Ayşe'nin nişanlısı avukat değilmiş, ipsizin biriymiş, üstelik cami önlerinden tabut taşıyarak karnını doyuruyormuş.) dediler. Alt üst oldum, babam götürdü, uzaktan izledik, gerçekten de tabut taşıyordu. Yıkıldım. Nişanı atıp, ayrıldık.

Aradan 5 yıl geçti. Evlenmiştim, bir de çocuğum olmuştu. 1924 yılıydı. Artık ülkemiz özgürdü. Bir gün Beyoğlu'nda rastladım ona. Oğlum yanımdaydı. Beni görünce titredi, ceketini düğümledi. Saygı göstererek durdu önümde.

“Vaktiniz varsa size bir çay ikram etmek isterim" dedi. "Olur." dedim. Bir büroya girdik. Burası bir avukatlık bürosuydu ve kapıda adı yazıyordu. İçerde yardımcıları çalışıyordu. "Siz gerçekten avukat mısınız?" dedim. "Evet" dedi.

"Peki, avukatsanız neden cami önlerinden tabut taşıyordunuz ?" diye sordum.

Durdu, başı öne eğildi. "Beni affedin" dedi. "İstanbul işgal altındaydı, her taraf İngiliz askeri kaynıyordu. Her şeyi didik didik arıyorlardı. Biz de Anadolu'ya, Milli kuvvetlere ancak, cenaze süsü vererek tabutlarla silah kaçırıyorduk. Bu ülke için hayati bir işti. Bunu size söyleyemezdim..!!"
    @erefefik

Sayfa 1427/2310 İlkİlk ... 427927132713771417142514261427142814291437147715271927 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •