Sayfa 143/997 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 1,137 - 1,144 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Ahmetg Guest
    RXPU

BES konusunda bir sorum olacak

BES e olan devlet katkisi %20 mi %25 mi ne oyle bir sey ama bu ilk sene mi yoksa her senemi?

Eger her sene %20 vergi avantaji varsa bunun anlami su

ayda atiyorum 400 TL yatiriyorsun atiyorum borsa fonuna ama esasinda 500 TL gozukuyor hesapta

bunu 10 yil boyunca her ay yapabiliyorsun sonra ceza vermeden cikiyorsun dogrumu dedim?

Ee peki oyleyse millet neden buna aldatmaca diyor?

Demin ucakla ABD ye donerken tanistigim Turkler bundan bahsediyorlardi. Bu adamlar benim gibi ABD de yasiyor

Ya BES yada dolara %4 u konustuk ama herkesin kafa ayri calisiyor tabi. Iyide dolar her sene %20-25 artmasi imkansiz yoksa avantaj %15 mi?

Rxpu bi aydinlatirsan sevinirim

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Neden o zaman bankalar hala gün sonunda tcmb den glp üzerinden sadece 1 günlük borçlanma icin cumhuriyet tarihi rekoru olan 120 kusur milyar TL talep ediyorlar. Hem de ciddi yüksek faizden.
    Çünkü bankaların likidite açığı gittikçe artıyor ve MB sürekli para basmak zorunda . İşin trajik yönü dünyda faizler ve likidte fazlası rekor seviye olmasına rağmen likidite açığı rekor seviyelerde.
    yatırım tavsiyesi değildir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    vakıflar bankası (şube bursa)
    100 bin üzeri
    %13.50
    32 gün
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Film gibiyiz..yapılan pilot çalışmada başarı oranı %99 muş..biraz ciddiyet lütfen..
    ee bu kadar vergi avantajina ragmen neden cikiyorlar? Kagit ustunde cok iyi gorunuyor

5. ykb yeni para-%13.8
    yatırım tavsiyesi değildir

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    RXPU

BES konusunda bir sorum olacak

BES e olan devlet katkisi %20 mi %25 mi ne oyle bir sey ama bu ilk sene mi yoksa her senemi?

Eger her sene %20 vergi avantaji varsa bunun anlami su

ayda atiyorum 400 TL yatiriyorsun atiyorum borsa fonuna ama esasinda 500 TL gozukuyor hesapta

bunu 10 yil boyunca her ay yapabiliyorsun sonra ceza vermeden cikiyorsun dogrumu dedim?

Ee peki oyleyse millet neden buna aldatmaca diyor?

Demin ucakla ABD ye donerken tanistigim Turkler bundan bahsediyorlardi. Bu adamlar benim gibi ABD de yasiyor

Ya BES yada dolara %4 u konustuk ama herkesin kafa ayri calisiyor tabi. Iyide dolar her sene %20-25 artmasi imkansiz yoksa avantaj %15 mi?

Rxpu bi aydinlatirsan sevinirim
    Orada kafa karıştıran nokta devlet *her yıl verdiği* o %25 lik desteği yıllık olarak *ayrı* ve kendi belirleyeceği bir oran üzerinden nemalandırıyor. En son baktığımda yıllık %4 civarı bir oran belirlemişti. Yüksek enflasyon ve devalüasyon oranında *uzun vadede* eğer her yıl bu katkı enflasyon ve ortalama devalüasyonun %7-8 altında nemalandırılırsa aslında 20-25 sene sonra efektif katkı ciddi şekilde tırpanlanıyor. Hatta %1-2 fon yönetim giderini de hesaba katınca bu destek kösteğe dahi dönebilir. Her şey devletin verdiği katkıya uygulayacağı yıllık değerlenme oranına bağlı.

Bu matematiksel fonksiyonu uzun zaman serilerine bölerek logaritmik hesap ile yaşlandırma işini devletin bürokratları yapabilir ama halk bu matematiksel fonksiyonun kendi aleyhine olan sonucunu göremeyebilir. Bu aleyhte durumu hissedenlerin sayısı az olacağından devlet bu şekilde bir algı ile yaşlandırılmamış oranları halka sunarak onlara yüksek getiri veriyormuş hissini yaratabilir.
    Pazarlamada her şey mubahtır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Orada kafa karıştıran nokta devlet *her yıl verdiği* o %25 lik desteği yıllık olarak *ayrı* ve kendi belirleyeceği bir oran üzerinden nemalandırıyor. En son baktığımda yıllık %4 civarı bir oran belirlemişti. Yüksek enflasyon ve devalüasyon oranında *uzun vadede* eğer her yıl bu katkı enflasyon ve ortalama devalüasyonun %7-8 altında nemalandırılırsa aslında 20-25 sene sonra efektif katkı ciddi şekilde tırpanlanıyor. Hatta %1-2 fon yönetim giderini de hesaba katınca bu destek kösteğe dahi dönebilir. Her şey devletin verdiği katkıya uygulayacağı yıllık değerlenme oranına bağlı.

Bu matematiksel fonksiyonu uzun zaman serilerine bölerek logaritmik hesap ile yaşlandırma işini devletin bürokratları yapabilir ama halk bu matematiksel fonksiyonun kendi aleyhine olan sonucunu göremeyebilir. Bu aleyhte durumu hissedenlerin sayısı az olacağından devlet bu şekilde bir algı ile yaşlandırılmamış oranları halka sunarak onlara yüksek getiri veriyormuş hissini yaratabilir.
    Pazarlamada her şey mubahtır.
    Birseyi anlamadim

Ilkonce avantaji %25 dedin ama sonra %4 dedin

aradaki farki kacirdim. Ben vergi avantaji hep %25 zannediyordum, Yani %4 dedigin en son senenin avntajimi? 2017 veya 2018?

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Birseyi anlamadim

Ilkonce avantaji %25 dedin ama sonra %4 dedin

aradaki farki kacirdim. Ben vergi avantaji hep %25 zannediyordum, Yani %4 dedigin en son senenin avntajimi? 2017 veya 2018?
    Aylık 1000TL devlete verirsen yılda 12.000 TL yapar. Devlet sana yıl sonunda bu 12.000TL ye +%25 para veriyor yani hesabında 12.000TL + 3000TL oluyor .

Ama 12.000TL BES fon getirisi üzerinden değerlenirken, işte o 3000TL devletin belirleyeceği oran üzerinden nemalanıyor. Diyelim ki fon şirketin o sene %8 net getiri elde etti bu sadece 12.000TL'ye uygulanıyor. Kalan devlet katkısı olan 3000TL yıllık %4 ile nemalanıyor. Örneğin ileride yeterli katılım sağlandığında devlet bu oranı %2 ye veya sıfıra indirebilir. Ama şu anki %4 oranı ile dahi %25 devlet katkısı zaten 20 yılda devalüasyon'un çok altında değerlenmesi ile kuşa dönüyor.
    Şu an hesapladığım kadarıyla bu kuşa dönen oran ancak fon yönetim giderini karşılıyor. İleride karşılamama riski dahi var.

Tüm bunlara BES getirilerinin genel mevduat faizlerinin altında kaldığı gerçeğini de katarsak sistem dışarıda duran tavukları kümese kapatmak için kümesin içine has darı serpen çiftçinin tutumundan farksız.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 143/997 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •